Basescu s-a infratit cu doua fete din R. Moldova: Avem onoarea de a fi surioarele dumneavoastra

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 14:41
6790 citiri
Basescu s-a infratit cu doua fete din R. Moldova: Avem onoarea de a fi surioarele dumneavoastra
Foto: Facebook/Traian Basescu

Liderul Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, s-a infratit, vineri, intr-un gest simbolic, cu doua tinere din Republica Moldova.

50 de tineri moldoveni s-au intalnit cu fostul sef al statului pentru a-i prezenta campania de infratire a 100.000 de romani si basarabeni.

Fetele care s-au infratit cu Traian Basescu sunt Veronica si Valeria. "Sa stiti ca aveti doua surioare in cealalta tara", a spus una dintre ele.

Tinerele i-au mai spus ca pledeaza pentru unirea celor doua tari si l-au intrebat ce trebuie facut pentru ca Republica Moldova si Romania sa se uneasca.

"Va trebuie un vot in Parlamentul de la Chisinau, ca la Bucuresti il obtineti in 24 de ore. Sau un referendum, dar cum referendumul, am vazut ce iese cu el in Marea Britanie, trebuie un vot responsabil in Parlament", a spus Basescu.

Fostul presedinte le-a promis tinerelor ca va veni la Chisinau. "Voi veni, cu drag, mai ales ca trebuie sa punem in aplicare decretul presedintelui Timofti, de a deveni cetatean", a spus el.

Foto: Facebook/Traian Basescu

"Sunt unul dintre romanii care au cetatenie de la frontierea de est pana la Nistru", a mai declarat Traian Basescu.

"Va asteptam acasa", au mai spus tinerele, raspunsul lui Traian Basescu fiind: "Vin!"

Liderul PMP a primit din partea celor 50 de tineri din Republica Moldova un tricou cu mesajul "Unirea, obiectivul national".

Foto: Facebook/Traian Basescu

Luna trecuta, Traian Basescu si sotia sa, Maria, au primit cetatenia moldoveneasca, la trei luni de cand au depus cererea.

Campania de infratire a 100.000 de basarabeni cu romani este organizata de Platforma Unionista Actiunea 2012. Aceasta a lansat recent site-ul basarabia-acasa.ro.

"Daca esti din Chisinau sau din Bucuresti, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poti sa iti gasesti un 'frate' si chiar sa calatoresti pentru a vedea celalalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizatiilor unioniste, care anul acesta au infratit primariile si liceele intre ele", informeaza un comunicat al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Startul campaniei se da simbolic printr-un flash-mob organizat vineri, la ora 18:00, la kilometrul Zero al Romaniei (Piata Sfantu Gheorghe din Bucuresti), la care participa deopotriva bucuresteni si basarabeni.

#Traian Basescu infratit fete Moldova, #unire Romania Republica Moldova , #Republica Moldova