Opinii: Traian Basescu, un presedinte perfect pentru Romania

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 18:44
4406 citiri
Opinii: Traian Basescu, un presedinte perfect pentru Romania
Foto: realitatea.net

Indiferent de proportia celor bune si a celor rele ale presedintelui, de intentiile sale adevarate si rezultatele neintentionate, in orice sens am dori sa inclinam balanta, pentru o astfel de tara intr-atat de bolnava si anormala si pentru poporul ei imatur, Traian Basescu se dovedeste a fi pana la urma seful perfect. Exact ceea ce aveam nevoie pentru a ne invata in sfarsit lectia.

Poate ca nici cu un presedinte care isi schimba parerile de la o zi la alta, romanii nu vor invata sa tina minte cel putin trecutul apropiat si sa nu mai triseze memoria colectiva si istoria. Poate ca nici cele mai evidente exemple ale realitatii nu ii vor convinge pe romani ca cel mai important este sa invete din propriile greseli, pentru a nu le mai repeta. Chiar si asa, prezenta lui Traian Basescu pentru doua mandate consecutive in fruntea tarii e o sansa enorma pentru acest popor.

Popor care nu va avea incotro decat sa evolueze, sa se salbaticeasca, ori sa emigreze in masa. Oricare dintre aceste variante ar fi mai buna decat mediocritatea stupida in care se scalda in prezent. Romanii poate vor invata astfel sa fie mai atenti la declaratiile politicienilor, la demagogiile lor, la minciunile care le sunt turnate in campania electorala si la sacosele cu care le sunt cumparate voturile.

In urma studierii comportamentului duplicitar al presedintelui, vor fi poate mai atenti in viitor la politicienii si candidatii care vor incerca sa "ii vrajeasca" cu idei si cuvinte frumoase, dar mincinoase, in locul discursurilor rationale si argumentarilor solide si usor demonstrabile.

Sa luam un mic fragment pentru studiul de caz din cel mai bun exemplu - Traian Basescu. Pe data de 8 decembrie, presedintele considera ca Romania a fost salvata de masurile curajoase ale Guvernului. Asadar, Executivul lui Emil Boc a scos tara din criza si a ferit-o de derapaje - "daca nu-si asumau masurile, eram intr-un derapaj major, precum Grecia, Irlanda si ce va mai urma".

Sa spunem ca il credem, din nou, ca iar am iesit din criza si gata, asta a fost tot chinul. De acum incepe marea revenire. Nu asta e problema acum, chiar daca, cel mai probabil, la anul ne va fi si mai rau decat anul asta. Insa, sa vedem ce spunea acelasi presedinte cu doar cateva zile in urma, pe data de 25 noiembrie, sustinea ca toti romanii trebuie sa scoata tara din criza si sa nu astepta asta de la doar 15 ministri.

"Foarte multi cred si le place sa promoveze ideea ca a scoate Romania din criza este datoria celor 15 ministri, a prim-ministrului si a presedintelui. Va inselati! Iesirea din criza este problema tuturor romanilor. Daca vrem sa ne distrugem tara, suntem pe drumul cel bun. 15 ministri si un premier nu pot face totul ca 22 de milioane de romani sa treaca de criza" - acelasi T. Basescu.

Ce ar trebui sa intelegem? Ca atunci cand exista semne de revenire meritul este doar al Guvernului si al tau personal, iar atunci cand nu se vede luminita de la capatul tunelului vina si responsabilitatea crizei o poarta toti cei 22 de milioane de romani? Daca politicianul respectiv doreste sa absolve de orice vina Guvernul sau, da, acesta este raspunsul corect si singura interpretare adevarata a spuselor sale. Poporul nu are niciun merit cand e de bine, dar poarta toata raspunderea pentru derapajele economice si sociale.

Prin acest gen de "vrajeala" poporul este umilit, prostit si pacalit incontinuu, de fiecare data inducandu-i-se ideea ca cei care il conduc nu poarta nicio vina, ci doar ei se fac vinovati de faptul ca sunt pe drumul gresit. Un sofism invechit pentru tarile civilizate, dar inca functional aici. De asta e bun Traian Basescu. Ne va tezi sau ne va adormi pentru totdeauana.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Traian Basescu presedinte Romania, #poporul roman, #algeri prezidentiale, #campanie electorala, #manipulari politice, #minciuni de campanie , #presedinte
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
SA VA VEDEM NOI PE VOI,TONOMATE AFUMATE,CE VETI SCRIE CAND ROMANIA ISI VA FI REVENIT DIN MOLOZUL LUI TARICEANU SI NESABUINTA BANCHERILOR AMERICANI!