Un cleric hindus vrea interzicerea lui Basescu la summit-ul european pentru incluziunea rromilor

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 18:47
5917 citiri
Un cleric hindus vrea interzicerea lui Basescu la summit-ul european pentru incluziunea rromilor

Un cleric hindus din Statele Unite ale Americii cere retragerea invitatiei presedintelui Traian Basescu la summit-ul european pentru integrarea rromilor, denuntand faptul ca acesta a fost amendat pentru discriminare fata de minoritatea rroma.

Astfel, potrivit lui Rajan Zed, presedinte al Societatii Universale de Hinduism, Comisia Europeana ar trebui sa anuleze invitatia lui Traian Basescu, cel care urmeaza sa vorbeasca la summit-ul de pe 4 aprilie, organizat la Bruxelles, din cauza remarcilor discriminatorii, noteaza site-ul EUreporter.

Traian Basescu, amendat pentru discriminare fata de minoritatea rroma

Clericul hindus a amintit ca presedintele a fost gasit vinovat si amendat, in luna februarie, pentru declaratii discriminartorii despre populatia de etnie rroma, de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Intr-o declaratie facuta in Nevada, SUA, Rajan Zed a explicat astfel ca Basescu nu are tinuta morala sa ia parte la summit-ul de vineri, avand o asemenea opinie cu prejudecati despre un grup etnic minoritar important al populatiei tarii sale.

Seful statului roman a fost sanctionat de CNCD pentru o declaratie facuta in 2010 in Slovenia, in care a facut afirmatii discriminatorii fata de rromii nomazi. El a declarat atunci ca "mai avem o problema care trebuie spusa si care face dificila integrarea romilor nomazi - foarte putini vor sa munceasca. Multi dintre ei, in mod traditional, traiesc din ce fura".

Potrivit lui Zed, declaratiile presedintelui au parut o incercare a acestuia de a demoniza comunitatea asupra careia deja se fac cele mai multe prejudecati in Europa si de a eternaliza stereotipurile negative, in loc sa arate vointa politica puternica de a o integra.

Clericul mai spune ca o continuare a actualei agende a summit-ului si permiterea unui discurs al lui Basescu ar arata clar ca Comisia nu este interesata de integrarea si incluziunea rromilor "onest si din toata lumea".

Basescu insista: Acciza, profund nociva. Voi scrie fiecarui deputat, discut cu FMI

Presedintele Traian Basescu a plecat, miercuri dimineata, catre Bruxelles, unde va participa la summit-ul UE-Africa, pana joi, iar vineri va lua parte al summit-ul european pentru integrarea rromilor, aflat la a treia editie, la care vor participa si ministrul Muncii, Rovana Plumb, precum si senatorul Damian Draghici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu summit rromi, #Basescu discriminare rromi , #presedinte