Basescu, despre referendum: Biserica a primit o lectie. Administratorii BOR au devenit aroganti, ii vezi numai in Mercedesuri

Sambata, 13 Octombrie 2018, ora 23:02
9035 citiri
Basescu, despre referendum: Biserica a primit o lectie. Administratorii BOR au devenit aroganti, ii vezi numai in Mercedesuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, sambata seara, ca multi ani de acum inainte "nimeni nu va mai avea curaj" sa promoveze un referendum pentru redefinirea familiei. Basescu spune ca scrutinul nu a captat atentia romanilor pentru ca "nu i-au vazut rostul". In plus, fostul sef de stat afirma ca romanii au administrat o lectie bisericii si politicienilor.

"Acest referendum nu va fi reluat. Nimeni nu va mai avea curaj ani buni de acum inainte sa promoveze un referendum pe aceasta tema. Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem: a fost si o tema careia romanii nu i-au vazut rostul, stiind ca 90 la suta dintre romani sunt pe ideea: familia e din mine si sotul sau sotia mea", a declarat, sambata seara, la Romania TV, fostul presedinte Traian Basescu.

Acesta a spus ca referendumul nu a destramat populatia.

"Parca a linistit-o, pentru ca s-au linistit principalii vectori de propaganda. Partidele, Biserica s-au bagat toti la cutie si-si ling ranile pentru lectia pe care le-a administrat-o electoratul. Isi ling ranile pentru ca nici lor nu le vine sa cread ca au fost sanctionati atat de rau", a mai spus Basescu.

Fostul presedinte a insistat pe lectia primita de Biserica: "Cred ca a primit o lectie pentru trufia ei, administratorii BOR au devenit trufasi, aroganti, ii vezi numai in Mercedesuri, au servitori, conditioneaza slujba de inmormantare, cand intri in biserica parca e talcioc cu lucruri de vanzare din partea bisericii. Ori asta a inceput sa ii deranjeze pe ortodocsii practicanti. Stiu sigur ca tot mai multi oameni sunt deranjati de aroganta liderilor BOR si de mercantilismul lor si au platit".

Totodata, Traian Basescu l-a criticat si pe Liviu Dragnea, notand ca acesta a vrut sa-si faca un piedestal cu ajutorul referendumului.

"Este clar ca a fost o plata a electoratului pentru institutia politica si biserica. Populatia a simtit ca Dragnea vrea sa isi faca un piedestal si a vrut sa confiste tema. (...) Populatia a refuzat sa fie parte a piedestalului", a subliniat fostul sef al statului.

Senatorul PMP nu sustine ideea scoaterii pragului de validare au unui astfel de referendum.

"Ce te faci daca vin trei oameni la vot? Am redus la absurd o prezenta la referendum, nu cred ca s-ar inregistra 2 la 1, dar se pot inregistra cateva mii, impotriva la cateva sute. Ce te faci cu ceilalti 18 milioane de electori?", a mai spus Basescu.

Prezenta la vot la referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost "Da", 6,47% au fost "Nu", iar restul au fost nule, a anuntat luni presedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, dupa centralizarea proceselor verbale din toate sectiile de votare.

Referendumul este valid daca prezenta la vot este de 30 la suta, iar 25 la suta sunt voturi valabile

#Traian Basescu referendum, #Basescu referendum BOR, #Basescu referendum Biserica, #Basescu referendum lectie Dragnea , #Senat