Ati urmarit declaratia lui Traian Basescu in format live text

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 16:35
5195 citiri
Ati urmarit declaratia lui Traian Basescu in format live text

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, sustine o conferinta de presa, duminica, incepand cu ora 16.30, la Palatul Cotroceni.

Unul dintre posibilele subiecte ale conferintei ar putea fi decizia presedintelui de a renunta la serviciile Politiei si Jandarmeriei pentru coloana oficiala.

Ziare.com v-a prezentat declaratia lui Traian Basescu in format live text:

- Inainte de a face aceasta scurta clarificare, pentru a reduce volumul speculatiilor, vreau sa stiti ca au fost contactati de sefa de cabinet, care le-a spus ca nu sunt in Bucuresti.

- Vreau sa precizez ca este vorba de marsul neatorizat de vineri. Plec de la premisa ca sunt foarte multi romani care sunt nemultumiti de masurile de austeritate pe care Guvernul a fost nevoit sa le ia pentru ca nu are bani. Inteleg nemultumirea tuturor categoriilor sociale, inclusiv a politistilor.

- Foarte multi romani au manifestat, dar respecand legea. Singurii care au incalcat-o au fost reprezenantii MAI. Ma refer si la politisti si la jandarmii care nu au respectat legea.

- Pana la urma, un act ilegal ramane un act ilegal. Cei 6.000 de politisti au efectuat un mars ilegal, iar ei sunt cei care, alaturi de jandarmi, trebuie sa vegheze la legalitatea altor manifestatii.

- Politia si Jandarmeria le consider institutii esentiale ale statului, pentru ca au ca principala misiune apararea cetateanului si a institutiilor statului. Ceea ce domniile lor au facut vineri nu s-a incadrat nicicum in obligatiile pe care le au in viata de zi cu zi.

- Cu atat mai mult, incalcarea legii s-a facut purtand uniforma statului roman si, pe uniforma, simbolurile statului roman.

- Cred ca cel mai grav lucru din ilegalitatile comise de politistii care s-au angajat intr-un mars neautorizat este ca au subminat autoritatea statului roman.

- Vreau sa intelegeti foarte bine ca Palatul Cotroceni nu este al meu. Eu sunt un vremelnic chirias. Este si el, ca si Politia si Jandarmeria, un simbol al statului roman. Eu, in calitate de presedinte, sunt convins ca nu pot asocia Presedintia Romaniei si pe presedintele Romaniei ca institutie cu salariatii dintr-o institutie care au incalcat legea. De aceea am dat dispozitie SPP sa nu mai aleleze la nici un serviciu din MAI.

- Politia si Jandarmeria nu au implicare directa in paza, ci doar la solicitarea SPP.

- Este problema Guvernului sa rezolve imediat problemele de disciplina din MAI.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Comentarii
otevist_de_grota
rank 5
Domnule presedinte ! Ati declarat ca nu mai puteti colabora cu reprezentantii unui minister care intr-o minoritate desavarsita au incalcat legea printr-un mars neautorizat . Va intreb , ca simplu cetatean : Cu presedinta Camerei Deputatilor ,