Adriana Saftoiu: Nu i-am cerut lui Traian Basescu sa-mi numeasca sotul sef la SIE (Video)

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 11:29
6309 citiri
Adriana Saftoiu: Nu i-am cerut lui Traian Basescu sa-mi numeasca sotul sef la SIE (Video)
Foto: Aviceworld.wordpress

"Nu pot sa cred ca seful statului numeste seful SIE ca un capriciu", a declarat, marti, deputatul PNL, Adriana Saftoiu. Afirmatia vine in replica la declaratiile de luni seara ale presedintelui Romaniei, care a explicat cum l-ar fi ales pe fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu, sotul Adrianei Saftoiu, care la acea vreme era purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu.

Mai exact, la intrebarea lui Dan Diaconescu "De ce v-au parasit consilierii? Saftoiu, Plesu...", Traian Basescu a raspuns: "Unii au plecat, altii au venit... N-as discuta acum de consilieri. Dupa ce termin al doilea mandat. Unii dintre ei si-au luat libertatea sa vorbeasca despre mine, desi au depus un angajament de loialitate".

De asemenea, presedintele a lasat sa se inteleaga ca sotul Adrianei Saftoiu, Claudiu Saftoiu, ar fi fost numit in functia de sef al SIE la cererea sa.

"Cel mai urat lucru este ca dupa ce te-a luat cineva din functia de purtator de cuvant si te-a facut consilier prezidential, ti-a poftit sufletelul sa-ti fie sotul sef de servicii secrete, l-a facut si cand constati ca capul sotului este prea mic pentru caciula de sef de serviciu secret sa te superi ca ti l-a schimbat. De ce l-a pus sa vorbeasca prostii?", a mai spus Traian Basescu.

Contactata telefonic de Realitatea TV pentru a comenta declaratiile presedintelui, Adriana Saftoiu a declarat ca spera ca este vorba doar de "supararea presedintelui" in campanie electorala.

"Eu sper ca este doar supararea domnului presednte, care invoca angajamentul de loialitate, sincer nu exista ang de loialitate. (...) Nu pot sa cred ca Traian Basescu numeste seful serviciilor secrete ca un simplu capriciu. Nu i-am cerut asa ceva presedintelui", a declarat Saftoiu, intrebata daca, in calitate de consilier prezidential, i-ar fi cerut presedintelui sa il numeasca pe sotul sau in fuctia de sef al SIE.

Adriana Saftoiu sustine si ca nu a existat un angajament de loialitate fata de Traian Basescu, chiar daca acesta il invoca acum si, in plus, are dreptul, intr-o tara libera, sa aleaga unde sa lucreze.

"Nu exista niciun angajament de loialitate fata de Traian Basescu, fata de presedintele Basescu. Asta nu inseamna ca noi toti nu eram acolo pentru ca credeam in Traian Basescu. Cat despre plecarea mea de pe postul de consilier prezidential, cred ca suntem intr-o tara libera", a declarat Saftoiu.

Mai mult, fosta consiliera si purtatoare de cuvant a lui Basescu sustine ca a existat un singur consilier care, dupa ce a plecat de la Cotroceni, a mai vorbit despre evenimente petrecute acolo, aceasta fiind Elena Udrea.

Claudiu Saftoiu a indeplinit functia de director al Serviciului de Informatii Externe timp de 5 luni, in perioada octombrie 2006 - martie 2007. Acesta a lucrat si in calitate de consilier prezidential pe probleme de politica interna al presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Demisia lui Saftoiu din functia de sef al SIE a suvernit dupa ce acesta a dezvaluit, in fata comisiei parlamentare conduse de Dan Voiculescu, faptul ca serviciul detine aparatura si tehnica specifica pentru ascultari, care sunt permise de lege numai in cadrul SRI, iar inregistrarile sunt facute cu acceptul procurorului general, in conditiile in care acestea se fac doar cu mandat de la un judecator.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Comentarii
Poza Wordsmaster
Wordsmaster
rank 2
Nu se pot da verdicte pe vorbe. Poate distinsa traseista are dreptate. Dar cand era d-na corecta, cand il sustinea pe Basescu si si-a pus sotul in fruntea unui serviciu de Informatii sau acum cand este hranita de dusmanii lui Base?