Vezi cum comenteaza Opozitia declaratiile lui Traian Basescu

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 21:38
1857 citiri
Vezi cum comenteaza Opozitia declaratiile lui Traian Basescu
Foto: Antena 3

Reprezentantii partidelor de Opozitie, dar si lideri sindicali au comentat declaratiile presedintelui Traian Basescu cu privire la bugetul pe 2011, perspectivele de a iesi din recesiune si principalele initiative legislative pe care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea.

Varujan Vosganian, deputat PNL, este de parere ca cifrele inaintate de presedinte cu privire la disponibilizarile facute in domeniul bugetar arata ca, in ciuda comentariilor democrat-liberalilor, supradimensionarea structurilor guvernamentale este o iluzie.

"E o iluzie faptul ca structurile guvernamentale sunt umflate, au disponibilizat 70.000 de bugetari, din care 5.000 erau in primarii si au mai fost disponibilzati suplinitori din scolile care s-au inchis, deci daca au fost oameni angajati aiurea de ce nu i-au dat afara?", a spus Varujan Vosganian, la Realitatea Tv.

Liderul Tineretului Social-Democrat, Florin Banicioiu, a declarat ca "ajustarea fina" la care se referea presedintele Basescu in ceea ce priveste reducerile de personal la Ministerul de Interne si Ministerul de Finante este una "insesizabila" pentru clientela PD-L.

"E vorba de o ajustare fina in conturile celor de la PD-L si clientelei politice, pentru ca si in 2011 se va continua lupta, se iau bani de la popor dar nu se iau de la firme, de la ministere si de la firmele apropiatilor PD-L. Este o ajustare atat de fina incat este insesizabila", a declarat Banicioiu.

Acesta adauga ca anul 2011 va fi si mai dur decat 2010. "Este Guvernul care a reusit sa dubleze datoria publica, iar din 2011 incep ratele ca la leasing: fiecare om cand isi ia ceva in leasing trebuie sa dea banii inapoi, iar domnul Casescu se face ca ploua", a adaugat Banicioiu.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a comentat la randul sau declaratiile presedintelui cu privire la perspectivele economice, spunand ca se constata o lipsa de coerenta in masurile Guvernului din 2009 si 2010, care s-au concretizat in scaderi de salarii si disponibilizari si ca la anumite institutii, precum administratia prezidentiala, fondul de salarii creste si nu scade pe 2011.

Hossu adauga ca justificarea potrivit careia cheltuielile sociale sunt mari nu este sustinuta, in conditiile in care acestea sunt doar 16% din PIB, spre deosebire de 32% din PIB cat sunt in Uniunea Europeana.

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant au comentat, pentru NewsIn, discursul presedintelui Basescu si referintele la educatie, spunand ca Traian Basescu arunca incompetenta guvernului pe umerii dascalilor.

"Rezultatele slabe ale elevilor, despre care a vorbit presedintele Traian Basescu, nu sunt cauzate de carentele actualei legi a invatamantului, ci de faptul ca ministrii Educatiei nu au fost in stare sa adapteze programele scolare la noile cerinte europene", spun reprezentantii FSLI.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu, #Basescu recesiune 2011 , #presedinte
Comentarii
Poza exit
exit
rank 2
varujan a punctat inca odata inatacabil ipocrizia si demagogia
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Ori cu OPOZITIA ori cu PUTEREA - ROMANIA tot o tara de TAMPITI suntem considerati....