Topescu: Flacara olimpica nu trebuie folosita ca simbol electoral

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 20:29
2304 citiri
Topescu: Flacara olimpica nu trebuie folosita ca simbol electoral

Senatorul PNL Cristian Topescu a spus, duminica, ca "flacara olimpica trebuie sa ramana un simbol al sportului olimpic", facand referire la "flacara democratiei" pe care presedintele suspendat a aprins-o la mitingul din Cluj-Napoca.

"Flacara olimpica, purtata din mana in mana, din tara in tara, e stafeta a prieteniei, a intelegerii, a olimpismului, olimpism care inseamana cinste, corectitudine, spririt olimpic", a explicat senatorul.

"Eu nu am facut un sport olimpic, am practicat un alt sport, dar am propagat cat am putut ideile olimpice, ceea ce fac si acum in fata dumneavoastra, sustinand ca flacara olimpica trebuie sa ramana un simbol al sportului olimpic, al sportului mondial si nicidecum un instrument pentru campanii electorale, pentru interese politice", a spus Topescu.

Acesta a dat ca exemplu Olimpiada de la Berlin din 1936 cand lui Jesse Owens,"desi se afla pe prima treapta a podiumului" , nu i s-a strans mana de Adolf Hitler, pentru ca era un campion olimpic de culoare.

"Un mare campion olimpic din 1936, de la Berlin, americanul Jesse Owens , campion olimpic in probele de 100 m plat, 200 m plat si stafeta la 4 x 100 m plat, la festivitatea de premiere, Hitler nu i-a intins mana pentru ca era un campion de culoare, desi se afla pe prima treapta a podiumului, lui nu i s-a strans mana, si spunea Jesse Owens 'O strangere de mana este mai importanta decat o medalie, ea simbolizeaza prietenia', un sentiment foarte important in relatiile dintre oameni", a mai spus liberalul.

Plecand de la exemplul mai sus mentionat, Topescu si-a exprimat dorinta ca Blaga si Fenechiu sa-si dea mana deoarece "relatiile interumane sunt mai importante decat optiunile politice".

"Acum, raportand la cuvintele lui Jesse Owens la situatia actuala din Romania, tare m-as bucura daca in prima zi a referendumului, intr-o sectie de votare, cei doi sefi de campanile, dl Vasile Blaga si dl Relu Fenechiu s-ar intalni si si-ar strange mana afirmand ca relatiile interumane sunt mai importante decat optiunile politice", a afirmat acesta.

Citeste si:
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, 18 octombrie, o întâlnire în sistem videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri europeni, în pregătirea...
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a criticat luni, 18 octombrie, lista de miniștri propusă de către Dacian Cioloș, spunând că se putea „să avem niminalizări...
Sursa: rNews