Ziare.com

Procesul Basescu vs. Dodon - Judecatorul a fost recuzat la cererea presedintelui moldovean

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 08:15

   

Procesul Basescu vs. Dodon - Judecatorul a fost recuzat la cererea presedintelui moldovean
Prima infatisare in procesul pe care Traian Basescu i l-a intentat lui Igor Dodon privind anularea cetateniei moldovenesti a fost marcata de o cerere de recuzare formulata de Dodon, care a dus la inlocuirea magistratului Viorica Puica, a declarat, avocatul Andrei Bivol.

"Astazi, 16 mai 2017, a avut loc prima sedinta de judecata in cauza intentata de Traian Basescu impotriva lui Igor Dodon privind anularea decretului de retragere a cetateniei Republicii Moldova. In sedinta de judecata reprezentantul lui Igor Dodon a inaintat o cerere de recuzare a magistratului de caz, Viorica Puica", a declarat, Andrei Bivol, avocatul fostului presedinte Traian Basescu.

Traian Basescu si sotia sa, Maria, au primit cetatenia Republicii Moldova in luna octombrie a anului trecut.

Igor Dodon a invocat ca prin admiterea cererii de suspendare a decretului care anula cetatenia moldoveasca judecatorul s-a antepronuntat asupra fondului cauzei.

"Paratul a invocat faptul ca prin admiterea cererii de suspendare a decretului, la 20 martie 2017, judecatorul de caz s-ar fi antepronuntat asupra fondului cauzei. De asemenea, au fost reclamante anumite incalcari la primirea in procedura a cererii fiind anexata si o plangere adresata in acest sens CSM-ului de catre presedintele Igor Dodon", a afirmat Andrei Bivol

Desi instanta a respins toate argumentele paratului, aceasta a concluzionat ca situatia creata intre judecator si partile procesului este de natura sa afecteze perceptia impartialitatii judecatorului de caz si a admis cererea de recuzare, a precizat avocatul lui Traian Basescu, adaugand ca incheierea nu se supune nici unei cai de atac.

Cererea de recuzare a fost examinata de un alt magistrat al Judecatoriei Chisinau, Tatiana Avasiloaie, potrivit sursei citate.

"Consideram ca recuzarea magistratului Viorica Puica a fost admisa intr-un mod abuziv si neintemeiat. Or, nu a fost intrunit nici unul dintre temeiurile de recuzare prevazute de lege", a sustinut Andrei Bivol.

Cauza urmeaza a fi repartizata spre examinare unui alt magistrat care va stabili urmatorul termen de judecata in procesul dintre Traian Basescu si presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3110 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor