Referendum 2012: CCR decide pe 12 septembrie - Antonescu ramane interimar

Joi, 02 August 2012, ora 16:16

   

Referendum 2012: CCR decide pe 12 septembrie - Antonescu ramane interimar
Curtea Constitutionala a amanat luarea unei decizii in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui pana pe 12 septembrie, urmand ca listele electorale judetene sa fie reverificate.

Pana atunci, Crin Antonescu ramane presedinte interimar.

Conform comunicatului CCR, toate sesizarile depuse de USL, presedintii camerelor si ceilalti cetateni au fost respinse cu unanimitate, dar magistratii nu s-au putut pronunta asupra primului punct discutat, si anume "confirmarea rezultatelor referendumului" pentru ca li s-au oferit informatii contradictorii din partea institutiilor statului in ceea ce priveste numarul de alegatori din Romania.


Ion Predescu, membru al CCR, a declarat la iesirea din sediu ca se asteapta verificarea "realitatii", adica a numarului cetatenilor cu drept de vot la 29 iulie.El a confirmat faptul ca se asteapta datele oficiale, in conditiile in care Curtii i-au fost transmise informatii diferite.

Intrebat cine o sa numere alegatorii si cine o sa intocmeasca listele electorale reale, Predescu a raspuns "Vedeti legea", adaugand ironic "Ziceau sa o facem noi".

La randul sau, judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru a declarat la iesirea din sediu ca se asteapta ca "toate institutiile competente sa ne trimita toate datele".

"Eu, dupa mine, trebuia anulat votul pentru ca totul s-a bazat pe date false", a spus Aspazia Cojocaru.

CCR a amanat decizia pentru validarea referendumului - vezi reactii

Curtea Constitutionala a reluat, joi dimineata, la ora 09.00, sedinta pe tema rezultatului referendumului de demitere a presedintelui suspendat, Traian Basescu. Sedinta s-a incheiat la ora 16.00.

CCR decide asupra "valabilitatii" referendumului - termenul "validare" nu exista in lege

Dupa ce Curtea va lua o decizie finala, ea va fi trimisa Parlamentului. Cele doua camere se vor reuni pentru ca decizia sa fie citita in plen, dupa care ea va fi publicata in Monitorul Oficial si pusa imediat in aplicare.

Care sunt datele in prezent

Biroul Electoral Central a anuntat miercuri rezultatele finale ale referendumului pentru demiterea presedintelui, prezenta inregistrata fiind de 46,24%.

Referendum 2012: Rezultate finale - Prezenta a fost de 46,24%

Din numarul total de persoane inscrise pe listele electorale, au participat la vot 8.459.053, adica 46,24%, a declarat presedintele BEC, judecatorul Gabriela Bogasiu. Dintre participanti, 7.403.836 (87,52%) de persoane au votat "Da", in timp ce 943.345 (11,15%) au votat "Nu", iar 111.842 (1,32%) voturi au fost nule.

USL, presedintii celor doua camere parlamentare, Valeriu Zgonea (PSD) si Mircea Dusa (PSD), precum si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate si mai multi cetateni, au depus sesizari la Curtea Constitutionala.

In acestea se cerea fie validarea referendumului in ciuda faptului ca pragul de peste 9 milioane de alegatori prezenti la referendum nu fusese atins, dar prin coborarea acestui prag in baza unor date existente la Institutul National de Statistica, fie neluarea in considerare a pragului, fie amanarea luarii unei decizii pana cand se va stabili cu exactitate cati romani ar fi trebuit sa participe la referendum.

Referendum 2012: USL, Zgonea si Filip cer CCR sa nu tina cont de pragul de prezenta

Argumentele USL demontate: CCR a spus clar care sunt regulile referendumului - Interviu Ziare.com

In schimb, PDL a sustinut, in declaratii publice, ca referendumul nu poate fi considerat valid pentru ca nu s-a inregistrat cvorumul necesar si a cerut reunirea Parlamentului imediat dupa aflarea deciziei Curtii, pentru ca Traian Basescu sa revina la Cotroceni.

Blaga: Rezultatele sunt acum publice si clare, referendumul e invalid (Video)

MAI nu stie cati alegatori sunt

Dupa ce a primit datele finale de la BEC, Curtea Constitutionala a studiat cele peste 18 mii de procese verbale si a dezbatut sesizarile. Pentru a lua o decizie, CCR a cerut INS si Ministerului de Interne cifre oficiale cu privire la numarul de alegatori. MAI a comunicat la finalul zilei acelasi numar de 18.292.514 alegatori inscrisi in listele electorale, in baza carora s-a organizat referendumul, in timp ce INS a precizat ca nu poate oferi cifre exacte pentru ca nu are date definitive.

Tot miercuri, INS dat un comunicat in care afirma ca cifrele sale nu cuprind numarul romanilor din strainatate, motiv pentru care sunt mai mici decit cele ale Ministerului de Interne, care cuprind si romanii din strainatate.

In aceste conditii, magistratii CCR au fost nevoiti sa reia dezbaterile joi, la prima ora. In jurul pranzului, MAI a trimis un alt document oficial catre CCR prin care a spus ca nu isi poate asuma veridicitatea datelor din documentul trimis anterior.

Basescu: 3 saptamani de lupta politica - de ajuns, 3 luni cu Ponta la Guvern - prea mult

Datele de la partide la inchiderea urnelor

Adriean Videanu a anuntat, duminica-noaptea, ca exit poll-ul realizat de PDL arata ca prezenta la vot a fost de 46,8% la inchiderea urnelor. In schimb, in jurul orei 23,30, USL a sustinut ca rezultatele vor fi altele dupa numararea finala a voturilor, respectiv intre 51 si 52 %.

18.292.514 alegatori au fost asteptati duminica la urne pentru a-si exprima optiunea in legatura cu demiterea presedintelui Traian Basescu, in acest sens fiind organizate 18.548 de sectii de votare, dintre care 18.242 in tara si 306 in strainatate.

Pentru ca referendumul sa fie validat, era necesar ca la urne sa se prezinte cel putin 50% plus unu din numarul alegatorilor, adica 9.154.307 de persoane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 33498 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Android
rank 5
Traian Basescu ramane Presedinte !!!
USL-ul nu stiu ce face...
internet
rank 5
In mod corect sil egal basescu trebuie DEMIS !
In mod LEGAL si CORECT basescu nu mai trebuie sa fie presedinte.
Poporul a decis prin Vot Democratic !
Raluca26
rank 4
Horia
Ne-am săturat de scandal. Ne-am săturat de politică. Romanii au o singură cerere la politicieni: opriti-vă odată! Altfel ne distrugeti. Prin astfel de declaratii războiul si dihonia in societatea romanească se va amplifica. E ultimul lucru de care avem nevoie
obamabarak
rank 4
mdea....
...nu cred ca are cum sa ramana, iar daca ramane se ridica intrebarea al cui presedinte mai este?
ETC
rank 1
Vulgul Basescu e demis ! 8,5 milioane de votanti = 51,5 % din liste.
In toate democratiile "Cine nu voteaza, nu conteaza!".

Validarea Referendumului: primul argument

Primul argument

se refera la incalcarea de catre PDL a Legii nr. 14/2003 a partidelor politice (publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003).
Iata ce spune legea :
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1.
Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public.
Art. 2.
Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.

Aceasta ultima prevedere arata ca PDL a incalcat legea prin declararea oficiala a boicotului, cu atit mai mult cu cit s-a adresat in scris Curtii Constitutionale inainte de referendum, invocind necesitatea unei majoritati solide in consultarile populare. Angajamentul mincinos si ilegal facut de PDL si de competitorul Traian Basescu este un element esential de judecata.
Imanuel
rank 2
Este mai bine ca Basescu sa ramana Preshedinte.
USL este o aliantza incapabila sa gestioneze investitzia Poporului.
sedricro
rank 5
este
Presedintele meu ,ai ceva impotriva?
Imanuel
rank 2
Este deja irelevant ce va decide CCR:
Tradarea lui Iuda-Rus demonstreaza ca USL este o aliantza incapabila sa gestioneze vointza Poporului.

Un act patriotic din partea lui Basescu ar fi demisia.
Ar deschide astfel calea catre o rearanjare a scenei politice. Falimentul moral al USL este acum evident.
Android
rank 5
Care tradare ???
Te uti prea mult la OTV. Acelea sunt datele oficiale si reale, altele nu exista !
ETC
rank 1
Basescu nu mai este presedinte legitim!
Basescu nu poate ramane presedinte cind 87% din populatia chestionata spune ca trebuie sa plece. Nu exista nici o formula democratica, europeana, morala si chiar legala sa-ti recistigi functia cu un procent urias impotriva ta. Asa cum el si echipa lui a indemnat la boicot la votul popular, ei trebuie boicotati de acum incolo. Cei care n-au fost la vot nu pot prezenta nici o scuza. E clar ca s-au complacut in tambalaul de pina acum si se complac in continuare. Comportamentul celor de la UDMR si al maghiarilor din Transilvania a fost incorect fata de restul populatiei romanesti. Ramine o mare mizerie povestea cvorumului impus cu forta, prin santaj de la Bruxelles. Nici o tara din UE nu are cvorum la referendum. Curtea Constitutionala, Parlamentul, Guvernul si Administratia Prezidentiala au obligatia sa gaseasca o solutie decenta pentru iesirea personajului Traian Basescu din joc. Desi cu 87% impotriva nu mai poate pune conditii, nici un compromis nu poate fi prea mare pentru ca un presedinte complet ilegitim sa nu mai ramana in functie.
Utilizator sters
BASESCULE, PLEACA ACASA!...
Basescu are o singura solutzie demna de a scoate tzara din criza politica si de a intrerupe nebunia pe care o intretzine de atitzia ani:

...DE - MI - SI - A !!!
Terente
rank 4
Ai prb cu nervii...
linisteste-te, te rog! Deabia acum romanii si-au sustinut adevaratul examen al maturitatii. Deabia acum, nu mai avem nici un echivoc. Se stie cine vrea reformarea Romaniei si cine nu. Prin felul in care s-a pus problema la acest plesbicit, de fapt s-a usurat sarcina celor ce doresc transformarea Tarii. Este clar ca gruparea Ponta/ Antonescu, nu are adeziunea decat a "jumatatii mai mici" a Tarii. Si dupa cum au aratat imaginile date din belsug, de televiziuni, si acei sustinatori (46,24%) sunt aproape de statia finala a vietii lor. Adica, cu siguranta viitorul apartine modernitatii si relansarii Justitiei in primul plan al preocuparilor celor ce vor conduce de acum Romania. Succes, Justitiei Romane!
ETC
rank 1
Validarea Referendumului:
Decizia CCR din 10 Iulie 2012

“Participarea la referendum a majoritatii cetatenilor inscrisi in listele electorale permanente reprezinta un act de responsabilitate civica, prin care corpul electoral urmeaza sa se pronunte cu privire la sanctionarea sau nu a Presedintelui Romaniei, avand posibilitatea demiterii sau mentinerii acestuia in functie"

Acest text din motivarea CCR a fost adus la cunostinta PDL in scris inaintea referendumului. Cu toate astea, in mod intentionat, PDL a incalcat recomandarea CCR prin declansarea boicotului. Astfel PDL a indemnat deschis la iresponsabilitatea civica, o atitudine nedemocratioca si neconstitutionala, dupa cum reiese din pasajul de mai sus.

Al treilea argument

Desi exista legi care de-a lungul timpului au modificat in mod repetat idea unei majoritai absolute, legea suprema – Constitutia Romaniei nu prevede nici un fel de prag electoral in privinta votului. Iata :

ARTICOLUL 2: Suveranitatea

(1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
(2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

In consecinta, alegerile libere si corecte plus referendum sunt validate, asa cum s-a intamplat de fiecare data in 22 de ani, fara preconditia unui cvorum. CCR a validat absolut toate alegerile prezidentiala fara cvorum, este obligata sa judece cu aceeasi masura si cind este vorba despre demitere.
Alegerea lui Traian Basescu in 2004 s-a facut fara un prag minim de voturi impus. La fel s-a intamplat la referendumul de suspendare in 2007, la fel la prezidentialele din 2009. Mai mult, numarul de voturi pentru politicianul Basescu a fost, la fiecare scrutin de pina azi, mai mic decit cel exprimat impotriva sa la 29 Iulie 2012. Principiul simetriei, care functioneaza in drept, trebuie luat in calcul de Curtea Constitutionala cind citim articolul 2.

Daca CCR l-a validat pe Traian Basescu presedinte cu 5,2 mil de voturi, e obligata sa accepte demiterea sa cu 7,5 mil de voturi.
Comentariu inadecvat
AdyCa
rank 4
CCR va invalida referendumul !!!
Altfel se va declansa razboi civil !!!
Anuca
rank 2
Daca mai exista dreptate, DA! Basescu trebuie sa ramana!
Asta va insemna si victoria impotriva Comunismului! Asta va insemna asezarea Romaniei pe fagasul normalului.
internet
rank 5
Ura tovarasi !
Comunistul basescu,vrea sa consfiinteasca din nou victoria comunismului !
ETC
rank 1
Vulgul Basescu e demis sau demisioneaza !
Numarul de alegatori inscrisi pe listele electorale este fals. Acest fapt este dovedit chiar de CCR, intr-o motivare transmisa recent Parlamentului. Iata :

In Decizia Nr. 682 din data de 27 iunie 2012 privind modificarea sistemului de alegere a senatorilor si deputatilor, CCR a luat in considerare acest aspect. CCR isi motiveaza Decizia prin urmatorul argument: “numarul deputatilor si al senatorilor se stabileste prin Legea Electorala, in raport cu populatia tarii, care, conform ultimului recensamint, a scazut in numar considerabil".

Daca populatia a scazut considerabil, este imposibil din punct de vedere demografic si legal ca numarul alegatorilor sa ramina constant, de 18,5 milioane, in ultimii ani. Recensamintul – luat in calcul de CCR – demonstreaza ca cifra este gresita. Documente ale institutiilor statului roman (INS, CNAS) prezentate public zilele acestea arata clar si argumenteaza odata in plus validitatea scaderii populatiei si implicit a persoanelor cu drept de vot.

