PDL boicoteaza Antena 3

Marti, 24 Iulie 2012, ora 20:07
5029 citiri
PDL boicoteaza Antena 3

Reactia la decizia membrilor PDL de a boicota referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu denota "o ipocrizie fara margini a politicienilor care ocupa spatiul politic romanensc de 20 de ani", iar membrii PDL nu vor mai participa la emisiunile difuzate de Antena 3, a declarat prim-vicepresedintele PDL, Cezar Preda.

"Este o reactie de frica ca romanii nu vor valida initiativa celor 256 de parlamentari", a spus acesta in cadrul unei conferinte de presa, dupa decizia CCR care a confirmat constitutionalitatea legii care prevede ca referendumul se va desfasura intre orele 7 - 23.

Reprezenatantul PDL a amintit de reactia unor lideri ai PSD cu ocazia referendumului din 2007 pentru stabilirea modului in care sunt alesi parlamentarii.

"Vorbea Ion Iliescu astazi (marti - n.red.) despre lovitura de stat si incerca sa duca acest termen in derizoriu. Domnule Iliescu, sunteti ultimul din Romania care puteti da romanilor definitia loviturii de stat", a spus Preda amintind ca liderul PSD cerea in 2007 boicotarea referendumului initiat de Traian Basescu, insistand asupra importantei concentrarii atentiei asupra alegerilor pentru Parlamentul European, "care ne consacra statutul de tara membra a UE", spunea atunci Iliescu, potrivit lui Preda.

De asemenea, Dan Voiculescu afirma pe 25 noiembrie 2007 ca nu va praticipa la referendum, sustinand ca exista deja o lege a votului uninominal, a mai spus reprezentantul PDL.

PDL refuza sa credibilizeze postul lui Voiculescu

Totodata, Preda a declarat ca membrii PDL nu vor mai participa la emisiuniile difuzate de Antena 3.

"Am dat curs invitatiilor la emisiunile postului Antena 3 (...) si atitudinea noastra de buna credinta a fost transformata de reprezentantii Antenei 3 in executii publice. PDL va refuza sa mai participe la emisiunile postului Antena 3. Refuzam sa credibilizam emisiunea care face numai ce-i ordona Dan Voiculescu", a spus Preda, adaugand ca sunt jurnalisti buni la acest post, dar ca ordinele pe care acestia le primesc sunt peste puterea de intelegere a PDL.

In ceea ce priveste decizia CCR, Preda a afirmat ca PDL nu o comenteaza, dar partidul sau si-a atins, totusi, obiectivul de a impiedica Guvernul sa emita ordonante de urgenta pentru modificarea referendumului.

"PDL niciodata nu a comentat deciile Curtii Constitionle, dar pot sa va spun ca PDL si-a atins obiectivul, acela ca inca o data CC a spus ca orice modificare a regulilor in timpul jocului nu este permisa si a specificat clar ca nu are dreptul Guvernul Romaniei sa intervina cu OUG privind modul de desfasurare a referendumului, acesta fiind atributul Parlamentului Romaniei. Asa ca domnii de la USL sa-si ia adio la OUG pe care le-ar fi emis in scopul de a-si valida decizia celor 256 de parlamentari", a adaugat Preda.

Cu privire la afirmatiile premierului, care l-a acuzat de lasitate pe Traian Basescu, Cezar Preda a mentionat ca Victor Ponta este cel mai mare las din Romania, pentru ca nu recunoaste acuzatiile de plagiat care i-au fost aduse.

"Victor Ponta vorbea de lasitatea presedintelui. Nu cred ca Victor Ponta poate sa acuze pe altcineva de lasitate. Domnia sa, care a fost invalidat si de profesorii sai este in continuare cel mai mare las din Romania ca nu isi recunoaste furtul de la teza de doctorat si celelalte lucrari pe care le-a prezentat in spatiul public", a adaugat Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PDL boicot Antena 3, #PDL referendum , #referendum demitere