Avizul INEC: Filmul in care Traian Basescu ar fi lovit un copil este trucat

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 19:12
15243 citiri
Avizul INEC: Filmul in care Traian Basescu ar fi lovit un copil este trucat

Avizul de expertiza dat de Institutul National de Expertize Criminalistice, la cererea presedintelui Traian Basescu, asupra imaginilor in care un copil pare sa fi fost lovit de el in 2004, arata ca "inregistrarea nu este autentica si contine elemente de editare computerizata".

Rezultatul expertizei INEC a fost anuntat public chiar de Traian Basescu, printr-o declaratie facuta miercuri seara de la sediul sau de campanie.

Presedintele a prezentat Avizul nr. 181 primit de la INEC, explicand ca obiectul expertizei a fost solicitat prin adresa din 30.11.2009 prin care se cerea avizul cu privire la o inregistrare de pe un CD care sa arate daca filmul contine urme de interventie tehnica in sensul integritatii, CD-ul reprezentand o copie fidela a imaginilor publicate in presa.

Concluziile INEC au fost exprimate pe 18 pagini, iar ele vor fi utilizate in procesul intentat lui Dinu Patriciu si jurnalistilor de la Gardianul, a mai anuntat presedintele.

Traian Basescu a citit din Capitolul 6, unde se arata ca "inregistrarea contestata contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, ea nu este autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice".

"Unii incearca sa castige alegerile prin minciuna si frauda", a mai spus Traian Basescu incheind cu o concluzie personala: "Sa iti fie rusine, Dinu Patriciu!".

Cele 19 secunde care au impartit Romania in doua

Filmul in care un copil din Ploiesti ar fi fost lovit de Traian Basescu in timpul campaniei electorale din 2004 a fost lansat pe site-ul "Gardianul" chiar in seara in care BEC a dat startul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidentiale si la doar o zi dupa ce Dinu Patriciu il acuzase pe presedinte ca ar fi lovit un copil "in plex" in urma cu mai multi ani.

Imaginile au fost preluate imediat de cele doua televiziuni de stiri, mai intai de Antena 3 si, la scurt timp, de Realitatea TV, unde invitat special in studio la "Realitatea Zilei" era chiar presedintele Traian Basescu.

Filmul in care Basescu loveste un copil: trucaj sau lovitura de campanie? (Video)

Seful statului nu s-a pronuntat pe loc cu privire la autenticitatea inregistrarii, cerand timp sa vada mai bine imaginile, fapt ce a starnit vii controverse. Abia dupa cateva ore de la difuzarea lor continua pe cele doua posturi de televiziune Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la sediul sau de campanie afirmand ca nu a lovit niciodata un copil si ca va cere expertizarea imaginilor.

Basescu: Niciodata in viata mea nu am lovit un copil (Video)

Zile in sir filmuletul a fost dat atat pe cele doua televiziuni cat si pe Internet, generand vii dezbateri intre sustinatorii si adversarii sefului statului. S-au pronuntat cu privire la acuratetea lor regizori, specialisti in editare video, psihologi, oameni politici.

Patriciu: Traian Basescu a lovit copilul de doua ori (Video)

Au fost intervievati martori oculari, printre care "victima", mama acestuia, matusa, precum si alti participanti la mitingul organizat la Ploiesti de Alianta D.A. Marturiile au fost la fel de impartite, multi dintre fostii aliati, acum adversari, sustinand ca nu au vazut cu ochii lor imaginile dar au auzit discutii pe seama lovirii copilului chiar in acele momente.

In ceea ce priveste presa straina, filmul a fost comentat chiar din prima zi in special in mass-media rusa, ulterior presa occidentala punand sub semnul intrebarii veridicitatea imaginilor si justetea aparitiei lor in plina campanie prezidentiala.

Sondaj in presa din SUA: L-a lovit Basescu pe copil?

Traian Basescu a anuntat inca de dinainte de obtinerea acestui aviz de la INEC ca il da in judecata pe Dinu Patriciu si societatea Best Media, care editeaza ziarul "Gardianul", primul termen ajuntat de Judecatoria Sectorului 1 fiind 21 aprilie 2010.

Traian Basescu solicita ca Patriciu si firma Best Media sa fie obligati la despagubiri in valoare de 1 leu, ca urmare a vatamarii imaginii sale prin difuzarea imaginilor in care ar lovi un copil.

Vezi imaginile analizate de expertii INEC imediat sub foto

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com