Turcan neaga ca Traian Basescu ar fi bolnav

Luni, 01 Martie 2010, ora 13:10
6271 citiri
Turcan neaga ca Traian Basescu ar fi bolnav
Foto: Reuters

Presedintele Traian Basescu este "foarte sanatos", a precizat luni Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale. Acesta a negat ca seful statului ar fi fost internat la terapie intensiva la Spitalul Militar.

"Presedintele nu a dorit sa intre in jocul celor care au orchestrat aceasta campanie, care s-a manifestat inclusiv prin aglomerarea site-urilor de internet si a forumurilor cu texte standard de genul 'Presedintele e grav bolnav'", a spus Turcan.

El a precizat ca o comisie medicala, formata din 13 medici, va face un raport pe care i-l va prezenta presedintelui Traian Basescu, aratand ca raportul despre starea de sanatate a sefului statului nu trebuie sa fie facut public.

Presedintele Traian Basescu a efectuat sambata controlul medical anual, conform unei hotarari a CSAT din 2007.

"Legea nu prevede ca analizele pot fi date publicitatii. Ne aflam intr-o ampla campanie de intoxicare care a atins un apogeu in ultimele trei luni de zile", a spus Turcan la Antena 3.

"Au fost facute niste analize de sange, insa toata lumea cere un fel de verdict", a declarat el intr-o interventie la Realitatea TV, mentionand ca cei 13 medici "lucreaza la actul ce ii va fi inmanat presedintelui", acesta nefiind inca finalizat.

Valeriu Turcan l-a acuzat pe jurnalistul Cristian Sutu, aflat in studioul Antenei 3, ca informatiile publicate pe blogul sau, potrivit carora Traian Basescu ar fi internat la Spitalul Militar, la izolare septica, au legatura cu relatia dintre acesta si Viorel Hrebenciuc, spunand ca Administratia Prezidentiala nu da replica articolelor aparute pe bloguri.

"Nicio institutie serioasa nu da replici articolelor scrise pe bloguri controlate politic", a spus Valeriu Turcan.

Presedintele Traian Basescu si-a facut sambata un control medical la Spitalul Militar dupa operatia suferita la glanda tiroida, prilej cu care a facut si o serie de investigatii suplimentare "de rutina", sustin surse medicale citate de NewsIn.

Basescu a recunoscut, duminica seara, ca a fost la un control medical la Spitalul Militar, dar a precizat, in urma zvonurilor aparute pe bloguri, ca nu este bolnav, ci a fost vorba de controlul anual de rutina.

"Am fost la Spitalul Militar sa imi fac controlul medical anual. Nu am nicio problema, sunt mai sanatos ca toti patronii vostri. Stiu ca de trei luni se tot chinuie sa spuna ca presedintele este bolnav sau ca face partid rupand oameni din PSD. Sunt mai sanatos si la minte si la corp decat patronii vostri la un loc, iar in ceea ce priveste politica sunt mai corect decat cei care zic ca eu fac partide", a declarat Basescu, la iesirea dintr-un restaurant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Traian Basescu analize spital, #Traian Basescu stare sanatate , #presedinte