Opinii: Autosuspendarea lui Traian Basescu

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 19:56
3902 citiri
Opinii: Autosuspendarea lui Traian Basescu
foto: tashy.ro

Dupa 20 de ani, Traian Basescu ne-a demonstrat, in direct la Pro TV, ca nu suntem, atat de departe de momentele postrevolutionare.

Aceleasi tensiuni sociale, aceleasi dispute politice, pseudomasuri economice identice. Austeritate, strangeri de curele, mai lipsesc doar minerii. In acelasi timp, observam, prin cuvintele sefului staului, ca avem parte de o clasa politica derutata si derutanta. El insusi a intrat intr-o dementa a cuvintelor greu de descifrat.

Degeaba invoca partidele din Opozitie suspendarea presedintelui, ca pe iesirea din impas. Traian Basescu s-a autosuspendat demult, in primul rand din functia de om cu capul pe umeri. S-a autosuspendat din functia suprema, din cauza ca prea le vrea pe toate. Se pricepe la toate si la nimic. Se vrea si inger si demon.

Dansul declara ca nu are alte parghii in stat decat mesajul. Inseamna, deci, ca toate acele promisiuni facute politistilor, agricultorilor sau profesorilor au fost doar aburi care sa-i amorteasca pe bietii oameni.

Sa-i trimita acasa, sa-i mai pacaleasca o data cu reforma statului. Si sa fie multumiti ca le-a ramas "Posta" si "Sarea" in portofoliul personal. Ca-n sloganul fesenist, "noi nu ne vindem tara". Cu astea am ramas, sare-n ochi si cozi la ghiseele Postei sa ne luam somajul.

Trebuie sa fii sinucigas ca sa declari despre prim-ministrul ultrasustinut de tine ca habar n-are de ceea ce se intampla prin ministere. Vladescu, Pogea poate si Tariceanu sunt de vina pentru "mahmureala" lui Ialomitianu. Eu zic sa-l bagam si pe Ciorbea in aceasta ecuatie, ca prea vorbeste mult in ultima vreme.

Boc e pus sa pazeasca oile satului dar nu are cainii potriviti. Nu cumva ne trebuie un cioban iscusit, care sa cante la fluier mai duios si sa-si aleaga dulaii cei mai cei?

N-am vrut un presedinte jucator, ne-am dorit un presedinte normal. Basescu s-a prins cam tarziu de acest fapt. Reformarea statului inseamna, in primul rand, delimitarea clara a institutiilor statului si a celor trei puteri constitutionale.

Daca vrei sa te joci de-a Parlamentul, de-a guvenarea sau de-a Wyatt Earp, atunci locul tau nu e in functia de presedinte. Mai bine, Traian Basescu ramanea langa un Play Station si putea sa se distreze, fiind ce isi dorea el.

Discursul economic al Presedintelui, cu diversele masuri fiscale ce trebuiau luate, ramane la stadiul de mesaj, exact cum a declarat dansul. Pacat ca moderatorul nu l-a intrebat de ce tinerii scoliti pe 6 milioane de euro in afara tarii nu au loc in administratie si in ministere.

Au fost trimisi la studii cu scopul precis de a se reintoarce pe posturi de conducere. Cu cine vrea sa reformeze tara? Cu personaje precum cosmarul Spanu sau versatul de cartier Canacheu? Cu duduia ciocu' mic si cu branza lu William?

Dar nu mai aveau loc in aceste posturi cheie ilaritati precum Ialomitianu, Botis, Oprea sau Boc. Ministrul de Finante al Bulgariei este un specialist rasat in economie, fiind citat printre primele 100 de somitati din lume. Al nostru s-a remarcat pe la nu stiu ce fabrica de scule. O fi el pregatit pe contabilitate, dar nu are capacitatea de discurs si nici prezenta unui Isarescu sau chiar Vladescu.

Autosuspendarea lui Basescu se definitiveaza treptat, cam in ritmul in care el declara ca azi luam bani de la FMI, iar maine nu mai luam. Ii luam pentru autostrazi, iar poimaine mai dam ceva si la pensii si salarii. Acum, declara ca luam niste bani ca o centura de siguranta. Pe naiba, centura! Haideti sa fim seriosi. Nu va uitati la ce proiect de buget avem pentru 2011? Saracie, austeritate.....trai, neneaca pe banii milostivi ai FMI.

Avem o lege a salarizarii unitare, dar Traian Basescu mai vrea una. Una care sa-i duca pe intelectuali la fundul prapastiei, iar pe handicapati sa-i trimita in Rai. Isi mai doreste si o Lege a educatiei cat mai urgent, chiar cu riscul asumarii in Parlament.

Marko stie, el, de ce. Ba chiar si pe "mafiotul" Oprea l-a reevaluat presedintele rezultand ca este stabil politic. Gigi Becali isi evalueaza angajatii, in functiede orele petrecute in miros de lumanari la biserica. Cum l-o fi evaluat Basescu pe Oprea? Dupa doctoratele pe care le-a luat si dupa santajul fin pe care il exercita constant la adreasa guvernarii?

Impersonalitatea afirmatiilor guvenamentale continua, iar orizonturile de timp devin mereu altele. Anul 2012 va fi al PD-L sau nu va fi deloc, a decretat Boc. Dar anul contribuabilului roman se vede la orizont domn' ministru? Sau se va analiza si se va vedea ce e de facut?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu autosuspendare, #Traian Basescu Opozitie, #Basescu Pro tv , #stiri Traian Basescu