Nou sondaj pe tema suspendarii lui Basescu: Peste 50% impotriva

Luni, 09 Iulie 2012, ora 18:30
14377 citiri
Nou sondaj pe tema suspendarii lui Basescu: Peste 50% impotriva
Foto:Arhiva

Peste jumatate dintre participantii la un sondaj realizat de TVH2.0 (53%) au declarat ca nu sunt de acord cu demersul Parlamentului de a-l suspenda pe presedinte, iar 73% au declarat ca vor participa la referendum.

In schimb, 42% sustin acest demers, iar 5% nu au oferit niciun raspuns. Pe zone de rezidenta, datele arata ca 48% dintre oraseni sunt de acord cu demersul de suspendare initiat de Parlament, iar 45%, nu. Nu au raspuns 7% dintre locuitorii din mediul urban.

In mediul rural, 58% dintre locuitori nu sunt de acord cu demersul Parlamentului, 38% sunt de acord, iar 4% nu au raspuns la aceasta intrebare.

La intrebarea "Veti merge sa votati la acest referendum?", 73% dintre repondenti au declarat ca vor merge la referendum, iar 24% au afirmat ca nu vor participa. Nu au dat niciun raspuns 3% dintre cei intervievati.

Pe categorii de varsta, raspunsul se prezinta astfel: 81% dintre cei pana in 30 de ani afirma ca vor merge la referendum, in timp ce 19% declara ca nu vor participa. Cei pana in 55 de ani afirma in proportie de 66% ca vor participa la vot. 30% dintre ei nu vor vota, iar 4% nu au dat nici un raspuns. In ceea ce ii priveste pe cei peste 55 de ani, vor merge la referendum in procent de 75%, 20% nu vor participa, iar 5% nu au raspuns la intrebare

Sondajul a fost realizat telefonic in ziua de 5 iulie la comanda TVH2.0 pe un esantion de 451 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de +/- 4,6%.

Rezultatele sondajului vor fi dezbatute luni seara, de la 20:30, la emisiunea Sondajul Zilei la TVH 2.0.

Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Traian Băsescu vrea ca Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Fostul colaborator al Securității crede că președintele SUA a comis prea multe gafe impardonabile, care l-au...
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Quincy, Florida, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat pentru amenințări la adresa președintelui Joe Biden și a altor oficiali federali, conform unui comunicat emis de...
#sondaj suspendare Basescu, #sondaj referendum Basescu , #referendum demitere
  1. Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
  2. Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
  3. Joe Biden are Covid și s-a izolat. Pentru prima dată vorbește despre condițiile retragerii candidaturii sale
  4. Strategie-surpriză: cum s-ar putea schimba discursul lui Donald Trump după ce a scăpat de asasinare
  5. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  6. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  7. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  8. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  9. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  10. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE