Un fleac: v-am umilit! (Opinii)

Luni, 12 Martie 2012, ora 17:46
3869 citiri
Un fleac: v-am umilit! (Opinii)

"Functia de presedinte a fost cea mai mare umilinta a vietii mele", a declarat Traian Basescu, dumnica, la un post de televiziune. Mai mult, pentru a nu lasa dubii, presedintele a precizat ca "am fost un om demn care a fost jignit intruna".

Nu cred ca este cazul sa-i plangem de mila sefului statului. Prin 2004, multi dintre cei care-l huiduiesc astazi i-au fost alaturi si il ovationau in baile de multime pe care Traian Basescu le facea la acea vreme. A ajuns presedinte. Si, pentru ca i-a placut, a mai vrut o data, in 2009. Ei, la aceasta perioada a mandatului face probabil referire Traian Basescu, legat de umilinta, cand cota de incredere populara a scazut sub 10%.

Dar, dupa cum ne spune seful statului, jignirile si umilinta au fost compensate cu misiunea functiei. Care a fost acea misiune? Aceea de a fi "presedintele tuturor romanilor", dupa cum spunea tot domnia sa. Si, a fost nu numai presedinte, ci si prim-ministru al romanilor. Ce soarta nenorocita trebuie sa fi avut Traian Basescu sa anunte poporul acesta "lenes", format in mare parte din "tampiti" scosi pe banda rulanta din scoli, masurile de austeritate, taierile de salarii cu tot ce a urmat, vezi Doamne, pentru a depasi criza, care intre noi fie vorba, nu a fost impresionata de aceste masuri. Dimpotriva, dupa cum spun specialistii, ar putea urma o noua recesiune. Dar asta e o alta poveste.

Am putea crede totusi, ca in acesti ultimi ani Traian Basescu s-a simtit jignit. Pentru ca a fost persoana publica injurata mai mult decat oricine. Atentie, jignit, nu umilit. Cred ca nimeni nu l-a umilit pe Traian Basescu mai mult decat a facut-o el insusi. Oare nu s-a umilit cand marinar fiind, care cutreiera marile lumii, pentru a mai face un ban, cara jeansi, cafea, tigari si carpete plusate cu Rapirea din Serai? Nu a fost o umilinta a fostului marinar sa mai impinga cate o spaga vamesilor pentru a inchide ochii?

Anii au trecut, a venit revolutia, iar Basescu a fost, pe rand, secretar de stat, ministru, deputat, iar ministru, primar al Capitalei si presedinte. Ei, in toata aceasta perioada, a tot fost umilit. Ba, cu o casa de protocol in care nu avea dreptul sa stea, ba, cu o casa pe care, cu umilinta a cumparat-o la pret de garsoniera, ma rog, umilinte d-astea...

Vorbind serios despre umilinte, cred ca poporul roman a fost cel umilit cand, in locul premierului, Traian Basescu a stabilit politici fiscale si masuri de criza. Au fost umiliti profesorii, medicii, sfatuiti, daca nu le convine, sa-si ia talpasita din tara. Aceasta este umilinta care poate merge pana la dispretul lui Traian Basescu fata de aceste categorii profesionale.

Au fost umiliti de catre Traian Basescu pensionarii, care sunt prea multi, cei care primesc ajutoare sociale (nu ma refer la cei care stau cu mertanul in spatele casei si stau cu mana intinsa la stat ci, la cei care au intr-adevar nevoie de aceste inlesniri banesti). Au fost umiliti toti bugetarii, acel "gras" care sta pe spinarea "slabului", statul roman.

Nici regele Mihai nu a scapat de jignirile si umilinta lui Traian Basescu.

Si mai este inca timp si loc pentru umilinta. A noastra, nu a lui Traian Basescu. In 2009, dupa castigarea alegerilor, seful statului a zis: "un fleac, i-am ciuruit". Acum ar putea spune: un fleac, i-am umilit. Asa ca, nu e cazul sa-i plangem de mila lui Traian Basescu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Traian Basescu umilinta, #Basescu umilit presedintie , #presedinte