Wikileaks: Cum a renuntat Basescu la doua miliarde de dolari

Marti, 29 Martie 2011, ora 15:36
9455 citiri
Wikileaks: Cum a renuntat Basescu la doua miliarde de dolari

O telegrama a ambasadei SUA in Romania, datata 2005, noteaza ca presedintele Traian Basescu le-a comunicat diplomatilor americani ca Romania a acceptat sa renunte la 80% din datoria istorica de 2,6 miliarde de dolari pe care trebuia sa o primeasca de la Irak.

Potrivit documentului, dezvaluit de WikiLeaks, Basescu a informat o echipa condusa de ambasadorul Richard Jones, consilier al Secretarului si Coordonatorului Politicii pentru Irak, la 21 iulie 2005, ca Romania isi respecta neconditionat angajamentul de a-si mentine trupele in Irak, noteaza Mediafax.

"Basescu a subliniat greutatile financiare pe care Romania le intampina cu intretinerea fortelor sale armate in contextul in care tara s-a confruntat cu indundatii majore, adaugand ca un sprijin suplimentar din partea guvernului SUA pentru reforma in domeniul apararii ar putea permite Romaniei sa-si dezvolte contributia in Irak. Desi Romania nu face parte din Clubul de la Paris, Basescu a confirmat ca tara este dispusa sa stearga 80% din datoriile Irakului, de 2,6 miliarde de dolari", se arata in telegrama.

Seful statului a vorbit, de asemenea, si despre cererea Romaniei de a-l audia pe "cetateanul irakian-american Mohammad Munaf, suspect de terorism in Romania".

#Wikileaks, #Wikileaks Romania, #Wikileaks Basescu, #wikileaks basescu datorie irak , #presedinte
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Eu nu pot sa cred ca Basescu a renuntat la o suma asa mare pe care Romania o avea de primit, mai devreme sau mai tarziu... Este pur si simplu incredibil. Cum adica sa renunti la atatia bani si dupa aia sa tai pensiile si salariile propriilor cetateni?
Poza P.N.L
P.N.L
rank 5
Celei care minte.........................................poezie de Ion Minulescu