Traian Basescu nu va mai fi presedinte (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 11 August 2012, ora 18:00
14438 citiri
Traian Basescu nu va mai fi presedinte (Opinii)
Foto: Daylife.com

...asa trebuie sa isi fi spus trupele de gherila din interiorul USL. Comandantii isi vor fi jurat in barba ca marinarul nu se va mai intoarce in portul din Cotroceni decat peste cadavrele lor. Subconstientul colectiv al armatei de stransura social liberala a inteles inaintea argumentelor ratiunii ca, daca Suspendatul revine, ei sunt istorie.

Agatandu-se de cele 7,4 de NU-uri, ca si cum ar fi implicit toate un DA pentru ei, noua putere nu se va lasa pana nu va contorsiona spatiul si timpul dupa chipul si intelesul lor.

De cealalta parte, in fundul curtii lui Onaca sta cel mai umilit om din Romania. Sa ne ferim de furia si mania omului care nu mai traieste decat din resentimente. Pentru ca atat i-a mai ramas fostului idol al multumilor grabnic spargatoare de seminte in coltul gurii. Inconjurat astazi de intelectuali care mesteca pe negandite lovituri de stat, revolutii ale borfasilor si renunta la opera de dragul apararii statului de drept alaturi de cel care l-a distrus prin reformare si modernizare, Traian Basescu simte si vede totul in termeni de "bataie".

De aia nu va mai bate niciodata USL - tipa omul care nu a putut niciodata sa imbrace haina de presedinte pana la capat. Si are din nou dreptate. Culmea ironiei! Pana si aici, si acum, are dreptate - totul s-a redus la o bataie oarba intre trei chiori. Un plagiator dovedit care a demonstrat ca nu are nicio durere sa calce totul in picioare doar ca sa isi salveze viitorul, amagindu-se ca ura fata de ceilalti il va salva si-l va lasa sa se piteasca. Un presedinte care refuza sa accepte realitatea ca a ajuns prea jos la capitolul incredere, incat sa mai poata conduce o tara, mai ales una in care s-ar respecta valorile democratiei.

Animat de resentimentul provocat de o umilinta permanenta, asa cum singur a recunoscut ca a devenit functia de presedinte, Suspendatul nu va da drumul din maini statului hidos pe care l-a creat, ba dimpotriva nu se va lasa pana nu va convinge pe toata lumea ce hidosenie a reusit sa construiasca. Fostul marinar, obisnuit cu incendiatul vapoarelor in cele mai mari porturi ale lumii, se simte ca pestele in apa luptand dupa strategia parjolirii patriei.

Si ca si cum nu ar fi fost suficient razboiul celor doi, din varful Palatului li s-a alaturat si Crin Antonescu, singurul politician care a reusit sa nasca iluzia la un moment dat ca logica si bunul simt pot domni si in Romania. Intrat in Palat prin usa din spate, instalat de la inceput in ceea ce predecesorul sau reusise sa ajunga dupa cativa ani, liderul de facto al USL si-a pus la bataie toata averea. El stie cel mai bine ca intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni inseamna de fapt o infrangere cat USL de mare. Stie, de asemenea, ca revenirea lui Traian Basescu in functie poate echivala cu pierderea definitiva a Cotroceniului.

Cum s-a ajuns aici? Incercarea de acoperire a plagiatului lui Ponta ar fi doar un raspuns. Refuzul sau de a-si da demisia, un altul. Apoi refuzul lui Traian Basescu de a accepta un meci pe care l-a pierdut cu mult timp in urma, nu pe 29 iulie. Obsesia lui Crin Antonescu de a se identifica indirect cu toate cele 7,4 milioane de NU-uri - foarte posibil un truc pe care i-l joaca constiinta tocmai pentru a-i acoperi realitatea dureroasa de a nu fi castigat niciodata prea multe voturi in mod direct. Refuzul de a accepta realitatea, incrancenarea oarba in lupta pentru putere si sfidarea Legii, de care fiecare trage pana o rupe bucati, exprima perfect dispretul pentru noi, cei care am votat sau nu, care am spus DA sau NU la urne, care suntem plecati sau inca am mai ramas pe aici.

S-au incaierat pana acolo de unde nimeni nu-i mai poate deznoda. Singurul lucru care ma bucura e ca pentru prima oara sunt dispusi sa mearga pana la capat si nu se vad semnele unei viitoare complicitati dambovitene, in spiritul clasic al curvasariei romanesti. Daca Romania va sucomba pana atunci, daca va fi eviscerata de acesti razboinici sadici, cu atat mai bine. Si asa a fost mult prea prost croita ca sa aiba macar speranta unui viitor mai bun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Basescu presedinte suspendat, #referendum demitere Basescu, #Ponta Antonescu Basescu romani , #referendum demitere