Cu alte cuvinte, aceste argumente demonstreaza clar si fara echivoc faptul ca prin cadrul constitutional, prin legile din Romania dar mai ales prin jurisprudenta Curtii Constitutionala regasita in toate deciziile anterioare, CCR este obligata in litera si mai ales in spiritual Constitutiei, sa declare valid referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
lehamitea
Suta la suta ca CCR va valida referendumul iar derbe.deul de basinescu redevine presedinte spre dezamagirea milioanelor de romani care s-au straduit sa mearga la vot pentru a scapa de por.cii portocalii. In acest caz se va instala lehamitea si indiferenta, populimea fiind scarbita de toti politicienii. Ca urmare, nu vor mai participa la nici o votare, isi vor baga picioarele in munca, politica si viitor, stiind ca se zbat de pomana, incercand sa se descurce de azi pe maine, mintind,furand si inseland, asa cum fac si politicienii nostri. Asta e, tara de pacat, merita un alt popor.
Utilizator sters
Atenție Turcescu, vin rușii!
Ce comunism femeie? Ce v-au spălat mințile, portocalii șefi! Da, băselu va rămane, doar așa a dat ordin ambasadorul american in intervenția de ieri!
ETC
rank 1
8,5 milioane de voturi - o bomba sociala :)))
Vulgul Basescu trebuie sa demisioneze si sa raspunda pentru denigrarea Romaniei - Boicotul, adevarata lovitura de stat, prin ample greve si demonstratii.
alvorado
rank 1
...........
Curtea Constitutională s-a reunit. O singură decizie este posibilă:

Invalidarea referendumului!

Actiunea de demitere-o cacealma de nivel prescolar,pornita din ratiuni

primitive,instinctive!

Decizia CCR nu poate fi decat una pentru

orice ..inclusiv

analfabet!S-a pornit referendumul la initiativa usl

pe baza numarului de electori folosit acum doua luni la locale si anuntat

de ioan rus, precum si a

legii care anula OUG,ce impunea cvorum 50+1 la

somatia UE!

Sa vii acum,dupa incheierea socotelilor si sa invoci

ca baza de evaluare a rezultatelor referendumului aceeasi

OUG care a facut obiectul taifunului din UE,inseamna

o imbecilitate fara margini,care sfideaza inteligenta

tuturor vietuitoarelor din emisfera nordica...inclusiv

cea sudica!Un rationament

ipocrit,manipulator,patologic,demn de mentalitatea

comunistoida dintotdeauna!

INS nu are nici o relevanta in ecuatia referendumului,

acel recensamant denigrat de ponta,care nu poate fi

cuantificat decat in 2013!

Listele electorale reale ,fara nici un comentariu,sunt

cele folosite la alegerile locale si prezentate de

insusi guvernul care a declansat uzurparea!

Neprezentarea masiva la vot a fost o sanctiune a

electoratului la adresa intregii clase politice,inclusiv

a celor care se focuseaza obsedant de ani de zile pe

eliminarea unui presedinte care si-a facut cu brio

datoria, si conform CCR nu a incalcat nici un

articol din constitutie!

...sau liberalii comunisti ne cred tampiti pe noi,

toata populimea!!
magdas
rank 4
Basescu a fost, este si va fi presedinte!
Totul este foarte clar: Basescu a fost, este si va ramane presedintele Romaniei!! Acest referendum care a fost cu cele mai mari fraude in istoria tarii... Ca sa vedeti cine a votat pt demiterea d-lui Presedinte: ***, proxeneti, drogati, inculti, neinformati, santajabili, oameni mici si lipsiti de scrupule, puscariasi, analfabeti, nebuni,...astfel de simpatizanti au cei de la USL! Asa se pune problema in mod corect, de la 37% pana la 46 % au fost FRAUDE..
T. basilic
rank 5
Anuca draga, asteapta-te la orice de la astia, nu la dreptate
Sta trogloditul si fumeaza el calumeaua pacii umpluta cu sacaz, cu unghii, cu latzei si morpioni si chiteste cam cu are el de decis despre viitorul unei natii din care chiar ei sunt decisi s-o faca trecut.
Ba-i "Piua"^, ba "Nu se pune, ba mai trage-o data, ba n-ai filat bine lozul, ba-i "Nicusor".
Sta Europa, sta NATO in gura noastra si se crucesc despre cum de si-or fi pus in card cu de-alde noi ca inc-un pic si ne ia apa, ne ia Volga (neagra).
Crezi ca de raia USL-asa scapi asa cu o scarpinatura...
Astia mai fac valuri la greu pana sa dea drumul din o mana-le de inecat.
O zi buna cat s-o mai putea, Anuca.
Cu prietenie, T. B.
ETC
rank 1
Traian Basescu a fost demis! Alegeri anticipate :)))
Este timpul pentru Romania sa se desparta de vechiul comunist Basescu - stabiliment comunist politic basist la 23 de ani dupa caderea dictaturii comuniste. USL a facut greseli in campanie, dar meritul lor e ca nu sunt obisnuiti sa gandeasca basist tip: boicot sau aruncati-ne din UE.
liviu_69
rank 5
Este usor sa manipulezi oamenii fara educatie
Educatia oamenilor este un proces complex care se realizeaza in timp. La noi mass media (cea mai mare parte) a dus o lupta pentru DISTRUCEREA brumei de educatie care scapase de sub comunism.
Acum avem rezultatele intoxicarii mediatice a trustului Felix.
In timp, adevarul va iesi la lumina, dar cu multe sacrificii....
dalin33s
rank 1
ptr etc si internet
Deja deventi penibil dar va cred ca doar primiti 100 ron pe zi de la pnl.Voi parca traiti pe alta lume in care matematica nu este o stiinta exacta,in mentalitatea voastra 1+1 nu este egal cu 2 ci poate fi egal cu 3 ,7 sau 256...in functie de ce decide o majoritate ...
Beobachter
rank 3
Nu vreau ca sa am dreptate
...parerea mea este ca oricare va fi decizia CCR, vor fi tulburari initiate de perdanti. Se barfeste ca Voiculescu&Co sunt reprezentantii intereselor geopolitice rusesti in zona. Base&Co reprezinta interesele isramerloce in zona. Miza?...culoarul spre bosfor taiat inteligent de nato cu o baza militara americana asezata la Mihail Kogalniceanu in jud. Constanta.
Utilizator sters
Domnu' Obama, aveti un strateg...geo-politic de marca pe-aici!
Dupa "inteligentza" comentariului facut, banuiesc ca ai ... scapat de armata!
Si aramata ... de tine!

Sau esti absolvent de studii ... politice?
Coleg, cum s-ar zice, de-a lui Nutzy Woodrea...
Beobachter
rank 3
Hello kitty
Cum sa va explic.... eu de prin 2000 cand pricepui ca demo(no)cratia se impune cu bombardeaua(vezi ex-iugoslavia, iraq, afganistan) am refuzat ca sa fac parte din masa de manevra eufemistic numita ... electorat.
ETC
rank 1
Presa internationala schimba foaia: critici dure pentru Basescu :)))
Boicotul PDL si al lui Basescu incalca legea Partidelor. Basescu reprezinta un pericol social. Rezultatele referendumului din Romania sunt atent monitorizate si in mediile straine. Daca pana la referendum vulgul Basescu era sustinut in presa internationala, se pare ca indemnul la boicot si rezultatele au schimbat pozitia. Chiar si Deutsche Welle critica atitudinea lui Basescu. Ei aduc chiar o solutie: demisia lui Traian Basescu pentru rezolvarea crizei politice de la Bucuresti.
Utilizator sters
CCR-ospătari,tinichigii,zarzavagii...portocalii...
Boicotul haitei oranjate si al lui Khiorete incalcă legea Partidelor.

Curtea Constitutională a reluat sedinta in care va decide dacă validează sau nu referendumul din 29 iulie. Judecătorii vor trebui să ia in considerare mai multe documente, printre care si contestatia depusă de USL privind boicotul mafiei portocalii si a lui Khiorete.

Curtea Constitutională va trebui să analizeze si legea partidelor politice. La articolul 2 din Legea nr. 14/2003 a partidelor politice se prevăd următoarele:

"Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si STIMULEAZA participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii."

Boicotul adunăturilor liliachii si al lui Khiorete ar putea intra sub incidenta acestei legi. Ei nu au respectat prevederile legale prin care se cere stimularea prezentei la vot. Khiorete a spus in mai multe randuri oamenilor să stea acasă “pentru a nu valida lovitura de stat".

88% au votat impotriva lui Khiorete...

...el a fost ales cu 5,2 milioane de voturi in schimb 7,5 mlilioane de voturi au fost pentru demitere...cum e mai corect și cinstit?Nu-i intrebăm pe pretinii portocalii...

Siclopides la Glina†††††††††††††††††††††††††
dalin33s
rank 1
ptr fgrooster
Degeaba ai spus pe 29 ca ai votat de mai multe ori si o sa continui sa o faci pana la ora 23.Ce ai realizat ...o sansa mare sa te lipesti de un doasar penal,e doar o chestie de timp,crede-ma.Pa si pu la revedere!
Utilizator sters
††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††
Pe Facebook a inceput acțiunea "Dă-l pe Băsescu in judecată".
Pe rețeaua de socializare Facebook s-a dat startul unei operațiuni numite "Dă-l pe Băsescu in judecată".

Este vorba de un mesaj care se răspandește rapid și care ii indeamnă pe utilizatori să-l dea in judecată pe Traian Băsescu pentru insultă și calomnie.

Catre Judecatoria sector 1 Bucuresti

Domnule presedi

nte

Subsemnatul ……….cu BI/CI…………domiciliat in……..str…….nr……prin prezenta formulez o actiune in pretentii pentru insulta si calomnie impotriva paratului Basescu Traian, domiciliat in Bucuresti,sector 1, Vila Lac3, care, in mod repetat m-a acuzat de sustinere si legitimare a unei lovituri de stat in Romania, pentru faptul ca am votat la referendumul din 29 iulie 2012.

In fapt, paratul Basescu Traian ,in perioada 8-29 iulie 2012 a afirmat in diverse ocazii la conferinte de presa, interviuri si posturi de televiziune ca cei care vor vota la referendum sustin si legitimeaza o lovitura de stat in romania,ceea ce contravine legislatiei in vigoare, Constitutie romaniei,care considera legal participarea la vot si dreptul la vot.

Afirmatiile paratului mi-au stirbit onoarea si demnitatea de cetatean al Romaniei, mi-au adus grave prejudicii imaginii si integritatii mele morale precum si a familiei mele, in localitate fiind cunoscut ca o persoana cu o reputatie aleasa,

Dreptul la onoare si dreptul la reputatie sunt reglementate si de legislatia civila, precum art.54 alin.1 lit.c si d din Decretul nr.51/1954.

Avand in vedere cele mentionate mai sus solicit o despagubire morala in valoare de……,si declararea de scuze oficiale in trei ziare nationale si la 3 televiziuni nationale.precum si plata cheltuielilor de judecata.

despagubirea baneasca solicitata, pe langa faptul ca nu acopera prejudiciul suferit , este pe de o parte compensatorie in vederea reabilitarii mele si pe de alta parte punitiva, adica cu titlu de pedeapsa pentru comportamentul ofensator al paratului.

In drept, cererea este intemeiata pe dispozitiile art.998, art.999 cod civil, art.274 si art.275 cod procedura civila.

In dovedirea cererii, ma voi folosii de proba cu martori, inscrisuri si interogatoriu (anexa copie dupa BI/CI cu stampila/timbrul VOTAT).

Data

Semnatura

Domnului Presedinte al Judecatoriei sector 1 Bucuresti

Khiorete a fost demis de 88% din votanți...a fost ales cu 5,2 milioane de votanți in schimb ce 7,5 milioane de votanți au cerut demiterea...

Khiorete la Glina††††††††††††††††††††††††††††
Tragicomedian
rank 2
CCR a definit clar conditiile si a spus de ce vrea 50%+1
Inca o data, pentru cei care fac o grava confuzie:

1. Pe 29 iulie a avut loc un referendum convocat de parlament, si nu alegeri prezidentiale.

2. Cetatenii cu drept de vot au fost chemati sa confirme o decizie a parlamentului; CCR a reiterat ca aceasta se poate face cu respectarea a 2 conditii succesive, prin "exprimare democratica" majoritara: 50%+1 din numarul cetatenilor cu drept de vot. Un referendum este expresia vointei majoritare (ca la modificarea Constitutiei). Cealalta conditie: daca prima este indeplinita, majoritatea sa se exprime in sensul initiatorului (parlamentul).

3. Listele electorale nu sunt niciodata perfecte si complete; autoritatea gestionarii lor revine MAI - DEPABD si cuprinde toti cetatenii romani cu drept de vot, inclusiv cei peste 3 milioane aflati in strainatate, pe care uslamishtii incearca sa-i "faca uitati", vanturand cifra "romanilor aflati in tara".

4.Cetatenii romani cu drept de vot au invalidat decizia parlamentului prin neprezentare la vot.

CONCLUZIE: in cazul referendumului si deciziilor majoritare, ca la matematica, totul se rotunjeste: sub 0.5, inseamna zero. Asadar, referendumul anuleaza decizia de suspendare a presedintelui Basescu.

