Invitatii Ziare.com George Padure: Imi pare rau ca trebuie sa asistati la asa ceva!

Marti, 24 Iulie 2012, ora 15:29
4780 citiri
Invitatii Ziare.com George Padure: Imi pare rau ca trebuie sa asistati la asa ceva!

In conditiile in care romanilor de 8 ani doar li se promite - urarea "Sa traiti bine!" devenind sintagma pe care eviti sa o mai folosesti chiar si ca pe un simplu salut firesc - tot mai multi asteapta masurile noului guvern confruntat de la instalare cu o lupta politica fara precedent, dusa de cei care nu accepta in ruptul capului realitatea.

Si nu accepta nici macar predarea in bune conditii a gestiunii altuia care vrea si stie ce trebuie facut pentru a ne fi mai bine, tocmai pentru a nu-l lasa sa faca.

Personal nu am crezut ca vom asista la aceasta degradare, la tot ceea ce am vazut ca s-a intamplat in ultimii ani cu viata romanilor si cu atat mai mult, nu am crezut ca vom asista la aceasta agatare de putere a celor ce au pierdut, la fel ca unul care se ineaca si se agata de un pai cu o inclestare demna de Cartea recordurilor simtind cum se scufunda.

Acum "nevinovatii" PDL in agonie uita tot printr-o diversiune si prefacatorie care ii pune in dificultate de a intelege atat pe cei ce sufera si azi urmare a modului dezastruos in care au guvernat, cat si pe cei din exterior care pana acum erau orbiti de interese politice, dar mai ales de unele contracte in derulare sau asteptare.

De "amnezia" celor platiti sa scrie nu mai vorbesc pentru ca asta le este datoria de serviciu si ca orice om, trebuie sa aiba si ei o slujba. Daca ne gandim bine, nici celui care matura pe strada sau curata WC-uri nu ii place, dar trebuie sa munceasca si ei pe undeva.

Amnezia PDL-istilor devine insa pe zi ce trece o adevarata insulta nationala vazand pe de o parte mesajele politice transmise de ei in aceste zile, iar pe de alta urmarile existentei acestui partid pe scena politica romaneasca si chiar europeana.

Ei doresc mai mult ca oricand ca uitarea sa intervina si in randul electoratului, al celor ce vor vota la referendum, sa nu le mai aduca nimeni aminte de starea societatii romanesti azi. Sa fie totul precum la sarbatoare, sa danseze cu baloane-n miini si imbracati in alb chiar daca muzica a incetat de mult! Astfel, dovedesc inocenta comportamentului avut la guvernare!

Astazi se lupta cu flacara democratiei aprinsa impotriva demiterii presedintelui, chipurile pentru constitutia Romaniei, pentru a nu fi furata tara, impotriva "puscariabililor" din USL, pentru cinste, pentru democratie, chiar pentru coabitarea cu USL, pentru o Romanie Europeana astfel incat, vezi Doamne, sa nu fim "marginalizati" sau "exclusi din Europa". Dar PDL uita ca PSD-ul este cel ce a reusit finalizarea negocierilor de aderare la UE si a emis pachetele de legi pentru indeplinirea reformelor legislative si sociale solicitate de aderare sau ca a negociat cu succes ridicarea vizelor pentru cetatenii romani care calatoreau in Spatiul Schengen.

PDL doreste astazi, sa nu ne mai amintim de salarii, de someri, de pensii, de spitale si scoli inchise, de modul in care s-a cheltuit banul public chiar pe capace de wc, de pretul platit pentru cativa kilometri din cei 1.000 promisi de autostrazi, de fraudarea bugetului de stat, de furt si de coruptie, de pretul salilor de sport sau a terenurilor de fotbal, de "baietii destepti", de absorbtia fondurilor europene sau de licitatii trucate, pentru ca nu de asta stam in loc acum, mai ales ca "este criza".

Sa trecem peste galceava ultimilor 8 ani, acutizata cu ajutorul "victimelor" pdl-iste la nivel de mahala politica damboviteana azi - uitand de santaj si amenintari, de ascultarile telefoanelor, de abuzurile guvernantilor, de minciunile si comportamentul celor aflati la putere, de politizarea institutiilor, de Udrea, Ritzi, Anastase sau altii care acum au luat "vacanta", de "Ciocul mic!", de asumarile de raspundere ale domnului Boc astfel incat legea sa fie cum vor ei, de felul in care Roberta numara voturile PDL-istilor in Parlament - importanta fiind acum respectarea statului de drept si a principiilor democratiei. Doar asta trebuie sa inteleaga si sa isi mai aminteasca romanul astazi!

Din pacate pentru toti, indiferent de culoarea politica, tabloul societatii romanesti este astazi - cand se doreste ca niciodata, sa nu mergem nici la vot - ca unul murdar si prafuit, mai sumbru ca oricand, ceea ce am mentionat in randurile de mai sus reprezentand realitatea evidenta, pe care o intalnesti oriunde fara efort si care va ramane pentru inca mult timp in viata, constiinta romanilor dar si in amintirile lor. Si nu o spun cu vreun interes politic, ci cu o parere de rau pentru tot ceea ce asistam si am asistat in toti acesti ultimi ani. Poate asta a vrut sa transmita si Adrian Nastase spunand "Imi pare rau ca trebuie sa asistati la asa ceva!". Si mie domnule Nastase!

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#referendum demitere Traian Basescu, #USL referendum demitere Traian Basescu , #referendum demitere