Basescu a ramas definitiv fara cetatenia moldoveneasca

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 11:55
5244 citiri
Basescu a ramas definitiv fara cetatenia moldoveneasca
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a ramas fara cetatenia Republicii Moldova, Curtea Suprema de Justitie de la Chisinau respingandu-i acestuia recursul la decizia anterioara de retragere a cetateniei.

Conform Deschide.md, decizia a fost luata la patru ore dupa ce instanta stabilise amanarea cauzei pentru 14 noiembrie.

Motivul a fost acela ca CSJ "ar mai avea nevoie de timp" sa studieze cazul. In cateva ore de la decizia de amanare, magistratii s-au hotarat sa respinga recursul lui Traian Basescu si sa mentina ca atare decizia anterioara a Curtii de Apel.

Sotii Basescu au primit cetatenia R. Moldova in vara anului 2016. Primul decret semnat de presedintele Igor Dodon, care a preluat mandatul de presedinte la finele aceluiasi an, a fost cel privind retragerea cetateniei moldovenesti lui Traian Basescu, dar nu si sotiei acestuia.

Fostul presedinte a atacat decizia in instanta, cerand sa fie anulat decretul, in primavara anului 2017.

Curtea de Apel Chisinau a mentinut, la 10 mai 2018, decizia Judecatoriei Chisinau, care i-a dat dreptate presedintelui Igor Dodon in decizia sa de a-i retrage lui Traian Basescu cetatenia R. Moldova.

In ianuarie 2018, Judecatoria Chisinau a respins cererea lui Traian Basescu, depusa impotriva lui Igor Dodon " a fiind neintemeiata" si constata ca decretul lui Igor Dodon este legal, decizia fiind atacata din nou de Traian Basescu.

#Basescu cetatenie moldoveneasca , #Republica Moldova