Nu cred ca se poate demonstra mai simplu de atat.
niculaeda
rank 5
@fgrooster 10.41
- "Si aramata ... de tine!"
- si tie ti se poate intampla , nu numai lu' terente !
internet
rank 5
Solutia corecta;VALIDAREA REFERENDUMului
Un lucru este cert-VALIDAREA
Votul democratic al milioanelor de romani nu trebuie invalidat din cauza unor birocrati !
Sanctionati birocratii, pe sefii institutiilor care platiti pe multi bani nu si-au facut datoria dar VALIDATI REFERENDUMUL !
Afara cu ministrul de interne si cu directorul INS,dar nu inlaturati voturile valide dintr-o populatie REALA.
Mai scadeti decedatii,cei condamnati si lipsiti de drepturi civile,deci fara drept de vot (zeci de mii) cei fara discernamant (alte cateva zeci de mii)etc.etc.
Mentinerea unui numar nereal de votanti,au fost facute prin mijloace dolosive,de a mentine un numar mare de parlamentari,de a incasa de primarii bani mai multi pentru a benefecia de bugete mai mari etc.
Sanctionati pe cei vinovati,dar nu pe cei care si-au exercitat votul cu BUNA-CREDINTA.
Daca documentele existente la BEC,nu reprezinta situatia REALA a votantilor este un DOCUMENT FALS,referendumul trebuie VALIDAT.
Utilizator sters
Basescu Tr.nu mai E presedintele Romaniei,CCR va valida referendumul
In conformitate cu:1.Constituia Romaniei art.2, 20
2. A jurisprudentei CCR,Deciziile Nr. 682 din data de 27 iunie 2012 si din 10 lilie 2012 CCR va valida referendumul;
3.A comisiei de la Venetia care recomanda referendum fara cvorum;
4.A art.21 din Declaratia Universala a Dreputirlor Omului care stipuleaza ca alegerile de orice fel Nu trebuie falsificate ,Basescu Traiasn este DEMIS.
Concomitent cu aceasta Parchetul General trebuia pana astazi sa se fi sesizat pentru falsificarea listelor electorale la MAI,falsificare PENALA savarsita de complici ai mafiotului Basescu Traian.CCR ar trebui sa amane pronuntarea pentru referendum pana cand Parchetul Genedal al Romaniei se pronunta asupra falsificarii listelor de evidenta a populatiei pentru ca masa cetatenilor cu drept de vot sa fie marita artificial cu 1,77 milioane alegatori, fapt care a fost posibil – spun surse neoficiale – printr-un soft secret cu care baza de date a evidentei populatiei, administrata de MAI, a fost "imbogatita"PENAL prin falsificarea voita a datelor cu persoanele decedate in ultimii ani, dar si cu persoane cu carti de identitate expirate, desi acestea trebuiau eliminate din listele cu votanti.nici intr-un caz CCR nu poate sa-i mai permita lui Basesuc traian sa mearga la Cotroceni cat timp Tribunalul Bucuresti nu se pronunta cu temeinicie asupra falsificarii documentelor oficiale.
Tragicomedian
rank 2
Io crez ca la vot au iesit sa dea cu stampila...
... urmatorii:
- bugetari care beneficiaza de o sinecura si care se tem ca propria incapacitate profesionala va fi descoperita,
- pensionari, bagati in seama de uslamishti ca masa de manevra, si care au impresia ca pot decide si ca sunt importanti,
- in general, ranchiunosii, refulatii si cei incapabili de progres personal.
Elina
rank 5
@Tragicomedian
Si, ce sa vezi, surpriza! Acestia sunt majoritatea cetatenilor Romaniei, care au mai spravietuit "modernizarii statului" basist. In democratie, majoritatea decide. 90% - 10% , DEMIS! CLAR!
Vox
rank 1
The game is over !
Bai ziaristiii lui "peste", ce inseamna cuvinte de genul asta " credetI, ar fii trebuit, era mai bine, se putea..." ce fel de logica aveti voi ba, ce fel de joc este asta cind va intrebati retoric cu articole de genul asta "...Credeti...?

The game is Over, bai natiune romana!

Asteptam alt joc, no problem dar bazat pe o regula, in acest caz regula jocului a fost "50+1".

Marea majoritate a romanilor nu sint retardati !

Asteptam sa vedem catuse si multe pentru cei care i-au biciuit pe romani sa mearga la vot ca si finalizarea dosarelor BORFASHILOR Romaniei !
ETC
rank 1
Zombiti, va rog! Demisia de onoare. Sau dezonoare
Deutsche Welle, Wall Street Journal, Financial Times, New York Times, Le Figaro si Le Monde, toate spun acelasi lucru: chiar daca Basescu se va intoarce la Cotroceni, legitimitatea sa ca Presedinte este anulata de cele 8, 5 milioane de votanti :))) 7,4 milioane de voturi pe care le are impotriva. Asadar, pe plan extern, rezultatul referendumului este ca Traian Basescu a suferit o puternica infrangere de imagine. In schimb, tema asa-zisei lovituri de stat a disprut de pe agenda publicatiilor.
obiectiv
rank 3
etc
de unde ai scos asa ceva, de ce voi USL-istii nu stiti decat sa mintiti, sa dezinformati? Nu au fost decat 7 milioane si ceva impotriva lui Base, iar presa pe care o invoci nu a scris asa ceva, ci voi , USL-istii, spuneti asta. Reterdatilor!
Comentariu inadecvat
alex955
rank 2
serioas??/
din pacate gandesti subtire. nimeni nu e obligat sa mearga la un referendum care i-a fost impus de o clasa politica jalnica pentru ca prin acest vot sa le legitimeze actiunile. sincer doresc ca sa vad clanul lor tot dupa gratii(Ponta hot intelectual, Voiculescu-condamnabil ce foloseste orice subterfugiu pentru a scapa de pedeapsa si Antonescu cel care a sabotat interesele Romaniei). Nu e corect ca un presedinte sa fie demis inainte de sfarsitul mandatului pentru ca asa vor muschii lor. Ar trebui ca toate cheltuielile legate de referendum sa fie recuperate de la cei 256 parlamentari.Eventual sa pui si tu bani din ce s-a cheltuit din buzunarul nostru al contribuabililor. In rest sa incerci sa-ti masori IQ-ul si apoi mai vb
Utilizator sters
Domnule Băsescu!
Sunteți un bărbat deștept, frumos, profesionist desăvarșit in toate domeniile, familist convins și ajungeți și devreme acasă!
(am fost iarăși penalizat pentru că nu sunt portocaliu, așa că vă rog să mă ințelegeți!)
Elina
rank 5
@niculaeda
Pragul electoral este anticonstitutional, antidemocratic si anitieuropean. CCR l-a cerut cu motivatia de a stimula participarea masiva la vot. Acest prag a fost boicotat de catre cealalta parte, desi acestia au sustinut importanta pragului. Pe cifre reale pragul a fost realizat. Oricum ar judeca CCR lucrurile, basescu pierde. Asa e corect. Simpatia ta si a celorlalti basisti, pentru el, nu ne priveste pe noi, ca tara. Dreptatea trebuie sa invinga, smecheria si hotia trebuie sa piarda.
disiav
rank 2
Teama
Teama imi este de tradare.CCR mai bine de 4 ore discuta boala lunga moarte sigura. Probabil presiuni,si altele.- regrtabila situatie. Fortele oculte au sansa de a invinge.- Sa asteptam rezultatele.-
Adrian_Marinescu
rank 5
Basescule pleaca !
Nu vezi ca deranjezi pe toata lumea! Poporul te-a judecat si te-a condamnat cu 87,5% voturi!Mai bine ai bea Furadan!
niculaeda
rank 5
@Elina
- adica 88% din 46.24% ! ca sa respectam adevaru' !
Elina
rank 5
Adevaru' e relativ.
Varianta de luat in calcul, cea care se apropie cel mai mult de adevar se stabileste pe baza de date reale, concrete. Faptul ca mo.rtii nu pot vota este un adevar de necontestat, nu?

Despre ce vorbim, de fapt? Despre boicot, ca valoare democratica si europeana? Despre liste neactualizate, in nici un caz din vina celor 8,5 mil de votanti? Sunteti, cel putin, deplasati!
Cob sau ORD
rank 5
PD-L sa deschida sampania ! Are ce sarbatori. Revenirea lui BASESCU
,
ETC
rank 1
Statul lui Basescu de mana a doua.
Se vede acum ca nu democratia si justitia sunt bolnave in Romania ci statul insusi; "statul reformat" cu care se mandreste prezidentul de mana a doua-suspendat, este in realitate un "stat ruinat".
Te-o
rank 5
CCR trebuie sa se ridice deasupra manipularilor politicienilor
Nu inteleg ce documentatie mai vrea CCR.
Datele pe baza carora CCR trebuie sa invalideze referendumul sunt exclusiv cele furnizate de BEC!!!
-BEC a calculat participarea la vot pe baza numarului de votanti comunicat pe 29 Iulie de ministru de interne dl.Rus(omul USL!!!!).
-INS a comunicat clar si fara echivoc faptul ca nu dispune de date finale privind recensamantul(de altfel un dazastru, in parte si gratie sabotarii acestuia de USL!!!)si ca ,oricum,recensamantul cetatenilor romani cu domiciliul in tara,nu are nici o legatura cu listele electorale care trebuie sa includa si cele cateva milioane de romani aflati in strainatate din diverse motive!
CCR trebuie sa nu plece urechea la manipularile politicienilor de orice culoare!
Pentru a-si mentine respectul populatiei,trebuie sa ia decizii exclusiv profesionale in incadrarea faptelor in prevederile constitutionale.Aceasta indiferent de provenienta membrilor CCR.Odata in CCR orice jurist devine neutru politic si se dedica exclusiv profesionalismului constitutional.
CCR nu are in fata nici un dubiu:BEC i-a transmis date ,singurele pe care ar trebui sa le ia in consideratie!
Mai ales ca de la baza,referendumul a fost ilegal si neconstituional,suspendarea lui Traian Basescu facandu-se fara ca acesta sa fi incalcat constituia!
In ultima instanta CCR ar trebui sa invalideze unanim referendumul de "demitere"rezultatele BEC fiind fara echivoc!!!Teo
Android
rank 5
CCR-ul a avut nevoie de datele oficiale din partea MAI !
Adica, BEC-ul le-a transmis celor de la CCR procesele verbale din urma acestui referendum si binenteles numarul total de persoane cu drept de vot din Romania (18 milioane...) DAR CCR-ul avea nevoie de numarul oficial de votanti din Romania din partea MAI direct si nu prin BEC.

Sunt cereri normale !
ETC
rank 1
Da-l pe Basescu in judecata :
Catre Judecatoria sector 1 Bucuresti

Domnule presedinte

Subsemnatul ……….cu BI/CI…………domiciliat in……..str…….nr……prin prezenta formulez o actiune in pretentii pentru insulta si calomnie impotriva paratului Basescu Traian, domiciliat in Bucuresti,sector 1, Vila Lac3, care, in mod repetat m-a acuzat de sustinere si legitimare a unei lovituri de stat in Romania, pentru faptul ca am votat la referendumul din 29 iulie 2012.

In fapt, paratul Basescu Traian ,in perioada 8-29 iulie 2012 a afirmat in diverse ocazii la conferinte de presa, interviuri si posturi de televiziune ca cei care vor vota la referendum sustin si legitimeaza o lovitura de stat in romania,ceea ce contravine legislatiei in vigoare, Constitutie romaniei,care considera legal participarea la vot si dreptul la vot.

Afirmatiile paratului mi-au stirbit onoarea si demnitatea de cetatean al Romaniei, mi-au adus grave prejudicii imaginii si integritatii mele morale precum si a familiei mele, in localitate fiind cunoscut ca o persoana cu o reputatie aleasa,

Dreptul la onoare si dreptul la reputatie sunt reglementate si de legislatia civila, precum art.54 alin.1 lit.c si d din Decretul nr.51/1954.

Avand in vedere cele mentionate mai sus solicit o despagubire morala in valoare de……,si declararea de scuze oficiale in trei ziare nationale si la 3 televiziuni nationale.precum si plata cheltuielilor de judecata.

despagubirea baneasca solicitata, pe langa faptul ca nu acopera prejudiciul suferit , este pe de o parte compensatorie in vederea reabilitarii mele si pe de alta parte punitiva, adica cu titlu de pedeapsa pentru comportamentul ofensator al paratului.

In drept, cererea este intemeiata pe dispozitiile art.998, art.999 cod civil, art.274 si art.275 cod procedura civila.

In dovedirea cererii, ma voi folosii de proba cu martori, inscrisuri si interogatoriu (anexa copie dupa BI/CI cu stampila/timbrul VOTAT).

Data

Semnatura

Domnului Presedinte al Judecatoriei sector 1 Bucuresti
alex955
rank 2
A
numarul normal de alegatori este cel comunicat de MAI inainte de inceperea voturilor. nu mai era nevoie de nici o alta precizare nici de la INS care au spus ca au date doar statistice,de la cei care i-au primit la recensamant, nu si de la cei din afara tarii(tot cu drept de vot),si nici de la MAI care ar trebui sa se repete. aceasta amanare este pentru a putea face in timpul lui antonescu numirile la DNA. oricum politicienii astia(mai ales cei din USL) ma scarbesc si ma fac sa-mi para rau ca traiesc intr-o astfel de tara
niculaeda
rank 5
@Elina
- poate al tau ! ca la voi adevaru' e functie de interese !
ETC
rank 1
Proteste zilnice in caz de invalidare a referendumului
La ora actuala, PDL-ul nu se mai identifica cu un partid politic, ci cu un grup de tip mafiot. Basescu & co contravine intereselor cetatenilor romani.
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
info
rank 5
Vedeti? Nu sunteti consecvent
O singura problema: daca in strainatate sunt nu stiu cate milione de romani imprastiati prin multe tari si in foarte multe localitati, mai mari sau mici, cei mai multi dintrei ei cel mai probabil nu pot participa la vot, chiar daca ar fi dorit, din cauza numarului fosrte mic de sectii de votare (organizate numai in anumite locuri din straintate) si a posibilitatilor totusi reduse de deplasare din locul unde se afla romanii pana in locul unde ar exista o sectie de vot. Deci la ce raportam numarul voturilor exprimate?
Nu ar strica mai multa logica si consecventa, faceti un mic exercitiu: la cati locuitori revine o sectie de votare si cam le ce distanta de domiciliul cetateanului se afla in tara, fata de situatia din strainatate?
Tragicomedian
rank 2
Pai, de aia romanii din strainatate au cerut
...vot prin corespondenta, ca in tarile civilizate.

- contactezi consulatul, te identifici, trimiti actele personale certificate, primesti buletinul de vot in plic special si votezi. USLamishtii s-au opus totdeauna.
niculaeda
rank 5
@ETC 11.14
- pai de unde bani , tata ?
Ghilotina
rank 5
ca la noi la nimenea !
te apuca scarba cand vezi la ce se preteaza USL si cate milioane zic ca asa e bine , asa trebuie , asa arata legea in Romania .
mai ales cand constati cu ochii tai ca astia care isi impun vointa sunt asistatii sociali sau salariatii obstei ......

scarba mi-e ....
Goticul
rank 5
Eu nu vad decat un singur lucru in momentul de fata
Se incearca schimbarea regulilor jocului, dupa incheierea lui. Asa ca toti cei care incearca sa ma convinga ca ce face uslul e democratic si legal, le zic: mars,ma!..
Elina
rank 5
Regulile jocului
basescu+pdl cer prag electoral si sustin importanta acestuia. Pragul electoral este impus. Imediat, basescu +pdl boicoteaza pragul. Regulile jocului au fost incalcate, pragul se anuleaza. Simplu!
niculaeda
rank 5
@Elina
- nu merg la vot ! si pragu' ramane ! pragu' era regula stabilita initial , votu' e drept nu obligatie !
Cob ori ORD
rank 5
Felicitari la Basescu pentru revenirea la Cotroceni ! Antonescu ADIO
,
Cob sau ORD
rank 5
Drag mi-e jocul romanesc,Dupa el ma prapadesc de Aurel Hodrea !
voi pune acest clip sa cante de bucuria ,,jocului politic,, castigat de Romani cu referendumul USL.

