Basescu a fost in Valea Jiului sa spele imaginea minerilor, stricata de Iliescu

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 19:47
5273 citiri
Basescu a fost in Valea Jiului sa spele imaginea minerilor, stricata de Iliescu

Traian Basescu a explicat, duminica seara, de la sediul de campanie din Bucuresti, de ce a fost in Valea Jiului pentru a-i decora pe supravietuitorii si rudele victimelor exploziilor de la Petrila din 2008.

Seful statului a precizat ca nu a organizat ceremonia la Cotroceni, desi a acordat distinctii importante, pentru ca a preferat Valea Jiului, "ca semn de respect pentru taria acestor oameni, pentru solidaritea specifica minerilor, pentru caracterul puternic al acestor oameni si pentru suferinta familiilor".

In plus, Basescu sustine ca a vrut sa dea un prim semnal extrem de serios ca "minerii nu sunt cei pe care ii descriem in culori cenusii in urma evenimentelor de la inceputul anilor '90". Aceasta imagine negativa "se datoreaza unui lider lipsit de responsabilitate, Miron Cozma, si unui politician invechit si de asemenea lipsit de responsabilitate, Ion Iliescu".

Geoana, marioneta lui Vantu, Patriciu si Voiculescu

Traian Basescu nu a ratat ocazia sa aduca noi critici la adresa contracandidatului sau in cursa prezidentiala, Mircea Geoana, numindu-l "marioneta lui Vantu, Patriciu si Voiculescu".

El sustine ca liderul PSD-ului nu are permisiunea din partea celor trei "moguli" sa apara intr-o confruntare, pentru a nu spune fraze "ce risca sa devalizeze costul pe care ar trebui sa-l plateasca pentru sustinerea oferita de Vantu, Patriciu si Voiculescu".

"In vitejia lui, Mircea Geoana propunea, dupa modelul Obama, trei intalniri in trei centre universitare. Pana la urma, in turul intai, a acceptat o singura intalnire si atunci mi-a dat cea mai mare informatie pentru natiunea romana: ca nu si-a dat soacra afara din casa", a spus Basescu.

"Rechinii il ascund in spatele unei campanii murdare, care cred ca-i poate deturna pe romani de la ceea ce cei doi candidati ar trebui sa faca pentru electorat in turul doi. Daca Geoana castiga alegerile, Vantu, Patriciu si Voiculescu vor fi marii beneficiari ai victoriei sale, iar romanii cei pagubiti", a incheiat Basescu.

Potrivit lui Basescu, Geoana intentioneaza sa creeze un sistem judiciar dual, in care, pe de o parte, mogulii vor scapa de pedepse, iar, pe de alta parte, romanii obisnuti vor fi aspru sanctionati.

"Am cateva intrebari la care Mircea Geoana trebuie sa raspunda: ce se va intampla cu datoria de 600 de milioane de euro pe care Patriciu o are catre bugetul de stat, daca Mircea Geoana va castiga alegerile? Daca ma intrebati pe mine, va raspund ca sigur se va plati", a spus actualul presedinte al tarii.

De asemenea, Basescu l-a intrebat pe Geoana "cum e cu izolarea internationala a Romaniei", avand in vedere ca am castigat postul de comisar european al agriculturii.

Geoana fuge ca un las

Aceste intrebari, plus multe altele, Traian Basescu sustine ca voia sa i le adreseze direct, in cadrul confruntarii pe care o propusese, "daca nu fugea ca un las de intalnirea din aceasta seara".

In incheierea discursului sau, Basescu a facut apel la "tinerii care au votat pentru un candidat care a pierdut".

"El a crezut ca a devenit depozitarul voturilor tinerilor, le-a pus intr-o traista si cu traista in bat s-a prezentat la Mircea Geoana, la ordinul lui Vantu. Fac un apel la tineri sa nu creada ca, prin disparitia depozitarului, nu sunt indreptatiti sa se prezinte in turul doi", a spus Basescu.

Camelia Badea si Teodora Bodeanu

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Basescu mineri Iliescu, #alegeri prezidentiale 2009, #atacuri Basescu Geoana , #stiri Traian Basescu