Un fost ofiter SRI povesteste cum Basescu a fost filat de SRI in Herastrau: Vor sa ii insceneze ceva

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 12:27
17985 citiri
Un fost ofiter SRI povesteste cum Basescu a fost filat de SRI in Herastrau: Vor sa ii insceneze ceva

Radu Adrian, fost ofiter al SRI Prahova, povesteste ca s-a intalnit marti cu fostul presedinte Traian Basescu in parcul Herastrau si sustine ca fostul presedinte ar fi fost filat de SRI "via Coldea".

Intalnirea a fost dezvaluita de paparazzii publicatiei Cancan, care au sustinut ca "au avut surpriza sa dea peste fostul sef al statului" in Herastrau, iar Radu Adrian, un infocat sustinator al fostului sef al statului, a confirmat informatia.

"Azi m-am intalnit cu fostul presedinte al Romaniei... de fapt singurul presedinte adevarat! Din nefericire acest om care a luptat 10 ani de mandat pentru Romania a avut filaj de la SRI... via Coldea", a scris pe Facebook Radu Adrian.

In plus, acesta s-a aratat nemultumit ca realizatorul Rares Bogdan de la Realitatea TV a difuzat marti seara imaginile de la intalnire, dar nu i-a permis sa intre in direct pentru a-si spune punctul de vedere.

Fostul ofiter al SRI Prahova mai sustine ca Traian Basescu ar fi filat "prin ordinul lui Coldea" si ca sa aiba "acoperire legala" filajul se face "prin procuroarea de la DNA care recent l-a chemat la interogatoriu pe Ohanesian". El este convins ca cei din SRI "vor sa ii insceneze ceva" fostului presedinte Traian Basescu.

Radu Adrian este ofiterul SRI care a dezvaluit in luna februarie faptul ca Florian Andronache, consilier al ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, si-a trecut in declaratiile de avere pe anii 2013 si 2014 la rubrica "venituri obtinute din salarii" sume de bani castigate in calitate de ofiter SRI.

"Florian Coldea incalca Legea sigurantei nationale pentru ca il trimite la Ministerul Justitiei ca si consilier al unui om politic, si mai mult de atat pune sub semnul intrebarii independenta Justitiei (...) Fac un apel la presedintele Iohannis sa il demita de urgenta pe generalul Florian Coldea pentru savarsirea infractiunii articolului 26 din Legea sigurantei nationale si pe premier sa il demita de urgenta pe ministrul de Justitie", a comentat fostul ofiter SRI.

Un consilier al ministrului Justitiei, ofiter SRI. Se cere demiterea lui Cazanciuc si Coldea (Video)

Astfel, in declaratiile de avere publicate pe site-ul Ministerului Justitiei de Florian Andronache, acesta a scris ca a castigat in anul fiscal 2013 suma de 42.000 de lei in calitate de ofiter SRI angajat la UM0735 Ploiesti, la fel si in declaratia de avere completata la data de 26 mai 2014.

In conformitate cu Legea nr. 14 din 24 februarie 1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii (actualizata pana la data de 1 februarie 2014), "personalul Serviciului Roman de Informatii nu poate face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu poate fi folosit in scopuri politice".

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...