CCR nu poate da un alt verdict decat invalidarea referendumului.
internet
rank 5
Stire de breaking news
Antonescu ramane presedinte interimar (eu zic si definitiv)
Listele bec sunt FALSE.
Cvorumul este intrunit,intrucat sunt numai 16,5 milioane de VOTANTI REALI,si noile liste vor dvedi acest lucru.
Utilizator sters
S-a dus imunitatea matrozului!
La cite voturi a luat, la puscarie i-ar sta mult mai bine.
opus9
rank 5
.
Lovitura de stat este finalizata ... in 12 seoptembrie ...decizia Curtii Constitutionale, este o incontestabila golanie !
decida
rank 5
Antonescu nu va fi niciodata
presedintele romaniei. el este interimar in urma jocurilor de culise. viitorul presedinte al Romaniei va fi, cel mai probabil, Oprescu...
Ghilotina
rank 5
se amana pana in septembrie
de parca nu era datoria lor sa faca referendum corect

parca era un articol in C.p.civ.

Nulitatea actelor de procedură
Art. 108
(4)Nimeni nu poate invoca neregularitatea pricinuită prin propriul său fapt.
Utilizator sters
CCR e la mina USL...era de asteptat sa insele
astea-s metodele comuniste ale CCR...marionetele din CCR sunt comunisti carora li se dicteaza deciziile de catre ilici-voiculescu!
Utilizator sters
Inca mai visezi, mai ietzash?... Trezeshte-te!...
Romania e un stat democratic!

Banuiesc ca tu traieshti intr-o lume ... paralela!
Ai timp sa-tzi revii pina pe 12 septembrie...
...Sau sa renuntzi la cetatzenie si sa emigrezi!

Ma intreb cine, Doamne iarta-ma, o sa primeasca unul ca tine...

...Congo sau Kenia???

E n j o y, emigrantule politic!
dalin33s
rank 1
etc internet
etc si internet luati-va de mana si sariti unde ati aruncat Flacăra Democratiei ....poate va mai racoriti, ca altfel faceti naibi.i implozie...
Comentariu inadecvat
internet
rank 5
Iti doresc sa ai atatia bani...
Iti doresc sa ai mereu atatia bani cat incasez eu pentru comentariile mele.
Succesuri,si nu uita de urarea mea.
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
@tristule - Ocupi inutil si abuziv spatziul...
...de pe forum!

Intr-o forma sau alta, Basescu tot...
...DEMIS este!

Dupa gindire, limbaj, maniere si ... mecla, parca atzi fratzi.

...Siamezi!
josprostia
rank 5
CCR bajbaie jalnic si nevolnic
Dupa ce n-au fost capabili sa identifice articolele din Constitutie incalcate ‘grav’ de catre Presedintele Basescu, acum o scalda din nou, cautand alte liste electorale, de la institutii neabilitate pentru aceasta, desi BEC, singurul abilitat, le-a transmis oficial procentul de prezenta la referendum. Presedintele a fost ales pentru un mandat de 5 ani, si nu poate fi suspendat de fiecare data cand majoritati de conjunctura voteaza suspendarea, fara sa existe acele incalcari grave ale constitutiei justificand acest lucru. De aceea tot demersul este ilegal, chiar daca penalii USL cauta legimitate in voturile nemultumitilor austeritatii, absolute necesara pentru tara. Presedintele are datoria sa lupte prin toate mijloacele legale contra marseveniei de la Grivco, pentru a onora increderea sustinatorilor sai.
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
Cob ori ORD
rank 5
Cei 256 au ptimit un pumn in moaca !
Parlamentul invins de popor !
Terente
rank 4
ma bucur nespus,
orice greseala as face nu mi-o treci, neam cu vederea. Mersi!
maria27
rank 4
basescu trebuie sa ramana presedinte
Basescu, n-a fost invins de romani, deoarece doar 37 % au votat ptr demitere, restul au fost fraude pana la 46%!! Si sa nu fi fost fraude, mai mult de 53% AU BOICOTAT, deci voi astia care mintiti la comanda lui Felix, retineti ce va spun:mai mult de jumateate din populatia tariil-au dorit la Cotroceni pe Basescu si NU au iesit la vot!!!! au boicotat. Asta este mesajul corect!!!!! Asa ca, ati pierdut sume uriase de bani inutil si acum ii veti recupera pe spinarea noastra, banditilor, obsedati de putere si de comunism!! Va dam noi dictatura. V-ati bazat pe prostime , iata ca si aia s-au prins de manevrele bolsevice USL-inosilor!!!! *** revolutiei nu va iarta!!!
Te-o
rank 5
In fata datelor BEC(singurele valabile)verdictul CCR ar trebui
sa fie unanim :invaliadarea referendumului(si asa anti-constitutional!)
In caz contrar am avea o problema grava legata de probitatea CCR!
Sunt convins ca nu va fi cazul!Teo
Utilizator sters
Dezinformare prin necunoastere,sau prin frauda!
Autoritatea Electorala Permanenta este unica obligata prin lege sa reactualizeze trimestrial registrul electoral.In luna martie 2012 prin HG nr. 684/2012,privind aprobarea bugetului necesar pentru pregătirea, organizarea si desfăsurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei,bugetul AEP a fost suplimentat cu 7,8 mil.leiDeoarece presedinta la AEP este o individa loiala mafiei PDL ,numita Patru Ana ,numita la AEP de o=incrimitata Udrealena, registrele electorale NU sunt reactualizate conform legii.Astfel incat numita Patru Ana a transmis BEC informatii false si se inscrie la fapte penale.Parchetul General sa-si faca strict in litera legii penale datoria.Unul din judecatorii CCR spune clar ca datele din listele electorale sunt false deci penale.

http://www.gov.ro/nota-de-fundamentare-hg-nr-684-07-07-2012__l1a117708.html
comunistul
rank 1
Ce raspudere si-a asumat CCR
1. A data timp USL sa continue opera se imbixire a structurilor statului cu tradatori rusofoni
2. Ofera pentru urmatoarele 40 de zile direct acces a serviciilor rusesti la secretele Romaniei.
3. Cind Basescu va fi re pus in drepturi nu va mai avea mecanisme prin care sa apere statul de drept.
4. Romainia o va lua pe o panata fara intoarcere (rapida) de degradare economica, politica si morala.

Sfatul meu :
1.emigrati cit mai puteti,
2.Deschideti un site alternativ la ziare . com caci guvernul il va bana in scurt timp
3. Radio Europa libera sa isi reinceapa emisiunile - curind va fii ca in rusia..

Cu 7.8 milioane de semidocti slabi de cap sustinatori USL .. nu mai avem nici o sanasa.. asa ca imprastirrea pina nu ne baga astia la puscarie dupa listele electorale..

Domnilor.. ne vedem in Vest.
Bobby_Fischer
rank 1
Oricum, o mare mizerie !...
O renumarare a voturilor si o verificare a acestora ar insemna cca 1,4 milioane de electori mai putin prezenti. Adica, turistii, ***, dementii, puscariasii fara drept de vot si alte furaturi marca USL. Ajungandu-se, logic, la ceea ce au avut la locale : cca 6 milioane din 18,3 milioane. Vreo 30 %, cu alte cuvinte.
VisOnAir
rank 4
Un Presedinte nu trebuie sa fie LAS
iar Romania nu e Liga lui Mitica sa castigi la masa verde.
E momentul cand demnitatea unui presedinte iese la iveala si accepta rezultatul pentru binele poporului.
Tragicomedian
rank 2
Curajosule!
Ce vitejie, domle: ai fost la vot!
alex955
rank 2
vitejie???
dar cine te obliga istetule sa mergi la vot??? Prostia alora din USL care vor sa-l vada pe repetentul de antonescu intrat in senat cu doar 9000 voturi, a chiulit si l-am platit destul de bine, iar acum vrea sa se substituie unuia care a fost votat cu un nr de 500 ori mai mare decat cu ce a acces el in senat. Si procedura de suspendae a fost proasta. eu nu pot sa legitimez actiunile unor astfel de iresponsabili. Iar daca vor fi pusi in functii prin votul asistatilor sociali,enorm de multi, nu am de ales,desi, in sufletul meu nu-i voi recunoste cu nimic superiori mie. Simpli oportunisti! Afara cu ei
alex955
rank 2
las???
la ce te referi??? a facut asa cum am dorit noi cei ce l-am ales. nu scrie nicaieri ca eu aleg un presedinte doar pe unul doi ani asa cum doresc penalii din parlament. daca la alegeri am obligatia civica de a vota, la referndum am sanctionat pe cei ce mi-au impus acest referndum. Ponta hotul intelectual, Voiculescu care si-a dat demisia pentru a prelungi procesul, Antonescu ajuns printr-o greseala in parlament(de pe locul 2 cu doar 9000 voturi), unde si asa este campionul chiulangiilor si noi platim ca prostii. Mai e nevoie de alte argumente??? Nu e un las si eu personal cred ca e cel mai bun presedinte din 1990 pana azi.
LIBERALUL
rank 5
Ăsta-i golaş,
Si pe cap,dar mai ales in suflet,unde nu are nimic pentru romani si Romania,ci doar pentru avutia ei!
Comentariu inadecvat
IMPARTIAL MARSEILLE
rank 1
Am gasit solutia !
Eu zic sa ramina si Basescu si Antonescu Copresedinti Interimari.Sa-si imparta intre ei serviciile,viloaicele si lovelele.Intregul popor de 16,18 sau25 de milioane va fi astfel multumit.
Tragicomedian
rank 2
Sa-si imparta si boborul. Corect!
Iar cei cu Base, sa plateasca impozit guvernului PDL, care va face buget pentru cei de dreapta.

- Uslamishtii sa-si adune bugetul de la mugetari si pensionari si de prin canale, vidanje, gropi de gunoi, loterii ilegale si furaciuni.
Comentariu inadecvat
niculaeda
rank 5
@Tragicomedian
- excelenta idee ! secesiune fiscala !
Elina
rank 5
basescu are sub 2 mil de simpatizanti
Dintre acestia, aproape jumatate sunt postaci pensionari. Despre ce buget vorbiti? Hai, ca-i buna!..gluma.
mariantarca
rank 1
bai terente...
cred ca tu ai probleme cu calculele...pai numai voi pdlacii puteti sa spuneti ca: "Este clar ca gruparea Ponta/ Antonescu, nu are adeziunea decat a "jumatatii mai mici" a Tarii". Pai bai pedelacule daca este jumatate nu poate fi mai mare sau mai mica, tocma pt ca este jumatate - adica o parte egala cu alta...
Utilizator sters
Lasă-l,...
...e bolnav...

88% au fost pentru demitere...au fost 7,5 milioane pt demitere iar el a fost ales cu 5,2 milioane de voturi...mai clar de atat nu se poate.

