Unul din doi romani crede ca USL a procedat corect in suspendarea lui Basescu - sondaj

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 18:32
2512 citiri
Unul din doi romani crede ca USL a procedat corect in suspendarea lui Basescu - sondaj

50% dintre romani cred ca USL a procedat corect atunci cand a decis suspendarea lui Traian Basescu in aceasta vara, iar 39% considera ca procedura USL nu a fost corecta, arata un sondaj telefonic realizat duminica de IRSS la comanda TVH 2.0. Nu au raspuns la aceasta intrebare 11% dintre cei apelati.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 361 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de +/-5,1%, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com.

Daca este detaliat pe paliere de educatie, raspunsul se prezinta astfel: 52% dintre

posesorii de studii sub-liceale considera ca USL a procedat corect, 34% afirma ca USL nu a procedat corect, iar 14% nu au raspuns.

In ceea ce priveste absolventii de studii liceale, 51% dintre acestia au estimat drept corecta procedura USL atunci cand a decis suspendarea lui Traian Basescu, 40% au fost de parere ca procedura nu a fost corecta, iar 9% nu au raspuns.

Pentru posesorii de diplome universitare, situatia se prezinta astfel: 37% dintre cei intervievati au estimat ca USL a procedat corect atunci cand a decis suspendarea lui Traian Basescu, 52% cred contrariul, in timp ce 11% nu au dat niciun raspuns.

In cadrul aceluiasi sondaj, repondentii au fost intrebati daca sunt de parere ca Romania este mai in siguranta de cand este membra a NATO.

Cei care au respins total afirmatia, fiind in dezacord total fata de aceasta, reprezinta 12% dintre repondenti, iar cei care sunt in dezacord partial cu asertiunea citata constituie 6%. La polul opus se gasesc cei care considera ca Romania este mai in siguranta de cand este membra a NATO. Acord partial a fost formulat de 38% dintre participanti si acord total de 26%. Nu au raspuns la intrebare 18%.

Pe categorii de varsta, datele arata ca 25% dintre persoanele intre 18 si 30 de ani sunt in dezacord cu afirmatia citata. La aceeasi categorie de varsta, 40% sunt de acord cu asertiunea, iar 35% nu au dat niciun raspuns. 46% dintre repondentii cu varste cuprinse intre 31 si 55 de ani nu sunt de acord cu afirmatia citata, si tot 46% reprezinta procentul celor care sunt de acord. Nu au raspuns 8%.

Pentru cei de peste 55 de ani, proportiile se prezinta astfel: 65% nu sunt de acord ca Romania este mai in siguranta de cand este membra a NATO, 32% sunt de acord si 3% nu au formulat niciun raspuns.

Sondajul Zilei la TVH 2.0 va fi comentat luni, incepand cu ora 18.30, de catre Cristina Matei, alaturi de Mihaela Ilie, coordonator al Institutului Roman de Studii Sociale (IRSS) si de Aurelian Baluta, conf. univ. dr. MFC.

Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la baza ideea de upgradare a Romaniei. TVH 2.0 se receptioneaza in retelele RCS & RDS si UPC Digital.

A.I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sondaj suspendare Traian Basescu, #sondaj TVH 20 , #referendum demitere