Pesedisti vranceni condamnati pentru frauda la Referendum. Liderul TSD Vrancea, obligat sa munceasca la Adapostul pentru caini

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 12:47
4032 citiri
Pesedisti vranceni condamnati pentru frauda la Referendum. Liderul TSD Vrancea, obligat sa munceasca la Adapostul pentru caini
Dragos Matisan ar putea fi nevoit sa lucreze 30 de zile la adapostul pentru caini/FOTO Ziarul de Vrancea

Judecatoria Focsani a dat o prima solutie in dosarul in care 7 vranceni erau acuzati ca au comis fraude electorale ca membri in sectiile de votare din Suraia si Tulnici organizate cu ocazia Referendumului din 2012, pentru suspendarea lui Traian Basescu.La acea vreme, cei 7 reprezentau Partidul Social Democrat Vrancea in sectiile din comunele Suraia si Tulnici, unde au fost semnalate nenumarate fraude electorale.

La Suraia au aparut dovezi, in timpul zilei de votare, ca mai multe persoane aveau deja semnate listele pe care ar fi trebuit sa se inregistreze dupa vot. De altfel, fostul presedinte al sectiei din Suraia a fost deja condamnat definitiv si a executat sentinta in Italia.

De asemenea, Dragos Matisan, fratele fostului viceprimar Bogdan Matisan, liderul organizatiei de tineret a PSD, angajat al Consiliului Judetean Vrancea, in calitate de reprezentant al PSD (presedinte de sectie) in sectia din Lepsa - Tulnici - acolo unde s-a inregistrat scorul neverosimil de 250 la suta prezenta la vot, a fost si el condamnat la un an de inchisoare, interdictia de a alege si de a fi ales precum si prestarea de munca in folosul comunitatii la Adapostul de Caini sau la adaposturile de noapte din Focsani.

Dosarul este disjuns din dosarul de frauda la Referendum al fostului presedinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat in inchisoare.

"In baza art. 396 alin. (4) C.pr.pen. stabileste inculpatului MATISAN DRAGOS, o pedeapsa de 1 an inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de falsificarea documentelor si evidentelor electorale prevazuta de art. 391 alin. 1 si art. 392 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. (...) In baza art. 85 alin. (2) lit. b C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul Matisan Dragos va executa obligatia de a presta o munca neremunerata pe o perioada de 30 zile la una dintre urmatoarele entitati din comunitate - Primaria Focsani -Adapostul de caini sau Primaria Focsani - Adaposturile de zi si noapte "Crucea Rosie" (entitatea si tipul de activitate va fi decis de catre consilierul de probatiune)", se arata in minuta instantei.

#frauda referendum demitere Basescu, #PSD, #frauda referendum Traian Basescu, #justitie Romania , #referendum demitere