Un popor luat de prost (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 18:41
4043 citiri
Un popor luat de prost (Opinii)
Foto: Arhiva

Romania e tara unde fiecare considera ca e luat de prost de catre celalalt. Cu o placere inimaginabila de a ne autoflagela, toti ne plangem ca suntem luati de prosti ba de unu, ba de altul.

Victor Ponta se plange ca Traian Basescu ii ia de prosti (pe social democrati, se intelege) atunci cand le vorbeste despre legea prin care candidatii la alegeri sa primeasca o suma fixa de la buget.

"Hotul striga hotii!" - aceasta replica nu a fost folosita doar de Ponta pentru a-l eticheta pe Traian Basescu. Ea a fost plimbata din gura in gura fiecarui politician, fara exceptii. Boc i-a vorbit asa lui Tariceanu, fostul premier a aruncat-o lui Traian Basescu, Crin Antonescu o livreaza si presedintelui si premierului, iar acestia o intorc tuturor celor care nu sunt de acord cu ei.

Unul nu a scapat sa nu se planga ca nu a fost sau nu este luat de prost. Traian Basescu se plange de o viata ca presa mogulilor il iau la fel, iar Emil Boc nici nu mai are rabdare sa explice, ca pune mana pe microfon in direct si se revolta. Udrea merge pana acolo incat se transforma intr-o admiratoare proprie de-a domniei sale si suna la radio, in direct, ca sa spuna poporului ca, in general, nu e greu sa-i iei pe toti de prosti.

In sfarsit, presedintele se plange, in numele nostru, ca Franta, Germania si Uniunea Europeana ne iau de prosti si nu ne lasa in Schengen de aiurea ce sunt. Numai Traian Basescu nu ia pe nimeni de prost, pentru ca si-a respectat intotdeauna toate promisiunile.

Cel mai trist adevar ca in tara unde toata lumea se suspecteaza ca celalalt e mai smecher decat el si ca altul e deja cu un pas in fata golaniilor proprii, masa, multimea, care nu poate lua niciodata pe cei care o conduc de prosti, este singura care nu doar ca este luata de proasta, dar ajunge intr-un final si sa fie astfel.

Cum altfel te poti numi cand de 21 de ani, majoritatea celor care s-au perindat la conducere au avut ca principal scop al vietii lor prostirea multimii si imbuibarea proprie? A lor si a intregului arbore genealogic.

Ma intreb cum se pot simti romanii, toti cei 22 de milioane de vietuitori ai acestor meleaguri, care traiesc zi de zi, de atatia si atatia ani, cu sentimentul clar si limpede al faptului ca sunt luati de prosti. In preajma alegerilor sentimentul este ignorat si uitat, pentru o scurta perioada, pentru ca apoi sa revina cu si mai mare forta si convingere.

Convinsi ca toata lumea i-a luat si ii va lua de prosti, noi, romanii, ne putem mandri cu una dintre cele mai scazute cote a sentimentului de incredere in clasa politica, din intreaga lume. Ce-i drept, nicaieri in alta parte, in lumea civilizata, conducatorii nu si-au batjocorit si mintit intr-atat de mult poporul. Poate cu exceptia tarilor din lumea a treia, din Africa salbatica sau America de Sud.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu presedinte, #poporul roman, #Victor Ponta presedinte PSD, #Crin Antonescu presedinte PNL , #presedinte