Basescu a promulgat Legea berii si Legea etnobotanicelor

Joi, 20 Mai 2010, ora 20:48
3230 citiri
Basescu a promulgat Legea berii si Legea etnobotanicelor
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretele de promulgare a legilor privind IMM-urilor din industria berii si a substantelor stupefiante si psihotrope.

Presedintele Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea unor masuri financiare pentru intreprinderile mici si mijlocii din industria berii, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Actul nomartiv a fost trimis spre reexaminare la Parlament in februarie 2007, presedintele fiind nemultumit de forma acestuia.

Legea prevede ca se scutesc la plata obligatiile fiscale restante la data de 31 decembrie 2008 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a legii: este vorba despre accize, impozit pe profit si T.V.A., datorate de intreprinderile mici si mijlocii din industria berii.

Pentru a beneficia de prevederile legii, producatorii trebuie sa aiba capacitate de productie mai mica de 200 mii hl/an si sa nu fi intrat in procedura de faliment pana la data intrarii in vigoare a legii.

Presedintele a avertizat, cand a trimis legea spre reexaminare, ca facilitatile acordate contravin legislatiei UE.

Drogurile legale au devenit ilegale

Traian Basescu a semnat, joi, si decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.6/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si pentru completarea Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope.

Ordonanta prevede interzicerea comercializarii plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope a fost sustinuta de toate grupurile parlamentare.

Presedintele a mai semnat joi si decrete pentru Ordonanta privind modificarea si completarea Codului penal, pentru Legea pentru completarea art.99 din Legea nr.182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil si pentru promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.19/2003 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Presa AGERPRES.

Alte decrete semnate se refera la promulgarea Legii pentru modificarea alin.(1) al art. 10 din Legea nr.46/2008 - Codul Silvic si promulgarea Legii pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.64/2005 pentru accelerarea procedurilor de recuperare a sumelor de bani datorate Agentiei Domeniilor Statului de catre partenerii contractuali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu, #Basescu promulgat lege , #stiri Traian Basescu