Ziua si procesul pentru Traian Basescu: Asta-i viata, democratia! (Video)

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 09:35
7209 citiri
Ziua si procesul pentru Traian Basescu: Asta-i viata, democratia! (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu a fost citat, marti dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca i se deschide un nou dosar, ca urmare a unei plangeri in care se invoca faptul ca si-ar fi reluat in mod ilegal mandatul dupa referendumul din 2012.

Plangerea a fost depusa initial la DIICOT de juristul Ion Ciochina si de senatorul liberal Ioan Ghise. DIICOT a clasat dosarul, procurorul dand neinceperea urmaririi penale, informeaza Digi24.

Decizia a fost contestata de Ciochina la instanta, acesta cerand judecatorilor sa anuleze rezolutia procurorilor si sa dispuna reinceperea urmaririi penale in acest dosar, pentru uzurpare de calitati oficiale.

Prima sesizata a fost Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar aceasta si-a declinat competenta catre Curtea de Apel Bucuresti.

Basescu: Parchetul General a fost transformat intr-un instrument de lupta politica (Video)

In plangere, Traian Basescu este acuzat ca si-a reluat ilegal mandatul dupa suspendarea si referendumumul din 2012.

Fostul presedinte a iesit de la Curtea de Apel Bucuresti in jurul orei 9:40. El a explicat ca reclamatia se refera la uzurparea de functii si incalcarea Constitutiei.

"Se intampla lucruri ce nu au nimic in comun cu Constitutia Romaniei si cu legea, este o reclamatie depusa initial de domnul Ghise si de domnul Ciochina pentru uzurpare de calitati oficiale si incalcarea Constitutiei. Eu am exercitat functia de presedinte al Romaniei numai si numai in baza deciziilor Curtii Constitutionale. Dansul reclama ca n-am tinut cont de hotararea de suspendare a Parlamentului, numai ca nu Parlamentul are rolul de a stabili cand o persoana exercita rolul de presedinte (...) Dupa referendum, Curtea Constitutionala valideaza sau invalideaza referendumul. Referendumul din 2012 a fost invalidat de Curtea Constitutionala si prin precizarea expresa de reluare a activitatii de presedinte", a declarat fostul presedinte.

Intrebat cum comenteaza faptul ca este chemat foarte des in instanta, Traian Basescu a raspuns: "Asta-i viata, democratia!".

Noua problema in justitie a fostului presedinte se adauga la cele mai vechi. Parchetul General a decis redeschiderea unor dosare, printre care si cel in care un craiovean il acuza pe Traian Basescu de fals in declaratii pentru nu si-a dat demisia dupa ce a fost suspendat in 2007, desi anuntase ca, daca acest lucru se va intampla, va demisiona "in cinci minute".

Traian Basescu, chemat la Inalta Curte intr-un nou dosar: Nu a demisionat in 5 minute (Video)

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....