Siclopides la Glina††††††††††††††††††††††††
niculaeda
rank 5
@Ambidextru
- 88% din 46.24% !!!!
Elina
rank 5
88%, adica 7,4 mil din 15,5 mil.
Multi, foarte multi. CCR este obligat sa le ia in seama optiunea. basescu a compromis institutia prezidentiala, nu este indicat ca 9 judecatori sa compromita si ei institutia CCR. Deci, DEMIS! Sunt in joc statul de drept si valorile democratiei. Nu poate castiga comunistu' cu boicotu'! Nu e democratic!
ioanr
rank 5
ambidextru
gresit! Pe 29.07.2012, nu s-a ales presedintele Romaniei ci s-a raspuns unei intrebari pusa de 256 de ordinari, numiti parlamentari. Si aceasta intrebare a fost neconstitutionala; nu am vazut nicaieri sa se explice abaterile grave anticonstitutionale, savarsite de presedintele ales, nici in motivarea CCR, insa acesti manipulatori de destine, au hotarat ei ca vor sa-l demita. Sa-l demita, sa aduca ei votanti daca se credeau tari pe piata!
Si poate ca raspunsul prin absenteism este si datorita "aplicarii ireprosabile" a altui referendum validat, care spunea max. 300 parlamentari. Cred ca asta o sa se impuna _fie si cu forta- acum, dupa ce cei 256 au starnit din nou o rana veche!
Stiti vorbele lui Cosbuc :"Sa nu dea Dumnezeu cel sfant/ Sa vrem noi sange, nu ...." Asadar usor cu "pianu pe scari" tov. parlamentari, ca tara nu-i a voastra sau a lui Voiculescu&Ponta&Antonescu si nici a Vocii Rusiei! Incetati si nu mai aplicati sfaturile de la MOscova, ca se va finaliza urat pentru voi!
Mos bazil
rank 5
Ioan Rus este printre putinii politicieni normali
din toate partidele. Ca nu 'a pus botul' la revolutia borfasilor este catalogat de unii ba tradator , ba oportunist . Chiar daca multora nu le vine sa creada cei ce au aproape la zi evidenta populatiei este MAI ul.
INS nu poate fi luat in calcul pt.ca se ocupa de ......... 'statistica' (STATÍSTICĂ s.f. 1. Știință care, folosind calculul probabilităților, studiază fenomenele de masă din punct de vedere cantitativ. 2. Statistică matematică = ramură a matematicii care elaborează noțiunile și metodele specifice studiului statistic al colectivităților. 3. Numărătoare, socoteală, recensămant. 4. Evidență numerică a unor fenomene izolate sau de masă. [Gen. -cii. / cf. fr. statistique, it. statistica].)
Ca sa tii cont de CNAS e o alta aberatie .Ce te faci cu cei ce nu platesc ? Ii stergi din liste ? Le refuzi dreptul la vot ?
.........
Nu 'socializez' cu PSD ul dar asta nu inseamna ca toti sint o apa si-un pamant.(valabil si la celelalte partide)
'Si nu-i frumos sa va luati' de poate un inlocuitor al lui'copiattore'.
O zi placuta.
dumitropol
rank 2
Mosule,tu esti normal?!
Pai tocmai "diminuarea considerabila a populatiei" a fost invocata de Pd-l si presedinte la CCR pentru introducerea "pragului", argumentand ca altfel presedintele ar putea fi demis cu mai putine voturi decat a fost ales.Ioan Rus se dovedeste a fi mai eficient decat Orban,Tokes,Merkel si Chirtoca la un loc in mentinerea lui Saracila ca presedinte al tuturor ungurenilor,mongoloizilor si coloneilor acoperiti din armata de ocupatie.Ne-am saturat de smecheri,jefuitori si tradatori! De aceea am iesit masiv la vot!Fereasca Dumnezeu sa nu se tina cont vot!
Mos bazil
rank 5
atata timp cit se respecta LEGEA sint normal
Cind vad ca se incearca orice aiureala sa se ocoleasca LEGEA 'mi se aprind beculetele'.
Si apoi de ce nu s-au comunicat OFICIAL rezultatele recensamantului ?(totu-i gen barfa/se spune ca , parca am fi 18...15 mil)
'Regula' este ca nu se schimba 'regula' in timpul jocului. Partea proasta este ca se pot mitui arbitrii sub presiunea 'ultrasilor'.(chiar daca unii nu ar trebui sa fie nici in galerie basca 'pe teren')
niculaeda
rank 5
@Elina
- din peste 18 , cum a declarat fara sa-l forteze nimeni , ministru' vostru de interne ! acu' vad ca zic unii ca aveti "boli interne" ! tratati-le prin ruperea aliantei !lol.
Elina
rank 5
calul batran nu mai poate fi invatat la ham,
comunistul batran nu poate fi scos din doctrina. CCR are de stabilit valabilitatea si puterea celor 8,5 mil de voturi, care nu pot fi ignorate, din cauza unei erori administrative, a guvernului. Referendumul nu este despre USL si basescu, este despre cetateni si basescu. Pragul se calculeaza la numarul real de cetateni, care ar fi fost apti sa mearga la vot. CCR nu se poate compromite, nu-si poate permite sa se compromita, reconfirmand un presedinte ilegitim. Nici macar el nu a votat impotriva demiterii. CCR are de ales intre mentinere pragului si calcularea corecta a acestuia sau anularea pragului, din cauza de boicot. CCR are obligatia de a judeca corect pentru cetateni, nu pentru basescu sau usl. Atat.
fox1980rew
rank 1
da ,se intampla
Foarte frumos,USL lucreaza pt voi acum stati linistiti,persoane cu drept de vot 8.5 mil si daca nu te uiti la antene nu treci ,am auzit ca vor sa termine canalul inceput de ceasca ,stati aproape .
A avut dreptate brucan cand a zis ,,stupid people,,si dupa raspunde la o alta intrebare ,,c-am dupa cat timp ne vom face bine ?,,maimult de 20 ani ,, p.s. dupa mine e foarte grava treaba .
cred ca avvem nevoie de un tepes
florin1994
rank
florin
sunt sigur ca ,curtea constitutionala va lua o decizie buna in favoarea USL ,sa speram ca ccr va acorda o sansa la diminuarea problemelor din aceasta tara!
alphpha
rank
As vrea
sa ramana Basescu, chiar daca nu-mi prea place de el. Dar cu Antonescu (si Ponta) ar fi si mai rau. Am avut mai multe experiente neplacute cu"magistratii" nostri, cand in loc sa aplice legea o interpretau cum voiau ei. In cazul referendumului lucrurile mi se pareau clare de ieri, de cand BEC a comunicat datele finale: trebuie invalidat. Amanarea CCR mi se pare ca nu prevesteste nimic bun. Ce mai era de dezbatut cand BEC-ul a dat 46,24 % ?
Utilizator sters
Trajan Basescu...Demisiaaaaa....
Poporul te Uraste........
sedricro
rank
daca
Poporul roman ar fi ca tine ar fi jale.
cipriotu
rank
boborul, frate campeono, boborul...
Care popor frate? Aia 7 milioane si ceva sunt chiar tot poporul? Da' cu restul ce faci? Caci mai sunt inca vreo 10 milioane (mai mult sau mai putin, dar cam pe-acolo). Astia ce-or fi in viziunea ta? Papuasi din Noua Guinee, pripasiti prin Romania? Daca pe Obama (de pilda)nu-l mai vor 100 de milioane de americani, asta inseamna ca nu-l mai vor toti cei 312 milioane cati sunt in total? Si fiindca tot a venit vorba de cei 7 virgula nu stiu cati cetateni care au votat DA: nu ma intereseaza cati dintre ei au fost "culesi" din puscarii sau din spitalele de psihiatrie. Pana la urma si ei fac parte tot din poporul roman, indiferent de pacatele sau de bolile lor. Dar stii tu amice cati votanti au fost efectiv fortati, prin diverse mijloace, sa voteze in favoarea usl? Stii cati primari usl le-au spus subordonatilor ca daca nu merg sa voteze (evident, cu DA) o sa-i zboare din serviciu? Stii cati primari usl din mediul rural au colindat satele si le-au spus oamenilor ca vor mai vedea CU-CU ajutoare sociale si subventii pentru agricultura, daca nu vor merge la urne si nu vor vota (iarasi evident) DA? Astia de care spun, votantii astia care fac parte din cele 7 milioane care au votat, nu au mers la vot fiindca ar fi fost contra lui Basescu. Poate ca-i durea la basca de Basescu, de Antonescu si de tot circul politic din Romania. Nu au mers la vot din "constiinta cetateneasca". Nu au mers la vot de voie, ci de nevoie frate! Nu pot sti exact cati au fost in toata tara, dar au fost! Si inclin sa cred ca au fost destul de multi, in situatia in care de la alegerile locale incoace cam trei sferturi din primariile Romaniei sunt ale usl, iar cetatenii sunt implicit controlati de catre primari usl. Deci las-o mai usurel cu cele 7 milioane de care tot spuneti toti. Daca-i scazi pe toti cei de care spuneam, pe cei care au cam votat de nevoie, atunci chiar nu stiu cat mai ramane din "poporul" ala de care spui tu.
Utilizator sters
Lasa ... aritmetica, habarnautule!...
Dute innnnnnnnnnnnnnnn...
...In vacantza!

Ai inca 40 de zile sa meditezi daca renuntzi la cetatzenie sau la ... pretentziile intelectual-bipede!...

E n j o y !...
niculaeda
rank
@Campeono
- esti nou' avocat al ... poporului ?
1989
rank
CCR
are nevoie de un document oficial de la sova care sa explice cum 46,24% = 52%
usl a pierdut si acum vrea sa invrajbeasca populatia tarii.....dupa ce timp de 2 luni au inveninat "poporul" cu sondaje care spuneau ca prezenta la vot va fi de 75% acum se ascund in spatele unor voturi care au fost smulse cu japca.
nicolae
rank
Actiunea USL
Actiunea USL poate avea doua efecte:
1-invrajbirea romanilor;
2- mentinerea unei stari de incertitudine la nivel economic.
Cine nu poate coabita? Rezultatele sunt clare, urmeaza DECIZIA CCR. Cine va incerca sa o contrazica in litera si spirit sa fie scos in afara LEGII.
E singura solutie pentru stabilitatea Romaniei.
ETC
rank
Da-l pe Basescu in judecata :)))
Sick and evil Basescu o tine asa de 8 ani de zile...pana provoaca razboi civil.
ETC
rank
Basescu este demis, iar referendumul validat !
Se va contrazice ccr pentru a-l proteja de condamnarea justitiei pe specialistul in lovituri de stat - basescu traian? nu. CCR este justa si apara constituional Romania.

Oare legea referendumului nu incalca articolul 20 din constitutie??

Art. 20
Tratatele internationale privind drepturile omului
(1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertătile cetătenilor vor fi interpretate si aplicate in concordantă cu Declaratia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte.

(2) Dacă există neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementările internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.
anamaria205
rank
referendum
Basescu nu trebuie sa mai ramana la Cotroceni cand 7.403.836 de oameni au spus "DA" demiterii!Nu are demnitatea sa plece singur,trebuie ca noi sa facem tot ce putem ca sa-l alungam!
ioanr
rank
ano
dar daca si pe voi, cei 7,4 mil.(majoritatea peste 60 ani) va vor fugari ceilalti 10.838.678, cum crezi ca va fi? Chiar crezi ca poti tu decide, asa de capul tau, numai ca vrei tu sa fii gigi contra? Trebuie sa te supui majoritatii, sa inveti ca sunt multi care nu l-au vrut pe Ion Iliescu si totusi l-au avut atatia ani ( ca de asta s-a perpetuat alterarea caracterului, prin prelungirea comunismului).
Utilizator sters
Cine pe cine sa ... "alerge", bai habarnautule???
Alerg eu in spatele tau?..
Sau tu in fatza mea???

Ai grija ca mi-am pus ... bocancii de alpinism!
Daca te prind...
Oricum si pe 12 septembrie Basescu tot demis este!

E n j o y, inteligentule "patriot"!...
alberty
rank
Ganditi oameni buni
Cei care vor demitere ori sunt niste pensionari, ori niste bugetari suparati.Restu' care nu au votat doresc ca USL-ul sa nu puna mana pe tara, sa schimbe legile in favoare lor.Cred ca acel antena 3 sau alte posturi murdare va baga in cap numai tampenii in favoare lor.Nu stiti ce va asteapta daca vine USL-ul la conducere.Nimeni nu o sa-si vada marire de pensie sau de salariu, este imposibil omanei buni.Uitativa la Europa cu ce se confrunta, acolo nu PDL -ul a taiat salariile.O sa fie vai de mama poporului roman daca vin astia la putere, o sa plece pe capete si restul tineretului, sa vedem cine va mai muncii si va mai platii taxe sa va luati salariile si pensiile.Voi va ganditi doar acum "in urmatoarele zile" crezand ca gata o sa arunce astia cu salarii in voi, ganditi la viitorul copiilor nu doar la voi.O sa ne dea cu inca 20 de ani in urma, o sa iesiti din zona euro si o sa mergeti in emisfera rusa, nici decum ceva civilizat cum ar trebuii in al 9-lea ceas.

Salut,
Utilizator sters
La mintea oricui....
....dotat cu cap pe umeri Lasu Masa-Verde trebuie sa plece sfiriindu-i calcaile! Nu are nimic in favoarea acestu cvorum de care a tras atit cu dintii ca s-a rupt!
sedricro
rank
sojuz 1
A aparut mira si ai inceput munca?
amard1954
rank
Basescu nu are cum sa nu ramana presedinte.
Referendumul va fi invalidat deoarece unicul criteriu , acela fiind cvorumul de 50% + 1 , nu a fost indeplinit.Restul sunt vorbe goale spuse pt. a intimida membrii CCR.
ETC
rank
Da-l pe Basescu in judecata :
Catre Judecatoria sector 1 Bucuresti Domnule presedinte Subsemnatul ……….cu BI/CI…………domiciliat in……..str…….nr……prin prezenta formulez o actiune in pretentii pentru insulta si calomnie impotriva paratului Basescu Traian, domiciliat in Bucuresti,sector 1, Vila Lac3, care, in mod repetat m-a acuzat de sustinere si legitimare a unei lovituri de stat in Romania, pentru faptul ca am votat la referendumul din 29 iulie 2012. In fapt, paratul Basescu Traian ,in perioada 8-29 iulie 2012 a afirmat in diverse ocazii la conferinte de presa, interviuri si posturi de televiziune ca cei care vor vota la referendum sustin si legitimeaza o lovitura de stat in romania,ceea ce contravine legislatiei in vigoare, Constitutie romaniei,care considera legal participarea la vot si dreptul la vot. Afirmatiile paratului mi-au stirbit onoarea si demnitatea de cetatean al Romaniei, mi-au adus grave prejudicii imaginii si integritatii mele morale precum si a familiei mele, in localitate fiind cunoscut ca o persoana cu o reputatie aleasa, Dreptul la onoare si dreptul la reputatie sunt reglementate si de legislatia civila, precum art.54 alin.1 lit.c si d din Decretul nr.51/1954. Avand in vedere cele mentionate mai sus solicit o despagubire morala in valoare de……,si declararea de scuze oficiale in trei ziare nationale si la 3 televiziuni nationale.precum si plata cheltuielilor de judecata. despagubirea baneasca solicitata, pe langa faptul ca nu acopera prejudiciul suferit , este pe de o parte compensatorie in vederea reabilitarii mele si pe de alta parte punitiva, adica cu titlu de pedeapsa pentru comportamentul ofensator al paratului. In drept, cererea este intemeiata pe dispozitiile art.998, art.999 cod civil, art.274 si art.275 cod procedura civila. In dovedirea cererii, ma voi folosii de proba cu martori, inscrisuri si interogatoriu (anexa copie dupa BI/CI cu stampila/timbrul VOTAT). Data Semnatura Domnului Presedinte al Judecatoriei sector 1 Bucuresti
zeze
rank
observatie
dupa cate observ pdl a abandonat "lovitura de stat" si a inceput sa invoce un iminent "razboi civil".ori sunt nebuni ori chiar vor sa ne omoram intre noi.
basescu trebuie sa plece pt ca nu e capabil sa conduca clasa politica si nici poporul.de aia a fost 8 ani presedinte, ca sa ne conduca.tot ce a facut a fost sa ne dezbine.suntem 3 romanii.una cu pdl, una cu usl si una maghiara.
From Geneva
rank
DA, CCR va invalida refrendumul. 46.24% este mai mic decit 50%+1
Acestea au fost conditiile initiale. De aceea am refuzat sa votez, pentreu a nu valida refrendumul rusinos si fara nici un motiv concret impotriva presedintelui tuturor romanilor. Daca o parte din populatie doreste sa nu il mai aleaga intr-un nou mandat, exista pentru aceasta alegerile! Refrendumul functioneaza altfel! Incetati hartuiala si plingerea. Acceptati rezultatul urnelor si nu mai faceti presiuni asupra nimanui. Tot ce ati reusit sa faceti voi USL-ul este ca v-ati decredibilizat 100%, fara nici o indoiala. In loc sa asigurati guvernarea si sa faceti ceea ce ati promis, va jucati cu legile statului si ne taiati toate sansele de progres social sau economic. Mai bine ramineti in vacanta la mare (la Mamaia sau in Dubai, imi este egal...), decit sa ne mai faceti sa pierdem timp, energie si bani cu ambitiile voastre nemasurate. Nu vreau sa imi fie rusine ca sint roman si sa renunt la acesta cetatenie din cauza voastra. Din cauza antemergatorilor vostri comunisti, a trebuit sa emigrez. Dzeu mi-a dat inspiratia sa traiesc in una din cele mai adevare democratii din lume, singur democratie directa care exista inca, Elvetia. Stiu ce vorbesc...
GANDITORUL
rank
Referendumul a aratat ca Basescu nu este
presedintele tuturor romanilor. Mai clar de atat nici ca se putea.
GANDITORUL
rank
@liviu69
La comentariul tau intitulat 'Este usor sa manipulezi oamenii fara educatie' este de adaugat si remarca presedintelui suspendat precum ca 'scoala romaneasca scoate tampiti'
kasmyn
rank
DACA Basescu, ramine!!
Daca Traian Basescu ramine va fi haos in guvernarea tarii!!Va fi haos un an de zile pentru ca se vor regla conturi si Romania va fi intr-un razboi politic!!Atentie,mai e putin si vin si alegerile parlamentare!
doru0506
rank
CCR 'specific romanesc'...
.....o va da dupa cires.CCR are doua variante:va invalida referendumul fraudat prin boicot si se va compromite total sau va recomnda al doilea scrutin si se va compromite mai putin.Caci si asa este compromisa ca si institutie.A ajuns un capriciu al occidentalilor pe aceste meleaguri.
Utilizator sters
CCR s-a compromis total in ochii romanilor cind a SFIDAT orice
...lege si propriile ei decizii anterioare, atunci cind ilegal si misheleshte, de coniventza cu occidentul nemernic, a IMPUS pragul electoral de 50%+1!...

