Traian Basescu vrea reconectarea Romaniei cu Libia

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 12:40
1783 citiri
Traian Basescu vrea reconectarea Romaniei cu Libia
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe prim-vicepremierul de la Tripoli, Moustafa Abu Shagur, afirmand ca Romania doreste o reconectare cu Libia, avand in vedere si participarea la misiunea militara si sprijinul oferit misiunilor ONU si UE legate de aceasta tara.

"Noi vom continua sa va sustinem cat putem de mult, am participat la evenimentele militare cu misiunea de a bloca accesul de munitie si armament. De asemenea, vom continua sa contribuim cu resurse la misiunile ONU si UE si, in acelasi timp, am dori sa reconectam Romania de Libia si viceversa", a afirmat Basescu.

Seful statului s-a interesat de situatia din Libia si a apreciat ca aceasta este in prezent stabila.

El l-a felicitat pe oficialul de la Tripoli pentru faptul ca primele alegeri organizate dupa rasturnarea regimului Gaddafi au fost "democratice si libere".

Moustafa Abu Shagur a afirmat ca tara sa este acum intr-un proces de tranzitie la o noua democratie, iar Basescu a aratat ca si Romania a avut aceasta experienta si intelege procesele care sunt acum in derulare in Libia.

"Da, s-au intamplat cam aceleasi lucruri, dar noi speram sa facem tranzitia mai repede", a spus Moustafa Abu Shagur.

Basescu i-a raspuns exprimandu-si speranta ca Libia sa reuseasca sa aiba o tranzitie cat mai rapida, adaugand sfatul ca este important sa urmeze propria cale in formarea noului stat democratic, deoarece multe dintre solutiile care vin din exterior nu sunt aplicabile.

"Domnule vice-prim-ministru, elementul esential este sa urmati propria cale in formarea noului stat. Solutiile care vin din afara, in mai multe cazuri, nu sunt aplicabile, in raport cu mentalitatile oamenilor. A fost o dezbatere la nivel european, la un moment dat, si s-a sustinut foarte mult ideea ca tarile care au fost implicate in aceste transformari, precum Libia sau Egipt, trebuie sa urmeze propria cale pentru ca din punct de vedere cultural avem cu totul alte abordari fata de tarile arabe", a afirmat Basescu.

Moustafa Abu Shagur se afla in aceste zile la Bucuresti pentru a participa, in calitate de invitat, la Congresul PPE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Traian Basescu Libia, #Basescu Moustafa Abu Shagur, #Basescu reconectare Libia , #presedinte