50.000 de romani au vizitat Palatul Cotroceni

Luni, 19 Mai 2008, ora 10:28
1781 citiri
50.000 de romani au vizitat Palatul Cotroceni

In jur de 50.000 de persoane au vizitat, duminica, Palatul si Muzeul Cotroceni, cu ocazia Zilei Portilor Deschise, informeaza Administratia Prezidentiala.

Portile de la Cotroceni au fost deschise vizitatorilor de la ora 8,00 pana la ora 00,30.

Au fost deschise publicului Sala "Unirii", locul unde se desfasoara actiunile de protocol ale presedintelui, Salonul "Ambasadorilor", unde au loc intalnirile oficiale si cele bilaterale ale sefului statului, biblioteca, sala de spectacole, muzeul Cotroceni si gradinile palatului.

Presedintele Traian Basescu a sosit la Palatul Cotroceni in jurul orei 15,30, si s-a intalnit cu vizitatorii pe Platoul Marinescu.

Seful statului a dat cateva autografe si a facut cateva fotografii cu cei prezenti.

Programul de vizitare a fost prelungit pana la ora 24,00 deoarece, potrivit sefului statului, "gradinile de aici sunt foarte bune de vizitat si noaptea".

Presedintele Basescu a declarat, cu acest prilej, ca data de 19 mai ar trebui sa ramana "in calendarul fix al Palatului Cotroceni", intrucat marcheaza ziua in care a fost organizat referendumul pentru demiterea sa din functie, in urma cu un an.

"Este un an de cand, pentru prima data de la razboi incoace, romanii au decis altfel de cum a decis intr-o vreme Marea Adunare Nationala, iar in alta vreme, Parlamentul", a afirmat seful statului, potrivit caruia data de 19 mai nu este, "asa cum multi au incercat sa anticipeze sau sa comenteze, o zi de sarbatoare pentru presedinte".

"Este o zi a romanilor, in care, pentru prima data, ei au fost mai puternici decat Parlamentul", a precizat Basescu.

Ziua Portilor Deschise de la Palatul Cotroceni a marcat implinirea, in ziua de 19 mai, a unui an de la invalidarea de catre romani a deciziei Parlamentului de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Doi vecini Ia telefon: - Ce faci, Ioane? - Bine. În Maldive! - În Maldive? Ce faci acolo? - Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu? - Eu în...
#Cotroceni, #porti deschise, #romani, #vizita Traian Basescu , #stiri Traian Basescu