Euronews: Luptele politice din Romania vor continua dupa decizia CCR

Miercuri, 22 August 2012, ora 10:00
3405 citiri
Euronews: Luptele politice din Romania vor continua dupa decizia CCR

Decizia CCR de marti, privitoare la validarea referendumului pentru demiterea presedintelui suspendat, in urma careia Traian Basescu urmeaza sa fie repus in functie, este comentata de prestigioase canale media externe.

Comisia Europeana a cerut Romaniei sa respecte procedura legala de reinstalare a lui Traian Basescu in functia de presedinte, relateaza Euronews, care titreaza "Bataliile politice din Romania vor continua dupa decizia in ce il priveste pe Basescu".

Statele Unite ale Americii au transmis, marti, ca decizia Curtii Constitutionale "vorbeste de la sine" in ceea ce priveste invalidarea referendumul de demitere a presedintelui suspendat, de la sfarsitul lunii iulie, deoarece prezenta la vot a fost sub pragul de 50 la suta din electorat.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Cum comenteaza Ambasada SUA

Proteste anti-Basescu si anti-SUA la Universitate - Decizia CCR a scos sute de oameni in strada

Miscarea de a-l indeparta pe Traian Basescu a provocat ingrijorare in Occident, in legatura cu statul de drept din Romania. Guvernul de stanga a precizat ca va accepta decizia, insa tensiunile raman.

"Gasim aceasta decizie a Curtii Constitutionale nedreapta, deoarece ignora 8,5 milioane de voturi ale romanilor... o reala majoritate", a declarat presedintele interimar Crin Antonescu, numindu-l pe Basescu lider "ilegitim".

Insa, dupa decizia Curtii, este de asteptat ca Parlamentul sa aprobe intoarcerea sa in functia de presedinte, vineri.

Basescu, numit de Euronews "veteranul politic in varsta de 60 de ani" care este presedinte din anul 2004, a facut apel pentru unitate.

"Vreau sa trimit un semnal de stabilitate pentru romani: decizia Curtii Constitutionale va fi respectata si implementata", a declarat prim-ministrul Victor Ponta, iar sursa citata noteaza ca "putini se asteapta ca rivalitatea inversunata dintre cei doi adversari sa se reduca".

In plus, marti au avut loc mici demonstratii in doua piete importante din Bucuresti - o multime a protestat fata de Basescu, iar cealalta l-a sustinut. Alte astfel de manifestatii sunt asteptate sa aiba loc inaintea alegerilor parlamentare de la finalul anului.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

CCR a decis: Basescu revine la Cotroceni - Bucurie fara margini la PDL, USL continua lupta

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum. In aceste conditii, presedintele suspendat Traian Basescu revine la Cotroceni.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Euronews decizie Basescu, #CCR decizie Basescu, #lupte politice Romania, #presa externa decizie CCR, #Basescu intoarcere Cotroceni , #referendum demitere