Traian Basescu, vizita oficiala in Israel si Teritoriile Palestiniene - Intalniri cu Shimon Peres si Benjamin Netanyahu

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 07:30
3722 citiri
Traian Basescu, vizita oficiala in Israel si Teritoriile Palestiniene - Intalniri cu Shimon Peres si Benjamin Netanyahu

Presedintele Traian Basescu urmeaza sa faca o vizita oficiala in Israel si Teritoriile Palestiniene, in cursul carora are programate intrevederi cu presedintele Statului Israel, Shimon Peres, si cu presedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Administratia prezidentiala a anuntat programul pe care il va avea seful statului in perioada 19-21 ianuarie.

Inainte de plecarea in Israel, presedintele va sustine o declaratie de presa, duminica, la ora 16:15, la salonul oficial al Aeroportului International "Henri Coanda".

Programul oficial al lui Traian Basescu va incepe luni dimineata, la ora 9:30, la Ierusalim unde va avea loc primirea oficiala de catre presedintele Statului Israel, Shimon Peres.

Pe agenda la Resedinta Prezidentiala "Beit Hanasi" este anuntat si un cuvant de multumire adresat de presedintele Romaniei, semnarea in Cartea de Onoare si convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.

De asemenea, la sediul Guvernului, sunt programate scurte declaratii de presa ale presedintelui Romaniei si ale prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, urmate de convorbiri ale celor doi oficiali.

Tot luni, la ora 12:10, la Muntele Herzl, Cimitirul Eroilor Israelieni, va avea loc un ceremonia de depunere a unei coroane de flori la mormantul lui Theodor Herzl.

Basescu va vizita, la ora 12:20, Muzeul Memorial al Martirilor si Eroilor Holocaustului "Yad Vashem", iar la 12:40 va urma ceremonia de aprindere a "Flacarii Vesnice" si depunerea unei coroane de flori la Memorialul Martirilor.

In programului presedintelui mai sunt trecute vizitarea Memorialului Copiilor si semnarea in Cartea de Onoare, dar si participarea la semnarea Declaratiei de cooperare intre Administratia Prezidentiala din Romania si Memorialul Martirilor si Eroilor Holocaustului "Yad Vashem" din Israel pentru combaterea discriminarii, intolerantei si antisemitismului.

Urmeaza ca la ora 13:45, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, sa ofere un dejun in onoarea presedintelui Romaniei, iar la ora ora 16:15, presedintele se va afla in Orasul Vechi, pentru a vizita Biserica Sfantului Mormant si Zidului Plangerii.

De asemenea, la ora 19:00 este organozat un dineu de stat oferit de presedintele Statului Israel, Shimon Peres, in onoarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la resedinta prezidentiala "Beit Hanasi".

Programul de marti

Marti, seful statului roman are programate, la sediul Guvernului, convorbiri cu presedintele Knessetului Statului Israel, Yuli Edelstein, iar la ora 10:40 este programata vizitarea Asezamantului Bisericii Ortodoxe Romane la Locurile Sfinte.

La 11:45, presedintele Traian Basescu se va afla la Ramallah (Teritoriile Palestiniene), in Complexul Prezidential al Teritoriilor Palestiniene "Mikata'a", unde va avea loc depunerea unei coroane de flori la Mausoleul fostului presedinte Yasser Arafat.

Primirea oficiala de catre presedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas, urmata de convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale, este programata pentru ora 12:00.

Totodata, 13:10, Basescu va sustine o declaratie de presa comuna cu presedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas, declaratiile fiind urmate de un dejun de stat oferit de Mahmoud Abbas in onoarea presedintelui roman.

Ultimul punct in programul oficial este intalnirea cu membrii comunitatilor romanesti. La ora 15:00, la Ramallah, urmeaza sa aiba loc o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Teritoriile Palestiniene, iar la ora 16:45, la Tel Aviv, la Fundatia "The Peres Centre for Peace", urmeaza sa aiba loc o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Statul Israel si o intalnire cu reprezentantii Fundatiei "The Peres Centre for Peace".

D.R.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Basescu program oficial Israel, #Basescu vizita Palestina , #presedinte