Traian Basescu: Sunt mai puternic ca niciodata dupa acest vot!

Luni, 30 Iulie 2012, ora 01:20
5934 citiri
Traian Basescu: Sunt mai puternic ca niciodata dupa acest vot!

Presedintele Traian Basescu a explicat, in noaptea de duminica spre luni, de ce s-a razgandit si nu a mai mers la vot, asa cu promisese. Mai mult, presedintele inca suspendat, pana la decizia finala a Curtii Constitutionale, a declarat ca este mai puternic ca niciodata, dupa acest referendum.

"Astazi, desi am zis ca respect institutiile statului, chiar daca cer electoratului sa nu mearga la vot, (am promis ca - n.r.) ma voi duce totusi sa votez la referendum.

Decizia de a nu ma duce a avut doua evaluari. Unu, am cerut electoratului sa nu mearga la vot, pe tot parcursul zilei. Doi, nu am vrut sa legitimez ceea ce stiu ca s-a facut la umflarea numarului de voturi.

Nu vreau sa legitimez un referendum in care un aventurier politic duce la vot fete tinere in costume de baie. Nu vreau sa legitimez prin prezenta mea un referendum in care dispretul pentru referendum este atat de mare, incat doamne - domnisoare merg in bikini la vot.

Acesta este motivul petru care, in cele din urma, am decis sa nu merg la vot. N-as vrea ca cineva, maine-poimaine, sa spuna ca am legitimat fraudele semnalate", a declarat presedintele Traian Basescu.

"Unfortunately for mister Ponta I am more powerful than ever after this vote", a declarat Traian Basescu, in limba engleza, pentru un corespondent Al Jazeera la Bucuresti. ("Din pacate pentru domnul Ponta, sunt mai puternic ca niciodata, dupa acest vot" - Traian Basescu)

"Ponta a uitat ca, dupa ce am fost ales presedinte cu 5 milioane de voturi, dupa ani de criza, pot sa accept acum un milion si ceva (de voturi - n.r)", a mai spus Basescu, tot in limba engleza.

"De ce m-am razgandit sa merg la vot"

Presedintele suspendat a tinut sa explice de ce si-a schimbat strategia de campanie si le-a cerut alegatorilor sai, in cele din urma, sa nu mearga la vot, pentru a invalida referendumul, in loc sa incerce sa-l castige.

"Abordarea mea a fost sa mergem la vot si sa ne batem. Ii batem. Era atitudinea care a caracterizat toata cariera mea politica, aceea de a accepta competitia, de a ridica manusa si a merge mai departe.

Pe data de 24 am schimbat strategia de campanie. De ce? Legea care stabilea pragul a fost promulgata pe data de 24. Ea a fost transmisa de CCR in data de 23 catre presedintele interimar.

Eu nu puteam sa schimb strategia de campanie, pana nu aveam certitudinea ca din lege se introduce pragul de validare a referendumului.

Presedintele interimar avea posibilitatea sa nu valideze legea in forma in care a fost modificata, in baza deciziei CCR si sa tina legea pentru promulgare timp de 10 zile, ceea ce o facea inoperanta pentru referendum si ramanea in vigoare ordonanta de urgenta, care ramanea fara prag", a explicat Traian Basescu.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....