Premierul Ungariei, sfat pentru referendum: Luati decizii bune, adica niciuna

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 15:18
6358 citiri
Premierul Ungariei, sfat pentru referendum: Luati decizii bune, adica niciuna

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a afirmat, sambata, la Baile Tusnad, la Universitatea de Vara "Tusvanyos", referitor la referendum, ca le ureaza "romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine (duminica - n.r.) este o posibilitate".

"As dori sa urez romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine (duminica - n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, sa ia decizii cu care sa poata proteja acel fundament care exista in starea firava care a fost faurita si de maghiarii din Romania. In invit pe maghiari sa simta greutatea istorica a momentului, este posibil ca soarta Romaniei sa se hotarasca pentru viitorul catorva decenii", a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale.

El a subliniat ca nu este sarcina sa sa evalueze ce face elita politica din Romania si sa isi exprime parerea despre situatia din tara.

El a facut afirmatiile privind referendumul in contextul dezbaterii privind relatiile dintre Romania si Ungaria.

Romania, aproape de succesul Europei Centrale

In opinia lui Orban, Romania a cunoscut succese importate in ultimii zece ani si este aproape de succesul Europei Centrale.

"Daca punem in paranteza grijile cotidiene, vedem ca in ultimii zece ani, in ceea ce priveste alinierea Romaniei la Uniunea Europeana, ea a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale sa o atraga cu ea insasi. A reusit sa tina in anumite limite datoria pe tara si sa produca modificari care chiar daca nu aduc o viata mai buna poarta cu sine posibilitatea dezvoltarii Romaniei, a ajuns aproape de Ungaria, daca nu chiar ne-a intrecut", a declarat Orban Viktor.

El a spus ca acesta este motivul pentru care romanii sa nu ia o decizie la referendum, adaugand ca in fata Romaniei se afla "o sansa enorma" si referendumul, pe care l-a calificat o "incaierare de carciuma", ar reprezenta riscul ca Romania sa piarda toate castigurile pe care le-a dobandit pana in prezent.

Sambata, pe scena mare de la Tusvanyos, se dezbate tema "Ungaria si Europa centrala se reinnoiesc", la discutiile moderate de secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta Nemeth Zsolt participand premierul Ungariei, Orban Viktor, si liderul CNMT, Tokes Laszlo.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...