Vintu l-a dat in judecata pe Basescu pentru un milion de euro

Joi, 09 Iulie 2009, ora 17:52
6279 citiri
Vintu l-a dat in judecata pe Basescu pentru un milion de euro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu l-a dat in judecata pe presedintele Traian Basescu, pentru acuzatiile aduse in direct la televiziunea B1, referitoare la "tunul" de 60 de milioane de euro, obtinut din rambursarea TVA.

Vintu ii cere lui Basescu daune de un milion de euro, scrie ziaristul Victor Ciutacu pe blogul sau.

"Da, confirm introducerea actiunii in instanta si suma solicitata, dar nu vreau sa fac nici un comentariu. Am platit taxa de timbru si, in avans, o parte a onorariilor avocatilor", i-a confirmat Vintu lui Ciutacu.

Sorin Ovidiu Vantu a dat "un tun", pe ultima suta de metri a guvernarii Tariceanu, cu o rambursare ilegala de TVA, in valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, pe care i-a dus in Cipru si pe care i-a "bagat" in trustul de presa pe care il detine, a declarat, marti, presedintele Traian Basescu.

"Nici proprietarul real al trustului Intact nici proprietarul trustului Realitatea nu au mai prea putut sa isi faca jocurile pentru ca nu s-a mai putut negocia, nici partidele cu mine, nici partide cu institutii, nici el cu institutii, fie ca era justitie, fie ca era... In ultimii cinci ani au fost cam ghinionisti. Sigur, domnul Vantu, pe ultima suta a guvernarii Tariceanu a reusit sa traga un tun, de vreo 60 de milioane de euro, dar sa speram ca institutiile statului vor recupera acesti bani.

Sigur, domnul Vantu, pe ultima suta a guvernarii Tariceanu a reusit sa traga un tun, de vreo 60 de milioane de euro, dar sa speram ca institutiile statului vor recupera acesti bani, o rambursare ilegala de TVA", a spus Basescu, la B1TV.

Intrebat daca este dovedita a fi ilegala rambursarea de TVA la care se refera, Basescu a raspuns: "Ca-i ilegala e dovedita".

"Ce n-o sa gasiti, cum nu ati gasit nici la Ana Maria Vlas, nici la... ca Vantu nu pune semnaturi de unde ia banii si intra in puscarie Ana Maria Vlas pentru FNI si FNA. Aici, probabil, altii vor merge in fata procurorilor, nu domnul Vantu.

Domnul Vantu a avut grija sa duca cei peste 60 de milioane de dolari luati in luna noiembrie dintr-un TVA incorect rambursat, a avut grija sa-i duca in Cipru, sa ii bage in trustul Realitatea-Catavencu, ca si asa e aia tribuna in care mi se dau lectii, in fiecare zi, trustul Realitatea-Catavencu, lectii de morala, lectii de...", a spus presedintele.

A.I.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#SOV Basescu proces, #SOV despagubiri Basescu , #presedinte