Basescu: Exista riscul sa cer PDL sa boicoteze referendumul

Luni, 23 Iulie 2012, ora 22:01
6143 citiri
Basescu: Exista riscul sa cer PDL sa boicoteze referendumul
Foto: B1TV

Traian Basescu a declarat ca exista riscul sa ceara PDL sa nu trimita observatori la referendumul pentru demiterea sa din functia de presedinte al Romaniei, boicotand astfel referendumul.

"Sunt multe elemente care arata clar decizia USL de a frauda referendumul. Exista riscul ca eu sa cer PDL sa nu mai trimita un reprezentant si sa boicoteze cu totul acest referendum, a spus Basescu la B1TV.

Printre aceste elemente, el a mentionat prelungirea orei de votare si absenta camerelor de supraveghere. Potrivit presedintelui suspendat, PDL are un sigur reprezentant. "Acest om trebuie sa stea 22 de ore in sectie. Va trebui sa manance, sa se duca la toaleta", a mai spus Basescu.

El a mentionat ca exista doua modalitati de boicotare a referendumului, decizia urmand sa fie luata dupa o discutie cu membrii PDL.

"Vreau sa ma sfatuiesc si cu cei de la PDL. Maine (marti - n.red.) au un colegiu director. Exista doua variante, ori vor boicota referendumului prin netrimiterea onservatorilor in sectiile de votare, ori le vor cere romanilor sa nu se prezinte la vot", a precizat Basescu.

"Trebuie facut tot ce se poate pentru ca referendumul sa nu se valideze si oamenii astia sa raspunda", a incheiat Traian Basescu.

In replica, la Digi 24, presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a spus ca se astepta ca presedintele suspendat sa predice pentru neparticiparea la referendum.

"Nu am nicio indoiala ca, in conditii normale, peste 50%, poate chiar peste 55% din alegatorii romani ar fi participat la acest referendum. Mi-e greu acum sa raspund la intrebare, pentru ca devine din ce in ce mai evident un lucru la care nu as spune ca nu ne asteptam, si anume hotararea ca Traian Basescu insusi, foarte probabil, si, desigur, PDL si reteaua sa de sustinere, sa predice boicotul acestui referendum, sa incerce sa tina sustinatorii lui Traian Basescu acasa, ceea ce, sigur, va face din numarul de prezenti la acest referendum enigma si cheia rezultatului", a spus Antonescu.

Citește și:
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Parlamentarii au introdus în ordonanța de urgență votată ieri în Camera Deputaților ce prevede suspendarea ocupării funcțiilor publice până la sfârșitul lui 2022, un amendament care...
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...
Comentarii
Poza basescu si udrea
basescu si udrea
rank 5
Poza lool
lool
rank 5
Ultima solutie statul acasa , deci cele 2-3 milioane de basisti