Grebla, despre al doilea referendum: Pasi de urmat pentru respectarea vointei populare

Joi, 02 August 2012, ora 15:26
1343 citiri
Grebla, despre al doilea referendum: Pasi de urmat pentru respectarea vointei populare

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla (PSD), a declarat joi ca organizarea unui al doilea tur de scrutin pentru referendumul din 29 iunie este unul dintre posibilii pasi de urmat in urma unei validari de catre CCR a scrutinului de demitere a lui Traian Basescu.

"Mai intai sa asteptam decizia Curtii. In functia de ea si in functie de motivare, putem imagina pasi de urmat pentru ca pana la urma sa respectam vointa populara. Dupa parerea mea, Curtea Constitutionala va valida referendumul. Daca il va invalida, il va invalida cu o rezerva, cu o sugestie, de demisie a presedintelui suspendat Traian Basescu, de organizare a unui alt referendum", a declarat Grebla, intrebat despre oportunitatea unei decizii a Parlamentului de organizare a unui al doilea tur de scrutin pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

Singura optiune a Parlamentului, in cazul Curtea Constitutionala stabileste ca referendumul nu este valid, ar fi organizarea unui al doilea tur de scrutin, a declarat joi, la RFI, viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

"Daca la nivelul Curtii se va opta pentru aceasta varianta, ca nu s-au intrunit conditiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, aceasta concluzie va fi comunicata Parlamentului. Parlamentul, tot in baza unei hotarari a Curtii Constitutionale va trebui sa decida calea de urmat. Si atunci, probabil, la nivelul Parlamentului va trebui sa vedem care este calea de urmat.

Eu cred ca in acest moment o singura cale are Parlamentul si anume sa constate ca nu este simetrie juridica intre alegerea si demiterea presedintelui, ca este nevoie sa fie completata legislatia, in sensul de a se finaliza si demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent cati se prezinta la vot, asa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea presedintelui si sa se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin. Eu cred ca asta este calea corecta si calea legislativa, impusa chiar de spiritul Constitutiei", a declarat Nicolaescu.

Curtea Constitutionala a reluat joi dezbaterile privind contestatiile si confirmarea rezultatelor referendumului din 29 iulie privind demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat impotriva, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anuntate miercuri de BEC.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Toni Grebla al doilea referendum, #organizare alt referendum, #al doilea referendum Basescu, #referendum demitere Basescu , #referendum demitere