Un membru CSM il face pe Basescu "recidivist": Ma mira la domnia sa ca are astfel de discurs

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 16:05
3081 citiri
Un membru CSM il face pe Basescu "recidivist": Ma mira la domnia sa ca are astfel de discurs
Foto: Facebook/Traian Basescu

Judecatorul Horatius Dumbrava, membru al CSM, a catalogat marti ca fiind la un nivel foarte jos discursul fostului presedinte Traian Basescu din cea mai recenta aparitie publica, afirmand ca acesta a recidivat in ceea ce priveste incalcarea independentei justitiei.

"Mi se pare discursul folosit de domnia sa aseara (luni - n.red.) la un nivel foarte jos. Au coborat foarte jos nivelul discursurilor, din pacate, unii politicieni. Ma mira la domnia sa ca are astfel de discurs. Poate ca in timp isi va pondera discursurile. (...)

Iata ca a recidivat domnia sa cu privire la incalcarea independentei justitiei, pentru ca astazi s-a constatat ca a incalcat independenta justitiei atunci cand a facut acea afirmatie legata de terenurile de la Nana, legandu-se de sechestrul impus de procuror si constatat ca fiind legal de judecator. (...) Ma mira, sa speram ca lucrurile vor intra pe un fagas normal, desi ma indoiesc", a afirmat Dumbrava, la plecarea de la CSM.

Basescu revine cu precizari: Am crezut si voi crede intotdeauna ca leacul la coruptie e o justitie ferma

El a aratat ca nu intelege declaratiile lui Basescu privind magistratii "acoperiti" dupa 10 ani in care nu a pus in practica legea referitoare la cercetarea acestora.

"Dupa 10 ani in care nu a pus in practica legea privind cercetarea celor care sunt acoperiti, acum face astfel de afirmatii. Ma intreb ce l-a impiedicat timp de 10 ani sa faca verificarile prin CSAT, in conditiile in care domnia sa era presedintele acestei structuri", a spus judecatorul.

Basescu nu-i suna pe Kovesi si Coldea "de sila". Motivul pentru care a sunat totusi la DNA o data

In opinia sa, fostul sef al statului este un "recidivist", pentru ca este a treia oara cand CSM constata incalcarea independentei justitiei.

Basescu preia discursul Elenei Udrea: Un om tinut in arest preventiv e torturat. Cine sunt judecatorii santajabili (Video)

"De doua ori anul trecut, cand inca avea calitatea de presedinte al Romaniei. Acum astazi si sa vedem sigur ce va constata IJ in urma sesizarii de catre presedintele CSM de astazi", a adaugat Dumbrava.

CSM a dat verdictul: Basescu a incalcat independenta Justitiei cu declaratiile despre terenurile de la Nana

Basescu, din nou in atentia CSM - Livia Stanciu a sesizat Inspectia Judiciara

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...