Dizgratzie eterna, CCR!...
From Geneva
rank
Daca nu mi-ar veni sa pling, parlamentarii acestia m-ar face sa rid!
Una mica, cunoscuta, dar de actualitate: "Un barbat e nevoit sa opreasca masina datorita unui blocaj al traficului in zona Calea Victoriei. Deodata, cineva ii bate in geam:
- Domnule, teroristii au ocupat Parlamentul Romaniei si cer 10 milioane de dolari rascumparare ca sa-i elibereze pe parlamentari . Altfel ameninta ca ii vor stropi cu benzina si le vor da foc. Acum mergem din masina in
masina si facem o cheta.
- Bine, si cat da fiecare? zice omul din masina.
- Cam 5 litri..."
decida
rank
:)))))))
foooarte tare astaaa
From Geneva
rank
Daca nu mi-ar veni sa pling, parlamentarii acestia m-ar face sa rid!
Una mica, cunoscuta, dar de actualitate: "Un barbat e nevoit sa opreasca masina datorita unui blocaj al traficului in zona Calea Victoriei. Deodata, cineva ii bate in geam: - Domnule, teroristii au ocupat Parlamentul Romaniei si cer 10 milioane de dolari rascumparare ca sa-i elibereze pe parlamentari . Altfel ameninta ca ii vor stropi cu benzina si le vor da foc. Acum mergem din masina in masina si facem o cheta. - Bine, si cat da fiecare? zice omul din masina. - Cam 5 litri..."
LIBERALUL
rank
Pentru corectitudine şi legalitate,
CCR trebuie să argumenteze simplu:la alegerile din
care a iesit in MOV teribilul Băse,nu a fost vorba de cvorum!Nici la plecare nu e cazul!
Atunci,absenteismul i-a fost favorabil să DEvină;
acum vrea să-l folosească să RĂmană!Il rabdă Dumnezeu,
or il cheamă să-l mustruluiască...
Elina
rank
N-avem norucu' ala
Il mai lasa pe-aici, ca mai are pacate de ispasit. Ne da si noua o lectie, ce-i drep, ca sa nu mai alegem, in veci, un asemenea ne-om. Oricum, nu va lasa sa se intample raul absolut, echivalent cu intoarcerea pacatosului. Va fi DEMIS!
cristoiu
rank
Liberalule,
ca de obicei incurci pe Dumnezeu cu Anticristul .Esti un ateu format din convingeri leniniste. Nu ai decat o cale -haznaua !
LIBERALUL
rank
Măi Zgămeaţă!
Ţie chiar ar trebui să-ti dea redactia minus 1000.
Ce scriu,e ceea ce o lume poate consimti:s-a ales cu
5 milioane si fără cvorum,tot asa pleacă!L-a lăsat
Dumnezeu pe Băse al tău,tot Dumnezeu să-l ia să-l dădăcească...
La nesimtirea ce te caracterizează,nu sti că Lenin
a auzit de Dumnezeu,cand a ajuns la Poarta Iadului.Cit
esti de redus,chiar că haznaua te salvează...
Si vezi-ti bă de treabă,că nu am chef de dialog cu
un comunist care face sluj la Băse-secu!
LIBERALUL
rank
Pentru @internet!
Nu au treabă bolsevicii cu ce se intamplă.Poate 1/2
il vor ,1/2 nu-l mai vor pe Băse.Problema e că sunt tinerii care au uitat de părinti,bunici si alti semeni si cred că Băse este exponentul sistemului privat,al diminuării pană la minimul posibil al rolului statului o idee ce-l chinuia si pe John Lock pe la 1776...
Da de unde să vrea asta pentru acei tineri,pentru o
multime de oameni ,profitori ai unui capitalism rapace,multinational.El se gandeste la Videanu,Blaga,
Udrea si in primul rand la EBa ,Ioana ..care au apucat instărirea si trebuie să tină de ea.Ăsta e acel
conducător care părea că joacă pentru popor,contra
mogulilor.
Au pierit mogulii in 8 ani de domnie?Nu,s-au inmultit cu ai lui!Asta e demonstratia!
ioanr
rank
Paperi si pareri !
Doar CCR a spus clar 50%+1 vot raportat la total din listele electorale. Aceste liste electorale au fost probabil si la alegerile locale, unde au fost bune. Ca o fi ca no fi 18.242.514 persoane cu drept de vot, numai ei or sti, insa organizarea referendumului a picat in curtea lor, a USL, deci, cine a incurcat borcanele si a transmis liste aiurite sa-i fie de bine, sa raspunda administrativ. Insa, nu poti incepe meciul si functie de evolutia lui, mai tot schimbi cate o regula, asa cum iti convine tie. Terminati cu aberatiile astea cum ca 87% au hotarat ! Asta e pura manipulare, care nu prea tine la toata lumea! Asta a fost si avertismentul UE prin gura lui Barosso catre POnta! Deci, cei ce au fost de acord cu demiterea reprezinta 40,59% din total persoane cu drept de vot. Deci ceilalti, care nu au agreat masinatiile mizerabile ale USL si deci care nu au fost de acord nici cu demiterea sunt 59,41% din total persoane cu drept de vot! Cum bine spunea pe aici un anume Elina, minoritatea se supune majoritatii, deci cei 40,59% se vor supune celorlati fie ca le place fie ca nu. Nu intotdeauna iese de la primarul localitatii pana la presedintele tarii in care traiesti, ceea ce doresti, deci asta-i regula in democratie. Asadar, Curtea Constitutionala ar face bine sa se pronunte clar, fara imbarligaturi avocatesti -ca la suspendare, privind aspectele grave neconstitutionale- prin ceea ce ea insasi a decrtetat: cvorum de 50% + 1 vot, intrucat, insasi boicotul nu este sanctionat de lege si deci este masura cu care electoratul sanctioneaza organizatorul referendumului, fie ca o dezaprobare fie ca o averizare ca e un subiect ce nu-l intereseaza.
Una peste alta, manevrele disperate ale USL au dus tara in pragul falimentului, Ponta pare sa fi uitat de plagiatul in baza caruia a lat doctoratul si apoi titlul de conferentiar universitar, mai nou au acces la informatii strict secrete (chiar si militare) toti nevenitii si neautorizatii, seceta si criza economica nu exista pt. guvenul Ponta. Nu e lucru normal!
CCR are o mare responsabilitate acum : de decizia ei depinde linistea interna a tarii. Pluteste in aer o amenintare la care-i trebuie numai o scanteie si razmerita e gata. Si atunci, avand in vedere profilul celor 40,59% (adica varsta si caracterul alterat de anii traiti sub comunism) s'ar putea sa nu se stie.
Octroteste-i Doamne, pe romani!
cititori
rank
CCR trebuie sa dea verdict suspendatului absent de la competitie
Cei aproximativ 8 mil de romani sant cu ochii pe CCR sa nu umble cu smecherii bashiste si sa caseze cumva voturile DA de la referendum. Acest dictator securisto-ceausist, imbogatit ultrarapid pe timp de criza, corupt si mincinos nu-i reprezinta pe milioane de romani si nu mai are ce cauta hahaindu-se la Cotroceni si nici la vila cu piscina- el trebuie deferit justitiei.
Corneliu Vasile Mezdrea
rank
este corect , legal si decent tot ce se intampla in Romania.....
voi analiza pe rand toate acestea:-corect conform dispozitiilor anterioare votul nu ar putea fi validat ; -legal pentru ca asa spune legea, -decenta tine de Dl Basescu Traian , care ar putea sesiza, ca un fost ofiter de marina , ca sunt multi marinari( romani) ce nu-l mai doresc. Daca intr-adevar se simte in putere si credibil romanilor, incluzand si minoritatiile, care ne lasa sa ne scoatem ochii apoi spun ca nu suntem in stare sa ne conducem singuri, isi da demisia de onoare si la toamna va candida din nou. Asta ar insemna democratie si corectitudine. Nu prea m-a incantat expresia "politica" ca" nu am castigat " asa ca are dreptul la o atitudine decenta . Cu sau fara domnia sa Romania va merge mai departe , ramane in calcul oglinda sacrificiului pe care il va face pentru tara. Domnul Pataplevici a inceput revolutia cultural-_demisionara, T. Basescu ar trebui sa o continue si politic. Important este ca in momentul de fata tara este in haos, guvernul este ,cum este, iar interimarul, daca are convingere se va bate pentru sefie. De moment NU traim bine ! asteptam!
ioanr
rank
Ca tot pomenesti numele
lui H.R. Patapievici, de ce-si da demisia ? Ai uitat de unde demisioneaza ori ca institutia ce o conducea a fost subordonata guvernului copy-paste?
Ionica cel adevarat
rank
Foaie verde foi de praz : Cine piere de necaz ? Basescu la Cotroceni
Bas4escu a invins ! Facem adio cu carpa alba lui Antonescu !
Adio si n-am cuvinte !
alphpha
rank
Inteleg
ca sunt mai "inaintati in varsta" dar chiar atata "dezbatere" pe ceea ce toata lumea intelege (mai putin usl-ul lui iliescu, evident) ? 46,24 % nu e 50% + 1. Ori verifica toate voturile....
cristoiu
rank
Singurul roman capabil sa reformeze Romania ,
este Dl.Presedinte Traian Basescu ! A inceput cu incriminarea comunismului ,a continuat cu reformarea statului,a adus justitia la nivel european ,pana la sfarsitul mandatului va destructura intelegerea si simbioza intre politicieni si praduitori. A fost ultimul atac posibil impotriva democratiei declansat de o clasa politica profund corupta . Justitia,Serviciile si iata ca si electoratul doreste o Romanie Europeana si Transatlantica. Partidele care nu inteleg acest lucru vor dipare.
NumeUtilizator
rank
USL a jucat mai marlaneste decat Basescu
l-au facut la marlanie, doar prin marlanie il puteau face.
Bravo, retrag ce am zis ca au fost prosti. L-au batut la jocul lui.
Presedintele las ramane suspendat.
Android
rank
Foarte tare !
La revedere cetatenia Romana !!!!
Utilizator sters
Renuntzi la ea???... Pe bune?!?...
Tzi-o cumpar eu, politrucule!

O dau pe ... 10 cetatzenii in Congo!
Si le vind pe bani grei astora din pdl care or fi mai deshteptzi sa intzeleaga ca mai au 40 de zile pina mai pot ... s-o "taie"!

E n j o y !...
LIBERALUL
rank
Este unul pe aici,
Care tine mortis să ne inoculeze idiunea că TB e cel
mai CREŢ dintre romini si singurul care să reformeze Romania!Desi se căzneste de 8 ani,aproape a reusit s-o reformeze precum flota.Ar fi rămas de văzut cui să o vandă că o vor multi si oceanul n-o poate trece,din lipsă de flotă!Poate află in luna rămasă,că e cazul să vandă ce e al lui personal!
goe
rank
momaile
ce adunatura de mumii este in aceasta CC de-ti vine sa-ti tragi un glont in cap.
Cadillac
rank
Pentru 'goe'...
Si cine te opreste???

Daca ai timp, arunca o privire 'savanta' la Curtea Suprema americana......

Ce legatura are aspectul fizic cu functia de judecator in CCR ???????????????????????

Din nefericire pentru Rominia, cei care au fost de acord cu

parerea ta 'inteleapta' si ti-au dat 'note bune', sint aceiasi care au votat DA, Duminica trecuta.

Pacat...

MARE pacat.
bibicu
rank
usl are de lucru !
pana pe 12 septembrie trebuie sa "sucombeze" 1.374.407 alegatori de pe listele permanente garantate de i. rus. (care, ulterior, n-a mai fost atat de "garant").
Hai, la treaba !
Nonpolitikon
rank
În absenţa numărului votanţilor, orice scrutin trebuie anulat, dar,
ca de obicei, o scaldă si le-o si dă peste nas judecătorilor din BEC si Autoritătii Electorale Permanante.
European27
rank
Nu se poate.
Nu inteleg. Chiar nu se poate sa se intample asa. Este bataie de joc. Disperarea USL-istilor de a prelua puterea trebuie sa ne dea de gandit.
NumeUtilizator
rank
bataie de joc e tot ce a facut Basescu in Romania
Si de asta sunteti responsabili voi, cei ce v-ati lasat prostiti de Basescu. Acum nu dati crezare nici Curtii Constitutionale!

Daca sperati ca va sari Europa in sprijinul lui Basescu, va inselati! Europa stie ca democratia se bazeaza pe vot exprimat!
Comentariu inadecvat
niculaeda
rank
@fgrooster
- sa-nteleg ca tie ti-e clar ?
Comentariu inadecvat
nemesis1948
rank
daca schimbam regulile...
in timpul jocului atunci dupa ce vom sti ce si cum ar fi normal un alt referendum la care sa voteze toti si cei pro si cei contra. Daca tonta si ai lui au avut o a doua sansa printr-o decizie discutabila a CCR si Basescu ar trebui sa aiba o a doua sansa.... daca sunt asa de sigur ca vor invinge cei de la USL ar trebui sa nu aiba nimc impotriva...dar totul e posibil. Si de data asta fara urne mobile si fara turism electoral.... dar ce visez!!!, alegeri cinstite in romania.... poate in 100 de ani.
Te-o
rank
CCR s0a integrat in statul mafiot!
Incapacitatea CCR de a transa problema doar pe baza unor balbaieli intentionate ale USL(ministrul de interne confirma o cifra pentru listele electorale,pentru ca a doua zi un subaltern sa il dezica fara alte cifre precise)justifica pe deplin intentia USL de a o desfinta!
CCR a devenit un organism gangrenat,inutil pentru bunul mers al societatii romanesti!
Permanent CCR s-a luptat pentru a opri schimbarea regulilor in timpul jocului!
AQcum le accepta fara nici o justificare!
Nu mai am nici un fel de respect pentru CCR.
Banuiesc faptul ca aceasta amanare ascunde incapacitatea CCR de a lua o decizie in proportie de doua treimi,necesara pentru validarea ei.Unii membrii din CCR numiti de Iliescu,sau componentele USL,au blocat decizia pe motive politice,renuntand la etica profesionala!
Orice copil stie ca fortarea demiterii lui Basescu vizeaza anihilarea independentei justitiei pentru salvarea de la condamnari a multor infractori!
Oare CCR nu se considera obligata sa apere principiul legii egale pentru toti?
Tocmai asta urmareste USL sa distruga,prin demiterea pres.Basescu!
Ce va urma?O uriasa falsificare a listelor electorale de catre primarii locali si autoritatile USL-ase,care detin parghiile pentru acest lucru!
Cine va stabili listele de alegatori ale romanilor din strainatate?
Oare CCR realizeaza consecintele catastrofale pentru interesele nationale,mentinand Romania inca o luna si jumatate,in haos politic?
O rusine!Teo
NumeUtilizator
rank
Nu
Nici Curta, care a re mai multi membri pusi de Basescu nu a mai putut inchiti marlaniile presedintelui las.

