Uniunea Notarilor: Contractul de cumparare a terenului Ioanei Basescu este legal

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 13:01
5754 citiri
Uniunea Notarilor: Contractul de cumparare a terenului Ioanei Basescu este legal
Foto: Digi24

Uniunea Nationala a Notarilor Publici a transmis ca, in urma anchetei realizate, contractul de vanzare-cumparare pentru terenul Ioanei Basescu este legal.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici a verificat biroul notarial unde a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare a terenului achizitionat de fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, transmite Realitatea TV. Controlul a fost dispus in 14 noiembrie, iar joi a fost dat verdictul de legalitate.

"S-a verificat legalitatea actelor autentificate de Biroul Notarial Aequitas care a realizat contractul de cumparare a terenului pentru Ioana Basescu", a declarat directorul de comunicare al UNNPR Alin Briceag.

In plus, un reprezentant al institutiei a precizat ca Uniunea Notarilor s-a autosesizat in acest caz, fara sa existe un anumit denuntator. Decizia de a controla notariatul unde au fost semnate contractele a fost luata dupa ce informatia aparuse in presa.

Fiica cea mare a presedintelui Basescu, Ioana, a cumparat un teren agricol de peste 300 de hectare in zona localitatii Nana din judetul Calarasi. Pentru a obtine acest teren, fiica presedintelui a facut un credit ipotecar, pe 30 de ani, de peste un milion de euro, la CEC Bank.

Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic (Video)

Pe 15 noiembrie, presedintele Traian Basescu a anuntat ca acest teren este de fapt pentru el, dar ca fiica sa s-a inscris la credit pentru ca seful statului n-ar fi fost eligibil, avand in vedere varsta inaintata si salariul.

Vestea ca fiica lui Traian Basescu a achizitionat terenul dupa ce a facut un credit de peste un milion de euro la CEC Bank a inflamat opinia publica si politicienii.

Anchete, peste anchete pentru terenul Ioanei Basescu

Luni, 18 decembrie, conducerea Senatului a decis infiintarea unei subcomisii de ancheta privind activitatea CEC Bank.

Marti, Premierul Victor Ponta a declarat ca va fi infiintata inca o comisie parlamentara pentru "cazul Calarasi", alta decat cea din Senat, care se va ocupa de anchetarea activitatii CEC Bank. Aceasta comisie va investiga activitatea angajatilor CEC Bank in cazul creditului acordat fiicei presedintelul. Pana acum insa, PNL nu a luat o hotarare cu privire la aceasta comisie, aceasta desi Victor Ponta daduse un ultimatum.

Ponta nu renunta: Va fi comisie parlamentara strict pentru terenul lui Basescu

O sedinta de urgenta a USL a avut loc miercuri seara, iar Victor Ponta a anuntat ca da un termen de 24 de ore liberalilor pentru a se decide. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat in aceeasi seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca liberalii vor lua o decizie la momentul potrivit, nu sub presiunea unui ultimatum.

"Este o problema la care vom da raspunsul la momentul la care vom socoti ca e normal, intr-un termen rezonabil, nu sub ceea ce se prezinta deja ca un ultimatum dat de Victor Ponta", a declarat Crin Antonescu.

A.C.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian IOana Basescu teren notari, #Uniunea Notarilor teren Basescu legal, #notari legalitate contract teren Basescu , #presedinte