Ivan (PSD): Recensamantul arata ca Basescu e ilegitim, dar rezultatul e tardiv

Joi, 04 Iulie 2013, ora 15:26
2551 citiri
Ivan (PSD): Recensamantul arata ca Basescu e ilegitim, dar rezultatul e tardiv

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca rezultatul recensamantului populatiei Romaniei arata ca a existat cvorum pentru demiterea lui Traian Basescu la referendumul din 2012.

Europarlamentarul PSD ia in considerare doar pe cei 16,2 milioane de adulti care sunt in tara sau sunt plecati temporar, in timp ce lista celor cu drept de vot, pe baza careia se realizeaza cvorumul, cuprinde mai multi oameni.

INS a publicat rezultatele finale ale recensamantului: Suntem mai putini romani

"Rezultatul nu schimba, ci intareste perceptia publica, aceea ca Traian Basescu, in urma referendumului de anul trecut, a rezultatului acestuia si a votului celor 7,4 milioane de romani care au votat pentru plecarea sa, Traian Basescu ocupa abuziv functia de presedinte al Romaniei, este un presedinte ilegitim. Datele INS plus datele recensamantului doar intaresc aceasta opinie

Cei care au votat au fost peste 50%, dar, pentru ca recensamantul nu a fost finalizat si a fost nevoie de un guvern USL sa vina sa finalizeze rezultatele recensamantului, acum e tardiv. Ar fi trebuit ca datele recensamantului sa fie finalizate in vara anului trecut", a spus Ivan pentru Ziare.com.

Recensamantul rupe coabitarea? Ponta spune ca presedintele trebuia demis, Basescu ii raspunde ca e iresponsabil

"Traian Basescu se poate impiedica de absolut orice detalii si orice tertipuri vrea pentru a ascunde ca romanii nu-l mai vor, dar el e presedintele Romaniei", a completat acesta.

Nu schimba calculele pentru referendum

Purtatorul de cuvant al PSD considera ca rezultatele recensamantului, care arata un numar mai mare decat cel exprimat, nu schimba planurile USL pentru trecerea revizuirii Constitutiei.

"Nu schimba radical cu nimic calculele noastre privind modificarea Constitutiei, e un proiect pe care il vom duce la indeplinire, sunt discutii cand sa facem acest referendum. Ati vazut, si-a permis Curtea sa spuna cand intra in vigoare o lege in Romania, si-a depasit atributiile inca o data", a spus Ivan.

El a precizat si ca in USL inca se fac calcule cu privire la numarul de zile pe parcursul carora se poate desfasura referendumul Constitutiei.

"Putem merge pe 3 zile, si pe 2. E posibil si o zi, daca e impreuna cu alegerile prezidentiale de anul viitor. Important e ca toti romanii sa poata sa vina sa-si exprime vointa de vot. Constitutia asta e a romanilor, nu a USL.

Vom face in asa fel incat romanii sa poata sa vina sa-si exprime pozitia", a conchis Ivan.

Citește și:
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a României. Șeful Statului de la Chișinău a mulţumit României pentru sprijin,...
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
Coaliția de guvernare nu elimină dar nici nu oferă pensii speciale către autoritățile locale, în ciuda promisiunilor, după ce ministerul de Finanțe a publicat o ordonanță care prevede...