Traian Basescu: Pana la suspendare, am inotat in piscina din vila Dante

Joi, 26 Iulie 2012, ora 23:10
8401 citiri
Traian Basescu: Pana la suspendare, am inotat in piscina din vila Dante
Foto: Arhiva

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a explicat ca nu are nicio legatura cu renovarile de la vila Dante, si oricum ar fi inutil sa-si pregateasca aceasta locuinta pentru cand isi incheie mandatul, intruca Guvernul hotaraste ce locuinta i se atribuie presedintelui.

"Ponta a zis o mare minciuna...Presedintele si daca vrea nu are cum sa decida in ce casa sta, locuinta presedintelui se decide prin hotarare a Guvernului Romaniei", a afirmat Basescu, la OTV.

"Niciodata n-am ales niciun parchet niciun mobilier... Eu sunt specialist in transport maritim, daca ma intrebati de capacele de wc problema ma depaseste", a continuat Basescu, admitand ca pana inainte de suspendare a inotat la piscina din vila in chestiune, care se afla separat de corpul principal al imobilului.

"Piscina nu cred ca a fost renovata niciodata. Eu de cand am facut operatia la spate acolo inot ca e gard in gard cu mine. Piscina nu e in zona locuibila. Ies din piscina si ies afara. N-am cum sa ajung acasa daca nu ies afara...Era costisitor (sa se faca piscina la vila Lac 3, asa cum a sugerat moderatorul emisiunii, Dan Diaconescu - n.red.).

In aceeasi emisiune, Basescu a repetat ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea, si a fost o sansa a generatiei sale sa ajunga sa comande vase mari. "Sansa generatiei mele a fost sa comandam nave mari la varste tinere", a spus Basescu, continuand: "Sunt doua lucruri in care nu mergea cu carnetul de partid sau securitate: nimeni nu-ti dadea un avion sau o nava de asemenea dimensiuni pe mana doar cu carnetul de partid".

In ceea ce priveste acuzatiile potrivit carora a vandut flota romana, Basescu a aratat ca aceasta trecuse sub controlul unei agentii de stat cu mult inainte ca el sa devina ministru al Transporturilor si a intrebat retoric: "Cum credeti ca eu as fi aprobat vanzarea propriei nave? Nava Biruinta este in momentul de fata - cand a implinit 20 de ani a incetat exploatarea ei, acum este depozit in Golful Mexic".

In plus, a spus Basescu, "nu e obligatoriu sa cautam vinovatii - flota avea o varsta medie de 15,7 ani la Revolutie, iar o nava are o durata de viata de 20 de ani, dupa care trebuie taiata; navele vechi nu mai pot intra in porturile europene, poti intra cu ele numai prin porturile africane".

Basescu i-a dat si un sfat politic lui Diaconescu: sa nu mai minta electoratul, altfel il pierde. "Daca urmariti in sondaje, cand creste PDL scade PPDD si invers - trebuie privit la electorat pentru ca e ceva, o parte din electoratul dumneavoastra e de dreapta, care vrea dreptate etc, dar sa stiti ca daca o sa-i mai pacaliti ca le faceti la toti case, ca le dati 20.00 de euro la fiecare...or sa va abandoneze".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Nici Plicușor, nici Mucușor! Care este adevărata poreclă a primarului Nicușor Dan
Nici Plicușor, nici Mucușor! Care este adevărata poreclă a primarului Nicușor Dan
În cea mai recentă ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, invitat a fost primarul Nicușor Dan. „Care este porecla care vă deranjează cel mai tare?”,...
USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor. ”Inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece”
USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor. ”Inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece”
Partidele USR şi Forţa Dreptei depun o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, cu titlul ”Ministrul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece”, a...
#Traian Basescu referendum demitere, #Traian Basescu OTV, #Traian Basescu Dan Diaconescu , #referendum demitere