Basescu a certat "stelele partidului" la sedinta PD-L

Marti, 01 Februarie 2011, ora 10:33
5354 citiri
Basescu a certat "stelele partidului" la sedinta PD-L

Presedintele Traian Basescu a criticat Partidul Democrat-Liberal la intalnirea cu grupurile parlamentare ale acestui partid, desfasurata luni seara, atacand in special problema coruptiei din partid si faptul ca "stelele partidului" nu ies la televiziuni.

Basescu le-a cerut pedelistilor ca, la viitorul congres, sa adopte criterii de integritate pentru intrarea in partid si sa le aplice "in cinci zile". Secretarul general Vasile Blaga l-a contrat timid, amintindu-i ca PD-L are deja asemenea criterii incluse in statut. "Zau, si poti sa-mi spui cand le-ati aplicat? Da-mi macar un singur exemplu", i-a raspuns Basescu, replica prezidentiala lasandu-l mut pe Blaga, conform unor surse citate de Gandul.

Pentru aplicarea acestor criterii de integritate, el a cerut cooptarea Monicai Macovei in comisia de etica a partidului.

I-a ridicat in picioare

Basescu a abordat si problema dosarelor de coruptie blocate in Parlament, cerand PD-L sa nu fie corupt "precum stanga" si dand exemplu dosarele deputatilor Dan Pasat si Monica Iacob Ridzi. El i-a cerut lui Pasat, care s-a ridicat in picioare cand presedintele l-a strigat, sa ceara el insusi votul pentru trimiterea in justitie a dosarului sau.

"Stiu ca aveti un dosar. Faceti un bine tarii si partidului si cereti singur sa ajungeti in fata justitiei", i-a spus presedintele deputatului al carui dosar penal sta in Parlament de cateva luni.

Basescu le-a atras atentia parlamentarilor PD-L sa nu intervina in justitie: "Sper sa nu aud vreodata ca oameni din partidul din care am facut si eu parte fac presiuni asupra procurorilor si judecatorilor asa cum face astazi PSD".

Partidul-la lupta

Traian Basescu a cerut partidului sa se pregateasca pentru bataliile politice care vor urma, atat printr-o buna guvernare cat si printr-o prezenta a oamenilor importanti din partid la televiziuni.

Basescu a acuzat si haosul de la recalcularea pensiilor, considerand ca huiduielile oamenilor de la Ziua Unirii Principatelor au fost indreptatite.

"Puteati macar sa-i informati pe oameni si nu se le trimiteti direct fluturasii cu pensia taiata, fara nicio explicatie. Normal ca m-au huiduit oamenii la Iasi pe 24 Ianuarie si aveau dreptate", le-a reprosat pedelistilor seful statului.

Un alt repros a fost cel legat de faptul ca cei mai importanti lideri ai partidului nu apar la televiziuni, ci-i trimit pe cei mai putin importanti.

"Stelele partidului stau si ei in transee, dar stau in asa fel incat sa nu ii atinga glontul si trimit la inaintare infanteria, sa incaseze pentru ei", a spus presedintele.

Veti castiga alegerile

Traian Basescu a incurajat partidul sa continue pe calea reformelor, asigurandu-i pe cei din PD-L ca astfel vor castiga alegerile.

"Sunteti un partid de dreapta, asumati-va aceasta identitate, fiti consecventi si veti castiga fara probleme alegerile. Nu faceti prostia sa va intoarceti de pe drumul pe care ati plecat, cel al reformelor", a sunat mesajul mobilizator al Cotrocenilor.

Basescu i-a sfatuit pe pedelisti sa faca compromisuri "doar atunci cand e nevoie", dar sa nu cedeze continuu, pentru ca altfel indentitatea partidului devine "difuza".

Presedintele le-a mai cerut parlamentarilor PD-L sa se bata pentru modificarea Constitutiei, desi este constient ca o majoritate de doua treimi, necesara pentru schimbarea legii fundamentale, este dificil de adunat.

Seful statului nu a exclus nici varianta ca Opozitia sa incerce suspendarea sa, dar a asigurat ca va castiga un eventual referendum pe aceasta tema.

Premierul Emil Boc nu a scos nici macar un cuvant pe durata celor doua ore ale intalnirii.

Citeste si:
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, înainte de şedinţa plenului reunit în care se va da votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş că social-democraţii vor vota împotrivă....
LIVETEXT Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Mesajul liderului USR dinaintea votului
LIVETEXT Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Mesajul liderului USR dinaintea votului
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Sursa: Ziare.com