USL 100% - gadele lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 19 Martie 2012, ora 22:57
6287 citiri
USL 100% - gadele lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: ProTv

Inainte sa spuna despre Victor Ponta ca e un barbat slab pentru ca se bate cu femeile, de ca si cum hoatele, criminalele si infractoarele ar trebui incurajate si nu arestate, Traian Basescu profetea despre USL ca nu va trece de 50% la alegeri.

Ma rog, era atat de sigur pe el cand spunea asta, ca aproape am putea fi siguri de contrariul profetiei sale. Insa nu e important aici nici modul in care presedintele tine sa se foloseasca de femei pentru a jigni gratuit, nici latura mistica a analistului Traian Basescu.

Important e cum se raporteaza presedintele la posibilitatea in care, totusi, (Doamne fereste pentru el!) USL castiga peste 50% la alegerile parlamentare. Ei bine, nici cu un 51% USL nu se simte prea bine in fata lui Traian Basescu, pentru ca oricum ar fi "ca alianta au o mare problema". Pe scurt, 'geaba se mai fac alegeri. Daca nu le castiga PDL sau o coalitie din care sa faca parte si democrat liberalii, USL nu are nicio sansa, pe articolul 103, dupa cum atrage mereu atentia presedintele. Doar daca nu cumva "fuzioneaza (PSD si PNL) si obtin 51%, atunci sunt pe articolul 103".

Pana aici nimic nou. Refuzul lui Traian Basescu de a recunoaste ca va trebui sa respecte votul poporului si dorinta sa este, trebui sa recunoastem, una dintre cele mai coerente si mai consecvente teme pe care o sustine de ceva timp. Daca pana acum a afirmat mereu in ce conditii nu va da mandatul de premier USL, duminica seara la B1 Tv a explicat si in ce conditii isi va recunoaste infrangerea in fata uniunii.

Simtind pana si Ion Cristoiu ca prea sa ingroasa gluma si ca e prea de tot ce sustine presedintele, din moment ce distruge practic ideea de alegeri si rotirea puterii, jurnalistul se risca si-i sopteste timid o intrebare destul de vaga, dar inevitabila - "bine, bine, si ce faceti totusi daca poporul voteaza in majoritate USL?" Raspunsul pe care l-a dat presedintele e unul absolut infiorator, pentru ca reflecta perfect dimensiunea arbitrariului introdus de omul Traian Basescu in exercitarea functiei.

Dupa un moment de gandire, presedintele accepta intr-un final ca numai daca romanii vor vota intr-o majoritate covarsitoare USL, atunci, da, nu va mai avea ce sa faca si va trebui sa vada ce solutii pot fi gasite. Aceasta chiar e o noutate. Pentru ca pana acum stiam sigur ca la 50-51%, probabil cu extindere pana pe la vreo 55%, USL nu va primi niciun premier din partea lui Traian Basescu. Pe teoria explicata deja - invocarea articolului 103, desemnarea unui premier care sa adune alti tradatori din eventuala majoritate USL si schimbarea din nou a votului electoratului - stiam in ce conditii nu il vom vedea, de exemplu, pe Victor Ponta premier.

Dupa ultima precizare, ingaduinta de a reflecta si la posibilitatea de a numi premierul USL, doar daca uniunea castiga o majoritate covarsitoare a voturilor, lucrurile s-au simplificat enorm. Asadar, USL se poate considera castigatoare doar daca aduna undeva intre 75% si 85-90% dintre voturile romanilor. Numai in aceasta situatie Victor Ponta are sansa de a primi si o desemnare serioasa, nu doar la caterinca din partea presedintelui.

Intelegem clar ca vointa lui Traian Basescu nu se indoaie decat in fata unei vointe populare evidente, coplesitoare, aproape unanime. Altfel, daca votul lasa loc golaniilor, tradatorilor, smecheriilor si cacealmalelor, daca exista si cea mai mica sansa ca vointa poporului sa fie intoarsa, pervertita si schimbata, domnul Traian Basescu ne-a anuntat deschis, si onest de data asta, ca nu va avea niciun scrupul sa incerce sa o deturneze in propriul interes si spre a-si conserva propria putere.

Mesajul e limpede, desi cu doua taisuri - "nu vedeti ca nu au nicio sansa, nu va mai obositi sa-i votati ca va pierdeti votul astfel. Tot cum vreau eu va iesi". O fi provocator, dar poate sa declanseze nebunia in masa a celor satui de toanele si cheful unei singure vointe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu USL, #Basescu Ponta premier, #USL alegeri Basescu , #presedinte