Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Curtea Constitutionala: Motoc si Cojocaru neaga existenta unei dispute si acuza presiuni

Joi, 16 August 2012, ora 14:23
5198 citiri
Curtea Constitutionala: Motoc si Cojocaru neaga existenta unei dispute si acuza presiuni
Foto: Arhiva

Aspazia Cojocaru dezminte existenta unui conflict cu Iulia Motoc, colega sa in Curtea Constitutionala. Speculatia, neasumata de cineva, a fost lansata marti pe un site necunoscut, in conditiile in care asupra Curtii se fac tot felul de presiuni pana la decizia finala pe referendum.

Astfel, Aspazia Cojocaru ar fi fost trimisa sa verifice pe hol ce face Iulia Motoc, iar aceasta ar fi fost surprinsa in timp ce se pregatea sa dea un telefon. "'Lasa dracu' telefoanele alea!', i-a spus pe un ton imperativ Aspazia Cojocaru, Iuliei Motoc, invitand-o inapoi in sala", scrie noielite.ro, informatia fiind preluata mai intai de blogul pesurse.ro si apoi de Adevarul.

"Asta-i stire, ca m-am certat eu cu Iulia, cand noi suntem prietene?!!", a declarat Aspazia Cojocaru pentru Evenimentul Zilei.

Si Iulia Motoc a negat disputa si a pus aparitia zvonului pe seama presiunilor care se exercita in aceste zile asupra Curtii pentru a-i intimida pe magistratii care vor lua decizia finala cu privire la referendumul din 29 iulie.

"Netinand cont de afirmatiile facute de cele mai importante autoritati ale UE si ale Consiliului Europei, respectiv Comisia de la Venetia, factori politici din Romania continua sa intimideze pana la subminare independenta Curtii Constitutionale. Acest lucru se intampla prin orice mijloace, inclusiv prin inducerea unor false dispuse in interiorul Curtii", a declarat judecatoarea Iulia Motoc pentru "Evenimentul Zilei".

Anterior, Iulia Motoc precizase ca este "prietena apropiata" cu Aspazia Cojocaru si ca nu au avut niciodata o altercatie in Curte. Mai mult, Iulia Motoc a editat volumul "Constantele dreptului in honorem Aspazia Cojocaru, prima femeie judecator CCR".

Cei 9 judecatori ai Curtii Constitutionale sunt in vizorul presei inca de la declansarea referendumului. Conducerea CCR a apelat in doua randuri la ajutorul Comisiei de la Venetia pentru a o feri de presiunile exercitate de politicienii din Romania, iar o serie de lideri europeni au facut declaratii publice pe aceasta tema, cerand taberelor politice sa se abtina de la imixtiuni in activitatea Curtii si de la intimidarea judecatorilor CCR.

CCR a amanat de doua ori pana acum verdictul pe referendum, care trebuie luat cu votul a cel putin 6 judecatori, in conditiile in care informatiile de la dezbateri scurse in presa, dar si declaratiile publice ale unor componenti ai CCR arata ca 5 magistrati sunt intr-o tabara, iar 4 in alta.

Aspazia Cojocaru este unul dintre personajele cheie in aceste zile, ea putand sa incline decisiv balanta, asa cum a facut in cazul reprezentarii Romaniei la Consiliul European, cand i s-a dat castig de cauza lui Traian Basescu.

Ponta: Un judecator de la CCR s-a suparat pe mine ca nu l-am aparat suficient pe Nastase

De asemenea, Aspazia Cojocaru este judecatorul care a fost amenintat cu moartea prin intermediul unui detinut.

Pentru ce e condamnat detinutul care a amenintat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru

Desi procurorii au deschis o ancheta, pana in prezent nu se stie care au fost substraturile acestui demers.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Aspazia Cojocaru Iulia Motoc, #cearta Cojocaru Motoc CCR, #Curtea Constitutionala decizie referendum , #referendum demitere