Vicepresedintele SUA si seful Pentagonului, in Romania. Adjunctul CIA a venit deja

Luni, 12 Mai 2014, ora 12:49
9049 citiri
Vicepresedintele SUA si seful Pentagonului, in Romania. Adjunctul CIA a venit deja
Foto: Antena3

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, si seful Pentagonului, Chuck Hagel, vin in tara noastra in contextul escaladarii situatiei din Ucraina.

In plus, presedintele Traian Basescu a avut luni o intalnire cu adjunctul directorului Agentiei Centrale de Informatii (CIA), Avril D. Haines.

Cei doi au discutat "despre situatia din regiune, dar si despre buna colaborare dintre serviciile de securitate din cele doua tari", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, vicepresedintele american Joe Biden urmeaza sa intreprinda o vizita in Romania, saptamana viitoare, in care va avea intalniri cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta, cu care va purta discutii despre situatia din Ucraina.

Vicepresedintele american va fi insotit si de seful Pentagonului, Chuck Hagel.

Informatia a fost confirmata de presedintele Traian Basescu, insa acesta a evitat sa spuna cand vor veni oficialii americani in tara noastra, din motive de securitate.

"Am facut o invitatie vicepresedintelui Joe Biden sa viziteze Romania, a dat o data aproximativa, ceea ce am convenit este sa dam simultan comunicatele. N-as risca sa pronunt date exacte, daca nu a aparut pe site-ul Casei Albe", a declarat presedintele Romaniei luni, intr-un interviu pentru Adevarul Live.

Intalnirile au loc in contextul tensionat din Ucraina, unde separatistii prorusi au initiat un referendum in estul tarii, in scopul obtinerii autodeterminarii unor regiuni de la granita cu Rusia.

Tensiunea a crescut intre Romania si Federatia Rusa dupa ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin a formulat la sfarsitul saptamanii trecute mai multe amenintari la adresa tarii noastre, in urma unui incident legat de traversarea spatiului aerian al Romaniei si Ucrainei.

La cererea NATO, Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a scris cu iritare Rogozin pe Twitter, adaugand, intr-o alta postare, "dragi romani, va vom arata noi rusii ce credem despre voi".

Rogozin ii raspunde lui Basescu: Cat a 'dat pe gat' inainte de a-mi inchide spatiul aerian?

Presedintele Traian Basescu a raspuns afirmatiilor lui Rogozin, declarand ca acesta era probabil sub influenta bauturilor alcoolice. Luni, Rogozin a revenit cu afirmatii dure despre Traian Basescu, dar si despre premierul Victor Ponta.

"E interesant cat a dat Basescu pe gat ca sa-si 'faca curaj' inainte de a inchide spatiul aerian romanesc pentru noi", s-a intrebat Rogozin, pe Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu intalnire director CIA Pentagon Biden, #Basescu vizita Joe Biden Ponta, #Biden ilntalnire Ponta Basescu Romania , #presedinte