Contraatac Basescu (Opinii)

Luni, 16 Iulie 2012, ora 14:17
6694 citiri
Contraatac Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva/Day Life

Campania presedintelui suspendat a avut ca geneza iesirea romanilor in strada iarna trecuta. Peisaj hibernal insufletit de o ura populara cvasigenerala. A trecut putin mai mult de o jumatate de an, timp in care lucrurile s-au precipitat.

Inexpugnabilul distrugator oranj, ce parea sa navigheze impunator in apele baltite ale unui norod resemnat, a fost cenzurat de la Putere. De o (e)motiune politica opozitionista alimentata din nametii de nemultumire de care aminteam. Si a esuat lamentabil. Cu capitan cu tot.

Acum, Traian Basescu isi comanda solitar pluta supravietuirii politice in cautarea portului pierdut. Cum nu prea mai are cui sa ordone, se orienteaza dupa propriile instrumente de bord, acelea native. Cele ce l-au ajutat de nenumarate ori sa fie la prova tarii. De vreo 20 de ani prezent la Transporturi, Primarie, Parlament, Presedintie.

Domnul Basescu are o personalitate complexa. Stie sa iasa din stramtori, apeland la tipuri si tertipuri dintre cele mai variate. Il ajuta foarte mult informatiile culese. De la presa, chiar daca ii repugna atitudinile gazetarilor neobedienti. De la serviciile de informatii dedicate prin functie si solda. In fine, de la consilieri. Bine cantariti si valabili pana la un punct luat ca variabila in estimarile sale.

Actualmente si-a reluat tricoul de jucator in campania de recalificare. A mai facut-o acum cinci ani. Nu pare sa sufere de aceasta postura. Sau, disimuleaza destul de acceptabil. Apare la tribune ad-hoc imprejurul carora au fost mobilizati sustinatorii.

Nu se mai incrunta si nu ridica a amenintare degetul aratator. Nu mai soarbe direct din sticla de pe scena, ci ia patern in brate un copil dupa ce le-a strigat parintilor acestuia, "aduceti-l incoace!". Acum, de nevoie, Traian Basescu recupereaza intalnirile trimestriale cu poporul. Acelea promise si neonorate.

Intrucat isi alege itinerarul pentru a evita "tatismele" cadrelor didactice exasperate de viata lor subpaupera, asemenea surprize sunt excluse din start. Cuvantul dat candva, conform caruia demisioneaza in 5 minute, nu mai este de actualitate si nu are fundament. Fiind suspendat, afirmatia voit serioasa a devenit caduca.

In actuala colectie de vara cu plebiscit se poarta gadgeturi inedite: care mortuare dotate cu necrolog dedicat democratiei, faclii aprinse si alergate maratonistic in numele aceluiasi sistem demo-prezidential, portavoci prin care se fac auzite cuvinte de ocara cu tinta uselista pe ritmuri de... hard-bock.

Bineinteles, nu in ultimul rand, discursurile si interviurile raman de o importanta cruciala pentru dl. Basescu. Cum a fost si cel acordat duminica seara unei televiziuni candva ostila. Afirmatiile sale s-au inscris in acelasi registru acuzator la adresa noii Puteri. Una care "a facut tandari imaginea Romaniei pe plan international", dupa cum ne-a comunicat.

Traian Basescu a apasat pe fraza - cheie in opinia sa, anume ca: "Aceasta lovitura data aproape militar este datorata puscariabililor. La suspendarea mea au votat 19 parlamentari cu dosare penale, plus Voiculescu si 3 incompatibili".

Au existat si replieri in afirmatiile presedintelui suspendat: "Din cate stiu eu, nu am niciun dosar penal", iar in subiectele "Flota" si "Casa din Mihaileanu" nu s-a intrat in detalii, fiind tratate zorit. A existat si un regret, vina fiind difuzata colectiv, vizavi de masurile de austeritate adoptate de fosta conducere a statului: "Stiu ca nu am reusit sa transmitem corect mesajele, acum e tarziu".

Campania domnului Traian Basescu continua. Vom vedea unde si cum se va manifesta ea. Dupa cum se observa, contraatacul nu este chiar ultima arma pe care o alege personajul central. Pana atunci, AMR 13 zile si "vara asta se poarta altul", asa cum suna laitmotivul mitingului de la Timisoara, la concurenta de cronologie cu interviul televizat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu presedinte suspendat, #referendum Traian Basescu , #referendum demitere
Comentarii