Ziare.com

Basescu a promulgat legea de despagubire a deponentilor CEC

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 22:00

   

Basescu a promulgat legea de despagubire a deponentilor CEC
Deponentii la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C.-S.A., in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia vor fi despagubiti dupa ce seful statului, a promulgat, joi, Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta ce prevede acest lucru.

"Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C.-S.A., in vederea achizitionarii de autoturisme", arata un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, joi, Ziare.com.

Guvernul a decis ca despagubirea deponentilor CEC pentru achizitia de masini Dacia sa inceapa la 30 octombrie, cu doua luni mai devreme fata de termenul prevazut initial pentru a doua parte a lunii decembrie.

Pe langa faptul ca despagubirea deponentilor se va face mai devreme Guvernul a decis ca valoarea sumelor alocate sa fie majorata de la 759 milioane lei la 760 milioane lei.

Totodata, numarul beneficiarilor a crescut de la 37.462 de persoane la 37.478 deponenti.

Conform actului normativ, modificarea este determinata de faptul ca, in luna octombrie, ca efect al colectarii impozitelor si taxelor la bugetul de stat, disponibilitatile contului curent al general al trezoreriei statului inregistreaza o crestere importanta, asigurand resursele necesare efectuarii unui volum mai mare de plati ale serviciului datoriei publice guvernamentale.

Valoarea nominala individuala a fiecarui titlu de stat este egala cu valoarea despagubirii, calculata de CEC, pe numele fiecaruia dintre deponenti.

La data scadentei emisiunii de titluri de stat, 30 octombrie 2008, Ministerul Economiei si Finantelor va proceda la rascumpararea acestora, prin plata, pe numele CEC a sumei de 760,625 milioane lei, reprezentand valoarea nominala a titlurilor de stat emise.

Sursele utilizate pentru rascumpararea la scadenta a titlurilor de stat sunt asigurate de Ministerul Economiei si Finantelor in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare privind datoria publica.

Legislatia actuala prevede ca pentru acoperirea financiara a despagubirilor sunt acordate titluri de stat cu o maturitate intre 1 si 2 ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1524 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor