Ziare.com

Vass il critica pe Basescu privind discriminarea femeilor din politica

Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 17:20

   

Vass il critica pe Basescu privind discriminarea femeilor din politica
Andreea Vass-Paul, candidat la functia de prim-vicepresedinte al Organizatiei de Femei a PDL, a declarat sambata ca inclusiv seful statului are nevoie sa-si schimbe opinia privind reprezentarea femeilor in politica.

Vass-Paul a afirmat ca este nevoie de o crestere apreciabila a reprezentarii femeilor in politica, astfel incat in Romania sa se instituie o adevarata egalitate de sanse intre femei si barbati. Ea a apreciat ca politicienii barbati au nevoie de o schimbare radicala de viziune in raport cu femeile care activeaza in acest domeniu, printre acestia fiind chiar si presedintele Traian Basescu.

"Definitia discriminarii este data de raspunsul la intrebarea daca este Romania pregatita sa aiba o doamna presedinte, prim-ministru sau ministru. De cate ori apare raspunsul 'nu stiu' aceea este definitia discriminarii, iar daca raspunsul este 'nu' atunci discriminrarea atinge cote inadmisibile. (...)

Chiar si Traian Basescu, presedintele nostru drag, are nevoie sa-si deschida putin asupra a tot ceea ce inseamna perspective asupra viitorului politicii romanesti", a declarat Andreea Paul inainte de inceperea lucrarilor Conventiei Nationale a OF-PDL, la care femeile democrat-liberale vor alege noua conducere a organizatiei.

Elena Udrea: Sunt femei in toate partidele ce pot ajunge premier

Udrea: Tine numai de noi sa schimbam mentalitatea

In schimb, Elena Udrea a afirmat ca femeile trebuie sa se impuna singure in viata politica, eliminarea discriminarii fiind o chestiune care tine in mod esential de atitudinea femeilor.

"Tine numai de noi sa schimbam mentalitatea, comportamentul. Pana la urma, societatea functioneaza asa cum dam noi semnalul. De vreme ce acceptam discriminarea in politica si nu numai atunci si societatea tinde sa urmeze propria noastra atitudine", a declarat Udrea.

Intrebata daca mai este nemultumita de afirmatia lui Traian Basescu potrivit careia romanii nu sunt pregatiti sa voteze o femeie pentru functia de presedinte al statului, Udrea a raspuns: "Cred ca si domnul presedinte Traian Basescu mai poate oferi femeilor o sansa in plus mai mult decat a facut-o pana acum. Cred ca exista femei care pot ocupa functia de presedinte".

Sursa: rNews

Articol citit de 1709 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Poate ca aveti dreptate doamna Vass, dar inainte de a ajunge

candidat la presedentie activati ca ministru 3-4 ani!
Bartos, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, au fost ministrii dar nu s-au impus, cel putin deocamdata, ca pretendente la candidatura de presedinte.

 

E tare d-na Vass !!!

Nu e nici o suparare daca mai continuati si il infruntati pe "cirmaci" in privinta promovarii femeilor!

 

Femeia, eterna poveste...

Femeia, eterna poveste... care-a fost si mai este...

«Cea mai mare glorie nu insemna sa nu decazi vreodata, ci aceea de a te ridica dupa fiecare cadere. Adevarata greseala este ceea ce nu se corecteaza niciodata».

Cit despre articolul unde ministra Dezvoltarii Regionale si Turismului afirma ca trebuie sa fii tu insuti pentru a te afirma cu adevarat ca femeie si personalitate puternica in lume, sint perfect de-acord si cu acest fel de a gindi. In acest sens, citez din nou marele filosof antic, Confucius:
« Excellenta este doar acea persoana care nu conteaza pe altceva decit pe firea/natura sa originala, innascuta. (...) Persoana care nu se vede pe ea insasi, in tot ceea ce face, ci pe «altul», persoana care nu se intelege pe ea insasi dar intelege/asculta mereu pe altul, acea persoana poseda calitatile «altuia/l'Autre» si le pierde pe-ale sale. O astfel de persoana, realizeaza idealul «altuia» abandonindu-si, astfel, propriul ideal de viata».

Daca analizam citatul cu atentie, vedem cit de importanta este valoarea fiintei umane in armonie totala cu Natura Mama! Altcumva, transformarea fiintei omenesti intr-un «burete» ce absoarbe doar «dictatul altuia», ar insemna o spalare de créer in stil pavlovian sau spalare prin tavalugul dictatorului «Unic», ce vrea mondializarea generala si totala, precum in 1962 cind satrapii rosii au fortat neamul romanesc la colectivizarea generala si totala. De unde necesitatea de-a fi «tu insuti» oriunde si oricind. Sutana inchizitionala, metamorfozata in halat alb din speluncile gulagului psihiatric ajuta, de-a lungul «istoriei», la camuflajul camelionian al sutanei rosii.

S-auzim numai de bine,

Ariana din Carpati

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor