Ponta: Mi se pare iresponsabil sa strigi inainte de referendum ca se fraudeaza

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 12:40
3062 citiri
Ponta: Mi se pare iresponsabil sa strigi inainte de referendum ca se fraudeaza

Premierul Victor Ponta a prezentat, miercuri, in sedinta de Guvern, stadiul pregatirilor pentru referendumul de pe 29 iulie.

Ponta a declarat ca democrat-liberalii au luat o decizie iresponsabila atunci cand au hotarat sa boicoteze referendumul. Primul ministru sustine ca nu poti face acuzatii despre fraudare in conditiile in care voturile nici macar nu au inceput.

"Mi se pare iresponsabil sa strigi inainte de referendum ca se fraudeaza votul. Probabil aceleasi suspiciuni vor exista si in ziua votului si dupa vot", a declarat Victor Ponta.

PDL a decis: Boicoteaza referendumul!

Totodata, Ponta i-a rugat pe ministri sa faca abstractie de boicotul PDL si sa nu intre in nicio disputa politica in zilele urmatoare.

"Nu intrati in vreo disputa politica in aceasta perioada. Eu am incredere totala in cei care organizeaza acest referendum (...) Duminica vom dovedi inca o data ca suntem o tara europeana si stim sa ne decidem democrat viitorul. Eu sunt convins ca lucrurile se vor desfasura conform legii si va rog sa actionati in acest sens", a mai spus premierul.

Totodata, Victor Ponta a mai anuntat ca sectiile de vot nu vor fi dotate cu aparate de supraveghere pentru ca, spune el, astfel de camere video nu au fost folosite pana in prezent decat in sectiile speciale, iar la referendumul pentru demiterea presedintelui nu vor fi amenajate sectii speciale.

"Sunt suficiente sectii de vot si nu exista sectii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfacute. Nu a existat in Romania pana in acest moment supraveghere video a tuturor sectiilor de vot, a fost vorba de sectiile speciale atunci cand au existat. Acum sunt sectiile normale, iar daca cineva cauta nod in papura, dumneavoastra trebuie sa raspundeti foarte clar si conform legii ", a spus Ponta.

Colegiul director al PDL a hotarat, marti, boicotarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Ca atare, PDL considera ca populatia nu trebuie sa se prezinte la vot.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, citate de B1 TV, decizia a fost luata in unanimitate, cu o singura abtinere, aceea a Andreei Paul Vass.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...