Traiasca mogulul Sarkozy!

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 18:34
5431 citiri
Traiasca mogulul Sarkozy!
Foto: adevarul.es

Felicitari presedintelui Frantei pentru lectia aplicata lui Traian Basescu. Gestul lui Sarkozy ne-a demonstrat ca cei care-l fluiera in tara pe Basescu nu sunt nici pe departe simpatizanti pesedisti.

Nici macar, platiti de mogului. Sunt oameni obisnuiti, care s-au saturat sa traiasca in minciuna si intr-o degringolada fara precedent. La fel ca si presedintele francez sunt cetateni ai Europei, care stiu sa sorteze informatia si sa asimileze doar ceea ce conteaza.

Tarian Basescu a iesit pentru o clipa din globul de sticla, construit in jurul sau de aplaudacii de partid. "Esti cel mai bun Traiane, continua tot asa", sunt indemnurile de lupta pe care, probabil, i le dau ai sai consilieri, mancatori de paducel. O armata de sfatuitori, parca, prea mare pentru un presedinte atat de slab pregatit in iesirile publice.

Incurajat de mangaierile lui Barroso,care-l numea "prietenul meu Basescu", presedintele nostru s-a asteptat, probail, ca francezul Sarkozy sa urmeze exemplul portughezului. Traian Basescu se amageste insa, daca mai crede ca liderii lumii nu stiu cu cine au de-a face. Sau poate isi imagineaza ca lumea europeana imparte Romania in ziaristi buni si ziaristi rai, citind doar Evenimentul zilei sau privind la B1.

Mai mult ca sigur, Sarkozy are consilieri diferiti de cei care dau sfaturi de medicina naturista sau spun basme cu Alba ca Zapada. Consilierii lui Basescu se comporta de parca ar fi afiliati politc, iar in aparitiile publice nu afac altceva decat sa condamne tot ceea nu -i convine sefului.

Ori, nu acesta este rolul lor in societate. Probabil ca acum stau si-l mangaie pe crestet pe al lor angajatori si-i spun: "ce tare ati fost dom' presedinte, cum l-ati expediat pe nesimtitu' ala din trei miscari. Aveti un joc de maini formidabil".

Multi au trecut cu usurinta peste episodul din vara, petrecut la o intalnire romano-maghiara, care i-a pus la aceeasi masa pe Basescu si pe Orban, premierul Ungariei. Rasul isteric, insotit de apelativul "prietenul Victor" si o bataie pe bratul acestuia l-au lasat rece pe politicianul maghiar. Semn ca acesta nu avea de gand sa se traga de curea cu "plangaciosul" de la Est.

In cei 6 ani de mandat, Traian Basescu a fost ignorat constant de liderii lumii. Rarele intalniri bilaterale pe care le-a avut s-au rezumat fie la intalniri cu presedintele Siriei, fie cu cel interimar al Republicii Moldova. Iar atunci cand se afla fata-n fata cu omologul molovean il ameteste pe acesta cu povesti despre moguli.

Acum doua luni, dupa Adunarea generala a ONU desfasurata la New York, site-urile bulgaresti erau pline de pozele prim-ministrului Borisov surprins de obiectiv alaturi de Barack Obama. Pe Emil Boc m-am straduit sa-l gasesc in aceasta ipostaza dar nu am reusit, cu toate ca si el participase la aceeasi intalnire. Ce inseamna sa fii sef de cabinet adevarat, si nu unul reesapat de nu stiu cate ori!

Sarkozy ne-a dat o lectie, noua, celor care ne ascundem in continuare dupa draperii si ne multumim cu acordarea subventiei la caldura. Am putea crede ca a fost un gest nepotrivit fata de poporul roman. Din fericire pentru noi, numarul celor care se identifica cu Traian Basescu a scazut sub 10 procente.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Basescu Sarkozy NATO, #Basescu Boc Obama, #Basescu consilieri paducel, #Sarkozy gest Basescu , #presedinte