Vosganian despre Basescu: Din punct de vedere uman, ar trebui sa-i intorc spatele

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 22:17
2678 citiri
Vosganian despre Basescu: Din punct de vedere uman, ar trebui sa-i intorc spatele

Ministrul Finantelor Varujan Vosganian nu a uitat ca presedintele Traian Basescu l-a facut "armean incompetent" in septembrie 2007 si a declarat, miercuri, ca, desi a avut o relatie profesionala buna cu seful statului, din punct de vedere uman ar trebui sa-i intoarca spatele.

"Nu mi s-a intamplat sa am reprosuri din partea domniei sale privind cifrele, dar din punct de vedere uman, eu ar trebui sa-i intorc spatele. Am o mare suparare pe dansul. Dar fiind presedintele Romaniei, reprezinta politic Romania", a acuzat Vosganian la Antena 3, lasand sa se inteleaga ca nu a trecut peste insulta presedintelui Basescu.

Traian Basescu l-a jignit pe ministrul Finantelor anul trecut, cand a precizat ca "incompetentul" Varujan Vosganian, "neintelegand ce face", a taiat finantarea pentru achizitia a doua avioane Airbus pentru Tarom, crezand ca "taie doua avioane pentru presedinte".

Vosganian: Cat am fost ministru nu am majorat niciun impozit

In plan economic, Vosganian s-a laudat ca una dintre marile realizari ale mandatului sau este ca nu a majorat niciun impozit.

"De cand sunt eu ministru nu am majorat niciun impozit", a subliniat ministrul Economiei, explicand ca in 2009 romanii vor avea parte de impozite si mai mici. Desigur, daca vor vota cu liberalii!

"In 2009 vor fi mai putine impozite, vor fi facilitati pentru cercetare si pentru scutirea impozitelor pentru cei care lucreaza in informatica si comunicatii", a adaugat Varujan Vosganian.

Crestere economica, dar s-o simtim si noi

Cu toate ca atat ministrul Calin Popescu Tariceanu, cat si ministrul Finantelor spun ca economia romaneasca bubuie ("cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana"), romanul care incearca sa traiasca decent nu simte nicio schimbare in viata de zi cu zi.

Continuand campania de glorificare a Executivului, Varujan Vosganian a laudat performantele Guvernului Tariceanu.

"Daca in 2004 pentru Educatie s-au dat 7,9 miliarde de lei, in 2004 s-au dat 17,7 miliarde de lei, iar in 2009 se vor aloca 34,6 miliarde de lei, dublu fata de 2006", a explicat ministrul pe o harta.

Romania sta bine atat la capitolul sanatate, cat si la agricultura: "In 2004 s-au alocat 8,5 miliarde de lei, in 2004 s-au alocatt 1,3 miliarde de lei, iar in 2009 se vor da 22,9 miliarde de lei. Agricultura a primit in 2004 3,4 miliarde de lei, in 2006 5,1 miliarde de lei, iar in 2009 vor primi 17,3".

Asta in ciuda realitatii crude: spitalele din Romania sunt sub orice critica, bolnavii sunt purtati pe targa pe strada de la un spital la altul, unitatile sanitare stau sa cada, sunt pline de gandaci si nimeni nu se uita la tine daca nu indoi frumos bancnota si nu o bagi in buzunarul medicului sau asistentelor, iar agricultorii romani inca nu s-au dezmeticit ca am intrat in Uniunea Europeana, unde porcii nu se mai taie si nu se mai ard ca pe vremea lui Iliescu.

Desi cei cinci kilometri de drum din Autostrada Transilvania finalizati de compania americana Bechtel au devenit o Mecca neaos romaneasca printre alesii nostri, Vosganian spune ca in cei patru ani de guvernare Guvernul Tariceanu a construit 80 de kilometri de autostrada.

Mai mult, ministrul Economiei a explicat, tot negru pe alb, ca din 2004 si pana in 2009 Guvernul a alocat pentru transporturi aproape de trei ori mai multi bani: "In 2004 s-au alocat 8,8 miliarde de lei, in 2006 s-au alocat 13 miliarde de lei, iar in 2009 se vor aloca 26,4 miliarde de lei".

Vosganian a mai explicat ca pentru salarii s-au alocat in 2004 818 miliarde de lei, in 2006 1156 miliarde de lei, iar pentru 2009 se vor aloca 8865 miliarde de lei. O crestere asemanatoare s-a inregistrat si in cazul pensiilor, mai spune Vosganian: "in 2004 232 de miliarde de lei, in 2006 311 miliarde de lei, iar in 2009 710 miliarde de lei".

Totodata, Varujan Vosganian sustine ca, in ciuda "sentimentului ca economia a crescut doar pe hartie", Guvernul a dat, insa ce nu a fost trecut in grafica este nivelul de performanta.

"Exista sentimentul ca aceasta crestere economica este doar pe grafica sau doar in optimisul lui Vosganian. Ce nu a fost trecut este performanta. Noi am dat, dar nu putem spune daca se vede. E o discutie mai complicata", a atras atentia Vosganian.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Varujan Vosgania, #Traian Basescu, #armean, #economie, #buget, #Calin Popescu Tariceanu , #presedinte