Pentru oricine gandeste 7 milioane de voturi nu pot fi anulate.
Doar pt mintile rase ale PDListilor pot crede ca toti cei care nu au votat sunt cu basescu. Voturile ne exprimate nu pot fi cuantificate.

Democratia se bazeza pe votul exprimat! Basescu si fanii au invatat azi ce inseamna democratia.

Conform legii partidelor PDL risca sa fie dizolvat.

Felicitari Curtii, mai exista o sansa pentru tara asta! Votul meu si a celor 7 milioane de alti romani nu putea fi ignorat asa cum a vrut dictatorul Basescu!

Victorie!
Comentariu inadecvat
liviu_69
rank
Hipnoza de la Antenele-Felix
in final "fiecare pasare pe limba ei piere".
In final USL-ul va primi ceea ce "merita"!
Inconstenta votantilor USL se va rasfrange si asupra acestora si vor striga ca de vina este tot T.B. !
Ei asa au invatat poezia de la Antenele-Felix!
Vor repeta aceeasi poezie atata timp cat nu ii trezeste nimeni din hipnoza antenelor-felix!
niculaeda
rank
@NEUTRONU
- excelenta reactie !!!
Utilizator sters
"Reactzia" ta e aceeashi ca de obicei...
...N U L A !

Adica un fel de ... multzimea vida, in litere!!!

E n j o y, scriitor de vagoane politruce portocalii!...
DEKAR
rank
***. Con. da lovitura de gratzie individului care de 8 ani ...
...terorizeaza Romania!
Listele vor fi curatzate de mortaciuni si de dubluri, se va vedea CLAR ca a fost indeplinit cvorumul de 50% + 1 individ, si, cu 7,4 milioane de voturi impotriva, numitul Basescu Trajan va deveni disponibil sa raspunda tuturor solicitarilor Parchetului, care NU vor fi putzine!
Am scapat de Matrozul cu ochi de ciclop!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!!
spartacus
rank
@Dekar,
Scoate din cele 7,5 mil de votanti doua milioane de voturi multiple. Si vezi unde ajungi.
Utilizator sters
Hai, mai, inteligentule!...
Plimba ursul!...

Zi "saru' mina" ca v-a mai dat o gura de oxigen...
Basescu trebuia demis imediat!

E n j o y !
MARIAMM
rank
Huuuuo!
Va bateti joc de noi, acum i-ati eliberat pe Patriciu si Voiculescu!!!!!
Acum i-ati lasat pe pensionari far pensii, iar pe bugetari fara salarii. Si voi sunteti bugetari, nenorocitilor????
niculaeda
rank
@fgrooster
- ce spui tata ? se curata listele electorale , da numaru' celor care au votat ramana acelasi , cu decedati si alienati ! interesant.
Utilizator sters
Imi cer scuze, in mod normal mi-ar place sa mai...
...stau de vorba cu tine!

Nu cred ca as avea ce, da' imi place ... "perseverentza" ta.
Cam inutila, da' nu e rolul meu sa te invatz eu sa te faci util si tu!

Datele tale intelectuale si ... etice imi sint complet necunoscute.

Acum ma cam grabesc...
Sint solicitat intr-un ... alt univers.
Sa fac ... "ordine"

E n j o y!...
...Sau engage ?!?
Nonpolitikon
rank
Nu sunt Aspazia! Ea a "forbit dupi mini"
.
valll
rank
Romania e tara tuturor posibilitatilor si CCR contribuie din plin
Rusine!
Referendumul, fiind cu cvorum, s-a facut pe baza unui comunicat al M Externe. Nu-i treaba Curtii sa ceara alte date. Pana cand, ar accepta Curtea corecturi sau targuieli?
LIBERALUL
rank
Corect!
De data asta,CCR a demonstrat că s-a maturizat!
Mă bucur pentru tară.pentru majoritatea oamenilor care vor să trăiască la ei acasă,săraci si bogati,iar nu numai cei care au pus "mana"pe ce-a rezultat din privatizări si vanzări pe ascuns,mă bucur pentru liberali si Antonescu,mă bucur si pentru Băsescu care
poate să gandească fără a urmări Antena 3 si m-as
bucura pentru unii portoseci care s-ar trata pană la
12 septembrie!Ce lovitură de stat amanată!
Petreceti romani,măcar o lună de zile in liniste!
Si as dori ca guvernul să vadă de ce si-a propus,
dandu-le politicienilor posibilittea să fiarbă,in timp
ce guvernul are misiunea are DATORIA să demonstreze că
merită să sprijini schimbarea.Pragmatismul arătat de
CCR,poate fi o rază de sperantă pentru Romania!
Adormirea si Nasterea Maicii Domnului,să le dea
de veste carmuitorilor că vrem pace ,stabilitate
politică si economică,ce nu se pot obtine prin cersetorie,prin mită,prin relatii care lovesc in dreptul omului fără apărare!
E ca o lună de miere!!
alphpha
rank
Ciudat comportament
al CCR. Cere ajutorul instantelor internationale oneste cand era vorba sa i se stirbeasca atributiile, dar judeca dupa ureche in favoarea infractorilor romani. Ce era asa de greu de judecat ? Avea numarul alegatorilor declarat de MAI-ul guvernului, BEC-ul s-a raportat mereu la acest numar cand a stabilit 46,24. In plus, datele recensamantului sunt incomplete, chiar Sova, nastase si Ponta au refuzat sa fie recenzati...cati or mai fi ca ei ? Acum se doreste numarul "real" ? De ce nu s-a cerut inainte ? Duplicitatea asta a instantei supreme s-ar putea sa scada increderea celorlalte institutii internationale in aceasta CC romana. Cand credeam ca merge bine, iarasi merge rau....
stefanuca
rank
Realizezi
ce emormitate ai spus ? Listele sunt FALSE ? In orice democratie care se respecta asta ar insemna raspundere penala pentru cei ce le-au intocmit si ANULAREA actiunii care s-a folosit de ele! ANULAREA referendumului !

Cine a organizat referendumul ?

Cine a intocmit aceste liste ?

De ce nu au fost verificate inainte de a incepe referendumul ?

Conform legii cine avea aceasta obligatie ?

De ce USL-ul a anuntat incorectitudinea listelor abia cand a vazut ca nu-i ies calculele ?

Cum va justifica USL-ul turismul electoral , prezente la vot in catune uitate de lume de 250% ?

Ce legitimitate are acest referendum daca s-a facut pe baza unor liste asa cum zici tu FALSE ? (si te mai si mandresti cu asta )

Cu inca vreo doi ca tine TB va face contestatie si la CEDO solicitand anularea referendumului organizat de opozitie pe baza unor liste asa zis FALSE.

Sa spui ca sunt incorecte , OK . Dar ca sunt FALSE ??? Si va mai intrebati cum rezista TB . Uite asa se trezesc vorbind unii si-i dau idei.
limes
rank
Am ajuns si aici...
Unde am mai putea ajunge? Doar la casa de nebuni!
Utilizator sters
.................................. CU PARERE DE SCIRBA!,...........
...dar VOCEA RUSIEI a facut o Investitie rentabila!...Rusine,ccr si romani si ROMANIA!...Asta pe premiza ca in romania 2x2 poate fi 5 sau 3! Niciodata 4!...Abia deacum aveti nevoie de mare noroc! Pronostic?...Nu-l ve-ti avea! La anul viitor voi pasi cu SCIRBA in romania!...Nu este prima data! Va fi a 3-a oara, cu SCIRBA! Romanii si Romania au fost, sint si vor fi LOOSERS! Nu-mi duce-ti mie mila! Mie, mi-e mila de citi fraieri mai exista in Romania! O turma minuita de la moscova!... Ma intreb cita umilita pot accepta romanii! Sau ceea ce mai traieste peacolo! ... nu-mi fac iluzii! Analizarea sau reanalizarea a ceea ce s-a facut la referndum legal, nu putea sa duca la nici o aminare! USL a bagat in sperieti CCR, si aia au fact PIPI pe ei! ''BRAVO''! ROMANIA! SUCCESURI!...
viorel ratiu cincinnati oh usa
Comentariu inadecvat
niculaeda
rank
@fgrooster
- nu vrei cumva sa faci ordine si in univers ?
nemesis1948
rank
in strainatate....
exista un lucru care pentru voi cei din romania nu prea exista MUNCA=SERVICI, si pentru ca mmuncesc au o alta notiune care pentru voi cei din Romnia este ceva fregvent, adica Vacanta, dar ce poti sa ceri de la unul care probabil nu a muncit ceva la viata lui, care sta cu parinti si il injura pe Basescu ca inceraca sa fac ceva pentru Romania... poate te destepti cind nu o sa mai ai somaj pentru ca nu mai sunt bani. SAu poate Iliescu iti va da din pensia lui.
AlexEne
rank
Asta este adevarul !
http://inregistrari.b1.ro/view-31_Jul-2012-lumea_lui_banciu-85.html
nemesis1948
rank
excelent
numai ca, daca romanii au crerul splata la antenute, comentariile de la alte posturi nu se pun....
dinu florin
rank
concediu
presedintele suspendat traian basescu ii convine situatia deorece este suspendat un concediu prelungit face ce vrea acum merge la mare ,munte...www.myeconomist.info
nemesis1948
rank
amice esti ***
daca tu crezi ca e gluma ce se intimpla acum, eti un ***, din cauza celor ca tine am ajuns unde am ajuns, nu itelegeti nimic si puneti botul la tot ce zic cei de la USL fara sa ginditi nici o secunda... sa va fie rusine... adeprti ai unui copy-paste... dar poate ca esti si tu unul dintre ei, daca e asa sa ma scuzi.
Xile
rank
Categoric nu este o gluma
Dar va rog, explicati ce intelegeti Dvs si nu inteleg altii ? Cu ce e mai bun PDL & Aliatii fata de USL ? Ce au facut EI, bun in tara asta ? Eu consider ca minciuna si coruptie majora a caracterizat intreaga perioada a regimului Basescu. Consider acest partid, o clica de smecheri care jefuiesc Romania. In acelasi timp, USL e alta gasca, care isi doreste puterea si avantajele adiacente. Ponta este avid de putere, ceva mai tanar decat Basescu, dar da aceleasi semne de indarjire. Antonescu e bla-bla-bla, ii place sa fie vazut la televizor si sa-si dea cu parerea. Dar, sa fie vazut la TV si lui Basescu ii place ... Care e diferenta ? Am votat impotriva lui Basescu, pentru ca m-a convins ca nu e patriot, nu-si respecta concetatenii, si ... multe altele. Insa, cu atat mai mult m-am lamurit si in privinta USL-ului, pentru ca "le-a placut" cu aceleasi liste la locale, pe care acum le critica. Dar, in acelasi timp, si cei din PDL au agreeat listele.
Dintre noi toti, cei care postam aici, nu pot sa-i inteleg pe cei care nu au gandire proprie si reproduc fie "zicerile" D-lui Basescu, fie ceea ce li se "toarna in creier", urmarind emisiuni in unul sau altul dintre postrurile de televiziune. Eu urmaresc Antena 3, dar nu accept orice informatie ce mi se serveste ca stire, deseori comut si pe B1 si intotdeauna GANDESC.
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Adio si n-am cuvinte ... "romanule"!!!
Sa vii aici cind oi afla unde si-a dus mutu' iapa!
Multe ..pre pe lumea asta!
S-inca nascute in Romania...

Enjoy, politrucule!
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
diogene
rank
Ii invit pe cei de la CCR sa numere si voturile din Olt,Meh, Tel
Ii invit pe cei de la CCR sa ceara si o ancheta in judetele Mehedinti,Teleorman,Olt,in legatura cu desfasurarea referendumului.
niculaeda
rank
@diogene
- pai nu ca pe ei ii intereseaza sa se verifice doar listele ! aia care au votat nu trebuie verificati , ca le strica jucaria !
Utilizator sters
Guvernul si Presedintele interimar la munca! Poporul sa fie calm!
Guvernul Ponta are doua luni deja.
Lasati vacanta si treceti la treaba!
Aveti o luna si jumatate sa va afirmati.

Concetateni, nu s-a intamplat nici o nenorocire, daca oamenii politici se hotarasc sa se ocupe de problemele tarii si nu exclusiv de problemele personale, ca pana acum.

Sa va vedem!
liviu_69
rank
Hipnoza antenelor-Felix
in final "fiecare pasare pe limba ei piere".
In final USL-ul va primi ceea ce "merita"!
Inconstienta votantilor USL se va rasfrange si asupra acestora si vor striga ca de vina este tot T.Basescu !
Ei asa au invatat poezia de la Antenele-Felix!
Vor repeta, aceeasi poezie atata timp cat nu ii trezeste nimeni din hipnoza antenelor-felix!
Am observat ca acestia inlocuiesc argumentele cu lozincile de la antene, tipic persoanelor hipnotizate!
Utilizator sters
Sa-tzi spun eu ce cred despre ... "inconshtientza"???...
Sau sa ma refer la aia a ultrashilor politruci portocalii basishti pe viatza?
Si la ignorantza habarnautzilor intr-ale mecanismului de decizie la nivelul CCR???

E n j o y ???
info
rank
Nu se poate da vina pe 7 milioane de oameni. Este absurd.
Daca nu suntem capabili de dialog si realizarea unui echilibru, atat la nivelul clasei politice, cat si la nivelul populatiei, atunci singura solutie ramne ca Romania sa se imparta in doua: una mai socialista si alta mai capitalista.
Oricum, s-a mers mult prea departe, s-a pierdut orice control, orice ratiune si orice responsabilitate. Suntem divizati in legatura cu un singur om, unii il vor pe Traian Basescu si altii nu. Ne auto-distrugem pe o problema absurda de orgoliu si ambitie. Probabil cei din afara asta si urmaresc, pentru ca este imposibil sa nu fi venit niste influente, atat pentru CCR, dar si pentru Victor Ponta care, dintr-o data, a inceput sa iubeasca CCR. Tare mi-e teama sa nu fie o mare inscenare la mijloc si sa asistam, de fapt, la un teatru menit sa ne puna cu botul pe labe.
Nosferatu
rank
Aminare
Sper ca CCR va dispune cercetarea listelor de vot pt a se dezvalui daca intr-adevar s-a recurs la fraude si in ce proportii au influentat acestea rezultatul.

Mai sper ca acei secretari de partid, primari si consilieri judeteni care vor fi descoperiti vinovati pt fraudare nu numai sa fie demisi dar sa infunde si puscaria.

E necesar ca Romania sa se curete de mentalitati si practici bolshevice si in ce priveste alegerile si sa intre odata in sec XXI si in lumea civilizata. MAI nu stie citi alegatori sint, INS nu stie ce populatie avem in schimb stiu Ponta si Sova. Asa ceva nu-i permis.

E clar ca buna ziua cine se preteaza la asa fraude. USL-asii caare au ins spate fostele cadrele PCR care cu nerusinarea si tupeul specific cred ca li se permite orice pt ca sint protejati de la "centru".

Desteapta-te romane!
andrei18
rank
Aminare in citeva versuri
Base este aminat,

Face-n continuare tusa,

Desi el a boicotat,

Referendumul umflindu-si gusa:

"Este o lovitura de stat

Eu ard torta de la democratie"

Romanii insa nu l-au mai votat

Satui de-a lui ipocrizie,

Vor sa-l vada la Jilava

In costum cu dungi vargate,

Puscariabil, furind tara

Cu ale lui rude, toate
Utilizator sters
Vocalistul formatiei de ciuruitzi pedele Demis Basescu...
Presimt ca va incepe un nou turneu prin tara a vocalistului pedele Demis Basescu si a trupei lui de ciuruitzi nespalati condusi de binecunoscutii Bleaga Unsurosu, Itzic Lingureanu, tanarul Bouleanu, Monikutza Iubi Morcovei, Cristi Shobolanu Predator, Hocus-Bocus Piticotus, Rozaliu Vindeanu, garoiul Lazarcoiu... Ii vor asista guristul Nea'matzu si consoarta sa Halba ca Zapada.
Turneul oranjutanilor va avea ca piesa de rezistenta slagarul:
"Pusca si catusa lata,
Base la Jilava-ndata!"

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lalelealbe
rank
Nici o alegere sau ref in ro n-au fost cu conditia de 50 + 1
Pt. ccr a fost prima data cand trebuia sa tina cont de nr real de alegatori,nu-i asa?! Deci ccr nu se putea baza pe cifre antice fictive, trebuie sa vada cifrele actualizate reale!! Pana si fostul general Ioan Pacepa disparut de mult din ro este inca trecut pe listele electorale permanente la liceul I.L.Caragiale.De ce lui basescu si pdlului le e frica de cifrele actualizate si se agita ca pestii pe uscat? Cat se mai tine basescu de ciolan fara rusine?
Utilizator sters
Daca e pe asa, referendumul ar tb ANULAT pt fraude ...
200% prezentà la vot pe la rromanes àstia din sud ...astept si eu niste primari la parnaie pt asta ...
Comentariu inadecvat
Neutru
rank
E clara treaba,urmeaza (poate) un razboi civil !
Domnilor judecatori de la C.C.R.( Curtea de C.... a Romaniei) listele cu alegatori ar fi trebuit actualizate INAINTE de referendum ,nicidecum dupa,ca la Ghionoaia!!! Ce va faceti daca intre data referendumului si data deciziei voastre mor, sa zicem 45.000 de oameni ? Cum administratziile judetzene sunt controlate politic, inseamna ca exista o posibilitate de fraudare evidenta (mai ales ca suntem in Romania,nu in Suedia). Eu sunt stabilit in Canada din 1981 iar sotzia mea din 1985.Soacra mea a venit in 1997. Toti trei avem cetatenia romana la fel ca si cumnatul meu,sotia sa si fiica sa care au emigrat in Canada in 1996. Niciunul dintre noi nu a votat pentru alegerile din Romania de cand suntem stabilitzi in Canada. Suntem deci 6 persoane,cetateni romani,cu drept de vot. Credeti oare ca mai figuram pe vreo lista electorala in judetul Timis, de unde am plecat de atata amar de vreme? Cati romani sunt in situatia noastra ? "Bunicutza" vrea sa va duca din nou sub aripa rusilor, treziti-va oameni buni !!!
nemesis1948
rank
@Xile
200% prezenta la vot cum ti se pare? am tras de par nu?
giv
rank
Ce vrajeala.....
Pai sa verifice si pe cei de au votat. Sunt convins ca in realitate mai putin de jumatate au votat in realitate. Ne furam singuri caciula.
31CLUJ
rank
pffff
comunistii astia de olteni...ni l-au dat pe ceausescu deja...
au o inlcinatie spre minciuna care imi provoaca greatza...
nemesis1948
rank
@Xile
din comentariu tau inteleg ca toate incalcarile de legi si toate OG pentru a ajunge la referendum sunt ok...nu zic ca Basescu e cel mai bun dar decit decit doua marionete cum sunt copy-paste si antonescu( ca doar nu-ti inchipui ca ei vor conduce Romania, ci oameni ca iliescu, nastase, sov, voiculescu si mai stiu eu care) Basescu e parfum cum se zice.

Tradator Basescu??? ce-a facut de poti sa-l numesti tradator? A taiat din pensii si salarii? Pai sa fim sanatosi ca le-a tait si a dat cit a dat, era mai bine daca nu le dadea deloc? Crezi tu ca daca UE si FMI si Banca mondiala vor stopa imprumuturile, ilieascu si nastase sau voiculescu vor veni cu bani de acasa sa platesca pensii, somaj si altele. Prin politica s-a Basescu cel putin a pastrat o politica externa corecta, ceeea ce nu face copy-paste, una zice la UE si una face la Bucuresti.

Vrei cumva alegeri prezidentiale anticipate in toamna si sa-l votezi pe nastase_patru_case(sau si asta este cel mai curat si cel mai corect personaj din Romania)?

Acum citeva zile tot pe zia re a fost un articol http://www.ziare.com/victor-ponta/usl/usl-de-acord-in-principiu-cu-desfiintarea-dna-ccr-ani-si-cnsas-vezi-documentele-1180839 , poate l-ai citi poate nu. Crezi ca daca ajung sa desfinteze DNA, CCR, ANI si CNSAS va fi bine pentru Romania? De ce crezi tu ca vor sa le desfinteze? Sa nu ii traga nimeni la raspundere pe toti baronii din PSD.

E urit cind se fac lucruri murdare pe al spate... asta e tot ce stie a face PSD-ul mie sincer PNL imi era simpatic si ii admiram dar decind sef este antonescu si decind au format alianata cu PSD nu pot s-ai mai vad si aud, niste *** politice care sa du dupa cum bate vintul nici o coloana vertebrala.
nemesis1948
rank
@Xile
- chestia cu turismul electoral cine a inventat-o? PDSR
- chestia cu urna mobila cred ca este numai la noi, cred ca nicaieri in lume nu exista chestia asta, si culmea cu urna mobila se duc tot reprezenatntii PSD.
- mincare si bautura contra voturi, cine ? PSD
- nici nu-ti trece prin cap in zonele rurale cum primarii cumpara voturi, oamenilor batrini care nici nu stiu despre ce e vorba. Din in timplare am avut contact cu asterl de persoane...asa ca sa inchidem diascuia su cine e mai bun, nici unii nici alti dar din doua rele o prefer mereu pe cea mai putin rea.
inscrieresite
rank
12 septembrie ziua procesului lui Dan Voiculescu
CCR a amanat verdictul referendumului pentru data de 12 septembrie, exact data la care are loc procesul lui Dan Voiculescu pentru ca a pacalit statul cu milioane de Euro in privinta Institutul de Cercetări Alimentare. Daca CCR in loc de 12 septembrie ar fi amanat verdictul pentru referendum pentru o data mai apropiata, ar fi insemnat ca Basescu ar fi fost din nou presedinte si ar fi comentat nefavorabil o eventuala musamalizare a pedepsei pentru Dan Voiculescu. Daca CCR in loc de 12 septembrie ar fi amanat verdictul pentru referendum pentru o data ulterioara, ar fi iscat si mai multe nemultumiri fata de aceasta amanare. Ziua de 12 septembrie este perfect aleasa de CCR pentru ca Antonescu sa fie la aceea data presedinte interimar si sa taca atunci cand tot pe 12 septembrie Dan Voiculescu va fi scos nevinovat. Toata graba aceasta de a pune mana pe justitie, presedintie, etc, este in legatura cu procesul din 12 septembrie al patronului Antenelor, Dan Voiculescu. Cu un Dan Voiculescu inchis si cu banii recuperati inapoi de statul roman, Antenele TV vor fi la pamant, fara bani si fara patron, iar USL are nevoie de Antene.
dinu florin
rank
stie cineva
ce salarii au cei din ccr si daca sii merita pentru ce au facut romaniei cu deciziile lor de tragere de timp...www.myeconomist.info
scorpion49
rank
Puterea lui Basescu!
Cred ca pentru orice minte cat de cat clara, nu poate sa creada ca un om, fie el chiar si Basescu, sa fie atat de important, atat de vital! Miza este alta!Cred ,ca Basescu ar fi un garant pentru intarirea justitiei si a celorlalte institutii de stat! Lucru deosebit de periculos pentru "tagma jefuitorilor" dar convingerea mea mai este ca dl.Antonescu simte ca timpul este impotriva lui si forteaza la maximum alegerile prezidentiale!Ultima lui sansa sa se inscauneze la Cotroceni!Chiar daca,aparent, a mai primit o gura de oxigen, pana la 12 Sept.,timpul care se va scurge, in conditiile economice deloc optimiste ci mai degraba foarte pesimiste,acest ragaz va juca un dezavantaj enorm si pentru el si pentru tot USL-ul! Pentru perioada urmatoare,el si cu guvernul lui Ponta , se vor infunda tot mai mult intro criza economica la care nu vor mai putea arata cu degetul nici spre Basescu si nici spre PDL! Noi, vom plati tot balamucul acesta!Reducerea parlamentarilor, la 300, un subiect de asemenea dadator de frisoane, actualilor parlamentari, ar fi un prim pas pentru alegerile din toamna! Nu-mi fac prea mari sperante la o noua clasa politica dar macar vor fi mai putini! Pai daca si asa suntem numai vreo 15 milioane, si 300 sunt prea multi!Chiar si pentru atat, ar fi un argument serios ca Basescu sa se intoarca la Cotroceni,chiar si numai pentru o singura zi!
Utilizator sters
Basecu "dragostea" mea...
Si cum spuneam... tovarasul Trotinel Baisecaturescu se pregateste in tihna si fara imunitate de ultima sa oprire... Jilava. Cum?!! Da, da... de Jilava. Si nu va fi singur... nuuu: il vor insoti in detentie "flacaii si fetitzele" cu ajutorul carora a devalizat economia nationala, a denigrat Romania si a siluit institutiile statului prin numiri absurde si abuzive.
Tovarasul Bem-Bem ar fi putut sa-si dea de buna voie demisia... insa la ce i-ar fi slujit? Nimeni din USL nu i-a promis "imunitate" in fata Justitiei, ba din contra: multa puscarie!!! Si dosarele sunt multe si... grele.
Singura Udrea si-a vazut linistita de treaba transferandu-si averea peste hotare si pregatindu-si o retragere subtila. Berceanu la fel... Videanu este pe cale sa... Boc e prea natarau sa gandeasca... Blaga prea unsuros. Ei saracutii nu au auzit de Interpol si extradare: inca mai cred in Halba ca zapada a lui Nea'matzu.
toronto
rank
Intra Procurorii pe ror, in sfirsit
Procurorii Parchetului General au descins in seara trecută la Autoritatea Electorală Permanentă. Procurorii ar fi ridicat listele electorale pe baza cărora au fost organizat referendumul din 29 iulie.

Sursa: FOTO: EVZParchetul face verificări ale listelor electorale pentru a stabili cu exactitate dacă există persoane decedate sau fără drept de vot pe respectivele liste.

Conform unor informații din interiorul Parchetului, procurorii au ridicat liste electorale și copii ale acestora, existand suspiciuni foarte mari de fraude, in special vot multiplu.
Roro
rank
"io" tin sa multumesc curtii
o sa-mi iau o meritata vacanta si o sa vin in romanica, ca la asa un curs o sa-mi permit sa cheltui cei 500euroi pe care ii agonisesc pe luna.
Pe pamant mai vedem.
la un curs de 5 lei in curand voi fi boier.
multumesc, antenescu, poanta, iliescu, felixescu etc.
sper sa schimb euro cu 10 lei cum am zis mai deunazi.
Romanii reali il merita, au vrut un astfel de curs, sa-l aibe.
Comentariu inadecvat
RO.Tiger
rank
Romania trebuie sa se curete de mizeria morala lasata de comunism...
Regimul Basescu ne-a aratat mai pregnant decat oricare alt regim postdecembrist ce pot face fostii comunisti cu oamenii si resursele unei tari.

http://3ooo.wordpress.com/2012/08/01/traian-basescu-a-pierdut-contactul-cu-realitatea/
hijikata
rank
E evident ca Basescu trebuie sa ramana la Cotroceni
de ce tot mai lungesc cei de la CCR acest razboi politic nu stiu poate ca i-a implorat Antonescu sa-l mai lase si pe el putin sa se bucure de functie :D aceasta lupta politica trebuie sa inceteze imediat usl nu a facut altceva decat sa il critice si sa-l vorbeasca de rau pe Basescu care chiar daca este suspendat din functie in momentul de fata, este totusi presedintele Romaniei ceea ce denota o lipsa grava de respect din partea "presedintelui" interimar si a lui ponta care nu pot rezolva problemele cu cap.pana in septembrie ajunge euro la 6 lei in stilul asta :(
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor